Няколко въпроса за Celica T20 - 7А-FE

Аватар
Jacko

Няколко въпроса за Celica T20 - 7А-FE

Мнение от Jacko » 01 Сеп 2008 00:43

Здравейте отново от мен!
Причината за създаването на тази тема е, че ме интересуват отговорите на няколко въпроса около моята количка. Значи започвам с въпросите и се надявам някой колега запознат с модела и добро желание, да отговори.

1. Размера на дупките за болтовете на джантите?
2. Мога ли да си регулирам съединителя, че другите коли които съм карал ми отделят по долу, а този малко горе ми отделя?
3. Как да монтирам говорители отзад на корите, има дупки има и изведени кабели, но няма никакви уши за захващане на какъвто и да е говорител, или поне аз немога да ги напипам, също така къде мога да си намеря такива букси (мъжка ми трябва) за говорителите, че кабела който е прокаран до там е доста късичък и завършва с женска букса (явно някаква тойотаджийска) та ми трябва мъжка че няма как да се резне тази тойотаджийската и да се запои някаква стандартна?
4. Как се регулират фаровете?
5. Къде се намира горивния филтър (чувал съм че е в резервоара и не се сменял, ама дали е така..?
6. Има ли защита на ангренажа (става въпрос за 7А-FE двигателя да напомня) тоест ако се скъса става ли мазало, или има там някакъв блокаж (не ги разбирам много)
7. С какво масло да я карам, колата е на 120 000 км. (някъде бях чел че кастрол най го понасяла, а другаде мотул, и какво да й сложа полу или пълна синтетика)?
9. С какъв бензин да я карам, по каталог я дават 95 безоловен (то не, че има оловен вече но.., поне така знам), ако я карам с 98 или 100 има ли проблеми, с какво е по добре и какви предимства и недостатъци има?
10. Какво да прегледам по автомобилчето (най-често срещани дефекти)?

Това са въпросите за сега, ако се сетя за нещо друго ще питам, а който има нерви да ме изтрае ще отговаря, какво да прави biggrin.gif

Надявам да получа необходимите отговори. Благодаря Ви за вниманието! :occasion5:

chopar

Мнение от chopar » 03 Сеп 2008 11:43

djantite sa 5/100/, za govoritelite ima nqkakvi 6tipki no kato otide6 v serviz 6te ti gi slojat bez problem a za buksite i az tarsix no ne namerix nikade i gi srqzax nakraq, farovete 6te otide6 na maistor i toi 6te ti gi regulira ako nqma6 na tabloto, gorivniq filtar e pri dvigatelq do vazdu6niq filtar samo 4e po nisko, ako ne kara6 barzo moje i s mineralno, ina4e s polu sintetika, i ako q kara6 s benzin 98/ 100 edinstvenoto lo6o e 4e e dosta po barza. dano da sam pomognal.
Последно промяна от chopar на 03 Сеп 2008 11:55, променено общо 1 път.

chopar

Мнение от chopar » 03 Сеп 2008 11:49

v tozi forum rqdko nqkoi da ti pomogne, jena mi ima WV i tam mi bqxa izpratili snimki stapka po stapka kak da smena izgorqla kru6ka na tabloto a tuk e .......

Аватар
Jacko

Мнение от Jacko » 03 Сеп 2008 14:55

Ами аз съм от скоро в форума, но като чета и гледам какво е било преди, малко по малко започва и тук да става така, че хората да помагат. Ето ти например. Само не разбрах защо като караш с 98 или 100 колата ставала по бърза и това било лошо?

И ако някой знае дали има защита на ангренажа да отговори и как може да се регулира съединителя ще съм доволен много ;) :thumbsup:

KingSteve

Мнение от KingSteve » 04 Сеп 2008 18:03

Съединителят е саморегулиращ се доколкото ми е известно. Смениах моя преди около 3000км. Не регулираха нищо и си отделя точно по средата. Освен това и аз лично не видиях нищо за регулиране освен 1 болт над педала с който само се регулира положението на педала в отпуснато състояние, но не и къде да отлепя. За защитата от скъсване на ангренажа и аз съм любопитен. Ще го сменям до 2 3 дена ако ми снесат такава информация ще пиша.
Avensis 7A-FE

Аватар
Jacko

Мнение от Jacko » 05 Сеп 2008 17:18

Аз научих, че този двигател няма защита на ангренажа. Иначе благодаря за инфото.

