Въпрос относно търговците на Тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2008 00:52

ToyotaBG написа:
rudolf написа:http://ec.europa.eu/comm/competition/me ... 367_en.pdf

тойота хелас е на инчкейп-кое точно се е променило?
rudolf - нали четеш правилно? ТХ Е НА Инчкейп, а не обратното.
Ще рече, че в Гърция, както и в България, бизнесът с Тойота има един и същи собственик. И той е Инчкейп.

А и според мен много я отклонихме тази тема. Беше за търговците на Тойота в България.
Абе факта, че управителя е същия грък....
От там нататък всичко е ясно :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 14 Сеп 2008 01:08

ОК, опоненте... давам малко примери:

1. Шефът на Каменица понастоящем е руснак... Каменица АД е собственост на InBev (белгийско-бразилска компания), които са приемник на Interbrew (белгийска компания, ама с регистрация в Холандия), а скоро ще се сливат с Anheuser-Busch (амриканска) ... Е, пита се - Каменица руска, белгийска, холандска, канадска, щатска, бразилска или българска е...? (горе-долу същата е ситуацията и със Загорка АД...)

2. Lee Iacocca е заемал шефски позиции в Крайслер и Форд, нали така. Това означава ли, че: "абе факта, че управителя е същия син на италиански имигранти..."

3. Всъщност, сега като се замисля, Георги Василев - Гочето, е бил треньор и на ЦСКА и на Левски. Това значи ли че...

и т.н.

Надявам се, че ме разбирате правилно - не се заяждам, а се опитвам да поясня, че в днешния глобализиран и корпоративизиран бизнес нещата не са толкова прости...

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2008 01:25

Разбрах те правилно колега, но когато една фирма се разделя на две, а управлението остава същото, като собственика на капитала е един и същ и то в удобна икономическа зона, това ме навежда на мисълта, че смяната е само за избягване на административни и данъчни спънки, без реална смяна на начина на работа.....
Това ми бе мисълта и се надявам да съм бил ясен. :thumbsup:
Може да греша, но ако някой е усетил разлика в начина на работа на дилъра и дистрибутора на Тойота през последната година и половина (от образуването на Тойота Болканс ЕООД), нека сподели за да ме обори.... :thumbsup:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Сеп 2008 02:20

ToyotaBG написа:
rudolf написа:http://ec.europa.eu/comm/competition/me ... 367_en.pdf

тойота хелас е на инчкейп-кое точно се е променило?
rudolf - нали четеш правилно? ТХ Е НА Инчкейп, а не обратното.
Ще рече, че в Гърция, както и в България, бизнесът с Тойота има един и същи собственик. И той е Инчкейп.

А и според мен много я отклонихме тази тема. Беше за търговците на Тойота в България.
я прочети кой не чете правилно tongue.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Сеп 2008 02:26

slowtraveler написа:Разбрах те правилно колега, но когато една фирма се разделя на две, а управлението остава същото, като собственика на капитала е един и същ и то в удобна икономическа зона, това ме навежда на мисълта, че смяната е само за избягване на административни и данъчни спънки, без реална смяна на начина на работа.....
Това ми бе мисълта и се надявам да съм бил ясен. :thumbsup:
Може да греша, но ако някой е усетил разлика в начина на работа на дилъра и дистрибутора на Тойота през последната година и половина (от образуването на Тойота Болканс ЕООД), нека сподели за да ме обори.... :thumbsup:
ех ако можех и аз така точно да се изразявам :thumbsup: ,,, и мен това ми беше мисълта,,,,, и ми се искаше да разтълкувамеи да внесем някаква яснота , по повод:

Имат ли нещо общо ТМ-АУТО и “Тойота Тиксим” ЕООД под една шапка ли са?
ToyotaBG написа:Не, не са. Общото между тях е, че са дилъри на Тойота. Нямат нищо общо като фирми.
ToyotaBG написа:
Ael написа:То май ние сме ъндъркавър под гръцко крило ?
Тц, не сме под гръцко. И то доста отдавна.
ToyotaBG написа:Аз пак не разбирам с какво доказваш тезата си, че Тойота в България има нещо общо с Гърция?
Първо, отчетът е за 2004 година и второ, касае ТМ Ауто. Да обяснявам ли колко вода е изтекла оттогава?...
От 01.07.2007 година официален вносител на Тойота е Тойота Балканс ЕООД.
ToyotaBG написа:Марката Тойота е била първоначално представена в България през гръцкия си представител, но това време е отдавна минало.
привет колега-добре дошъл в форума :thumbsup:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

..

Мнение от rudolf » 14 Сеп 2008 02:40

колега отдавна ме чопли въпроса,защо цените на резервните части в гърция са по ниски от българия?? има ли основателна причина за разлика в ценообразуването?
ще се радвам като човек с информация ако споделиш

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 14 Сеп 2008 10:38

Съжалявам, но нямам поглед върху цените на резервните части в Гърция... пък и у нас, просто не ми е това ресора.

Ценообразуването по принцип се влияе от много фактори, като транспортни разходи, различни ставки по ДДС, мито, акциз и прочие. Да кажем, че всичко друго е еднакво, само ДДС в България е 20%, а в Гърция примерно 10%. Разлика в крайната цена - 10%.

