Няколко човека видях да пишат в форума че драскотините от камъчки по предната броня/капак се покриват от каското. Найстина ли е така? И ако е така как се процедира със застрахователя. Нещо трябва ли да им се обеснява или те са запознати?
Още един въпрос. За колко време се стои без кола, когато ти боядисват предна броня? Защото ако е 2 седмици - ще си карам с драскотините...
Драскотини по предна броня + Каско?
Mога да ти дам съвет, от позицията на човек работил близо 5 години в застрахователни дружества: ако не те дразнят прекалено много тези драскотини, отиди да си заведеш щетие сега, но изчакай и малко преди да ти изтече каскотито си оправи колата, защото така или иначе дотогова сигурно ще има и други дребни забележки. 

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
мацо аз съм в Булстрад, като заведа щетата и ми дадат възлагателното писмо, казаха в срок от 10 дни че трябва да отида до сервиза да го занеса и да си запиша час. след това кво става не ми е ясно, не важи ли вече...trinity написа:Mога да ти дам съвет, от позицията на човек работил близо 5 години в застрахователни дружества: ако не те дразнят прекалено много тези драскотини, отиди да си заведеш щетие сега, но изчакай и малко преди да ти изтече каскотито си оправи колата, защото така или иначе дотогова сигурно ще има и други дребни забележки.

-
Взимаш възлагателното писмо и го завеждаш в сервиза,определят ти дата и час и я оставяш.но им давай зор да не те забравят.Аз така си оправих щети и точно ден след това някой тупан съвсем леко ми беше лизнал бронята предна,е незабележими две линийки но си ги знам и ме дразнят така,че прецени колко са и дали ти се занимава ако за сега малко 

Да, срока след като вземеш писмото е от 10 до 15 дни, но някой задължава ли те да си вземеш писмото веднага???desSs написа:мацо аз съм в Булстрад, като заведа щетата и ми дадат възлагателното писмо, казаха в срок от 10 дни че трябва да отида до сервиза да го занеса и да си запиша час. след това кво става не ми е ясно, не важи ли вече...
Ако те задължат по някакъв начин - тогава трябва да влезеш в сервиз, но ако не - чакаш малко преди края на каското и тогава оправяш всичко наведнъж.

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007