KingSteve

Мнение от KingSteve » 06 Сеп 2008 22:52

Смених ангренажа барабар с пистовите ремъци да ми е мирна главата. Относно защитата в сервиза не бяха сигурни. По скоро отговорът клонеше, че няма. Така че каране му е майката и дано сме случили на добри ремъци че все пак сме в българия-страната на ментетата.
Avensis 7A-FE

TOYOTA-SPORT

...

Мнение от TOYOTA-SPORT » 07 Сеп 2008 11:12

Фаровете може да се регулират и от едно полукръгло копче,което се намира под волана,почти на нивото на ключа за запалване,вертикално надолу... wink.gif ,
ако сложиш пълна синтетика,двигателно масло,ще ти го гори...
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

!

Мнение от Дон Хуан » 07 Сеп 2008 18:38

chopar написа:v tozi forum rqdko nqkoi da ti pomogne, jena mi ima WV i tam mi bqxa izpratili snimki stapka po stapka kak da smena izgorqla kru6ka na tabloto a tuk e .......
za sajalenie foruma ne se poseshtava tolko mnogo a i ne sa mnogo kolite ot tazi marka...dokato VW e vsiaka 3-ta kola
Drugoto e che vw chupiat poveche ot Toyota i saotvetno ima poveche temi tam i mnogo se pishe po vaprosa xixixi

cheers

p.s.
az lichno sam imal golf 2 i golf 4 i ne sam dovolen ot tiah...osobenno ot vtorata-iako para triabva za remonti....

KingSteve

Мнение от KingSteve » 08 Сеп 2008 00:45

ако сложиш пълна синтетика,двигателно масло,ще ти го гори
..имаш предвид че за 7a-fe трябва да ползваме задължително полусинтетика?
Avensis 7A-FE

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 08 Сеп 2008 04:17

Izviniavaite momcheta ama tova sa pulni izmislici.

Nikoi ne moje da ti garantira dali shte ti gori sintetichno maslo ili ne. Shansa da teche, gori i t.n. e po goliam pri stari dvigateli, no ne zadaljitelno. Taka che polu-sintetichno niama da gori, puk sintetichno shte gori sa niakakvi mitove i legendi.

az lichno na taia kochina ne bih i slagal koi znae kvo maslo. Osobeno pulna sintetika - samo pari na viatara. Zavisi kak ia karash ama tva ne e bigachka, taka che az ne bih ia karal po tozi nachin.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

KingSteve

Мнение от KingSteve » 08 Сеп 2008 10:23

Pitah s ogled da se orientiram kakvo maslo se prepory4va za konkretnia dvigatel .. ina4e smiatam da sloja otnovo shell. Otakto sum ia vzel e s tova maslo ve4e 6000km ne e bliznala nito kapka
Avensis 7A-FE

Аватар
Jacko

Мнение от Jacko » 08 Сеп 2008 10:32

Тоз пич угабуга гледам много ненавижда 7а-фе двигателите biggrin.gif Иначе повечето хора ме съветват да слагам 10/40 полусинтетика на кастрол.

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

!

Мнение от Дон Хуан » 08 Сеп 2008 15:47

Jacko написа:Тоз пич угабуга гледам много ненавижда 7а-фе двигателите biggrin.gif Иначе повечето хора ме съветват да слагам 10/40 полусинтетика на кастрол.
az slagam 10w40 polusintetika i sam dovolen

cheers

p.s.
celikata mi e na 160 000km....

TOYOTA-SPORT

Мнение от TOYOTA-SPORT » 12 Окт 2008 15:54

ugabuga написа:Izviniavaite momcheta ama tova sa pulni izmislici.

Nikoi ne moje da ti garantira dali shte ti gori sintetichno maslo ili ne. Shansa da teche, gori i t.n. e po goliam pri stari dvigateli, no ne zadaljitelno. Taka che polu-sintetichno niama da gori, puk sintetichno shte gori sa niakakvi mitove i legendi.

az lichno na taia kochina ne bih i slagal koi znae kvo maslo. Osobeno pulna sintetika - samo pari na viatara. Zavisi kak ia karash ama tva ne e bigachka, taka che az ne bih ia karal po tozi nachin.

Aко по-често я караш на над 6500rpm ще ти го гори 100%,
а ако си обикаляш из града бавно-няма да ти гори особено...
то е логично biggrin.gif wink.gif
Утре и аз слагам,,CastroL Magnatec 10w40'' и ще видя дали ще е добре с него... rolleyes.gif smile.gif ,
моята е на 157900км wink.gif
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...

Публикувай отговор