Но в случая наистина не знам какви са цените и защо са такива.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2008 11:34

rudolf написа: я прочети кой не чете правилно tongue.gif
Извинявай колега - бил съм се бил разсеял tongue.gif
Тойота Тиксим ЕООД, Пазарджик са си съвсем друга фирма, като последно в нея са се влели Аутогарант С, Аутогарант С - клон София и Феникс Турбо...
Собственик на 100% от капитала си е Трифон Коев от гр.Пазарджик

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Сеп 2008 12:09

slowtraveler написа:Тойота Тиксим ЕООД, Пазарджик са си съвсем друга фирма, като последно в нея са се влели Аутогарант С, Аутогарант С - клон София и Феникс Турбо...
Собственик на 100% от капитала си е Трифон Коев от гр.Пазарджик
не ставаше въпрос дали са една фирма,а дали имат нещо общо...

общото им с тм-ауто е че тексим продават автомобилите на тм-ауто в друг регион,които не са вече тм-ауто,а тойота балкани-поради административни причини....не е е ли така?

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2008 16:38

Там вече не знам как е, но най-вероятно Тойота Болканс като търговец на едро продава на търговците на дребно на ТМ-Ауто и на Тойота Тиксим...
Честно казано мен не ме интересува точния път кой-откъде и как движи бизнеса.
Интересува ме като клиент да нямам проблеми с качеството, сроковете за доставка (или в по-добрия случай - наличността на части) и цената...
Но имайки известна практика в бизнеса с гръцки бизнесмени, имам някакви предубеждения към тях......
Навярно знаете, че Гърция май е единствената страна дето евреи няма, щото явно гърците са по-големи мошенници от тях :whistle:

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 14 Сеп 2008 19:58

slowtraveler написа:Там вече не знам как е, но най-вероятно Тойота Болканс като търговец на едро продава на търговците на дребно на ТМ-Ауто и на Тойота Тиксим...

Slowtraveler е прав.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 14 Сеп 2008 21:01

ToyotaBG написа:
slowtraveler написа:Там вече не знам как е, но най-вероятно Тойота Болканс като търговец на едро продава на търговците на дребно на ТМ-Ауто и на Тойота Тиксим...

Slowtraveler е прав.
rudolf написа:
общото им с тм-ауто е че тексим продават автомобилите на тм-ауто в друг регион,които не са вече тм-ауто,а тойота балкани-поради административни причини....не е е ли така?
е и аз казвам същото.

вече всички сме единодушни,,,,всички бг-диструбутори -купуват от тойота балкани ( новото име на търговския отдел за внос на ТМ-ауто)...

които пък извършват стокооборота с тойота гърция,,, и трите споменати фирми са собственост на инчкейп холдинг- ( законодателството на холанадия( в която е регистрирана собственика на тойота балкани-позволява анонимност на собствениците).

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 14 Сеп 2008 21:30

rudolf написа:...всички бг-диструбутори -купуват от тойота балкани ...които пък извършват стокооборота с тойота гърция...
Сега пак си задай въпроса за цените на резервните части. Нещо като минава през три ръце преди да дойде при теб, не може да е евтино, дори ДДС-то да е 0%.

ToyotaBG

Мнение от ToyotaBG » 14 Сеп 2008 22:27

rudolf написа:вече всички сме единодушни,,,,всички бг-диструбутори -купуват от тойота балкани ( новото име на търговския отдел за внос на ТМ-ауто)...

които пък извършват стокооборота с тойота гърция
И кои сте тези всички, които сте единодушни? Извинявай, но скоро по-голяма глупост не бях чувал ни от БГ политиците, ни даже от Александър Томов... Нито Тойота Балканс е "търговския отдел за внос на ТМ-ауто", нито разбирам за какъв стокооборот с Гърция става въпрос.

Мисля, че обясних съвсем нормално каква е ситуацията, Ако номерът е да се заяждаме заради самото заяждане, или пък си пишем на принципа "едно си баба знае - едно си баба бае" - ОК.

По тази логика аз мога докрай да твърдя, че носът ти е червен и свети в тъмното... защо ли? Ми защото Rudolf the red-nose reindeer е известен персонаж от песничката. С червен нос, който светел в тъмното и прочие. Ама историята и там е точно толкова вярна, колкото и тази, която ти разказваш.

Нищо лично, rudolf, ама ако ще водим дискусия, нека тя да е продуктивна, а не да слушам надрасканата грамофонна плоча, която е зациклила на един и същи пасаж...

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 14 Сеп 2008 22:37

Приятелю, моят съвет е да смекчиш малко тона. Просто от уважение.

Моля те да бъдеш малко по-концентриран, когато четеш, защото оставам с впечатлението, че го правиш през пръсти.

Аз разбрах от поста на Рудолф, че Тойота Балкани е от бившия търговски отдел на ТМ Ауто.

Това не значи, че са едно цяло.

Макар че, вълкът козината си мени, но нрава - не!

Чувал си тази стара българска / не византийска / поговорка - нали?!?!

Публикувай отговор