Моделите на които съм се спрял досега са (във всички случаи 1999-2002):
Toyota (2.0 D4-VVTi, 1.8 D4-VVTi)
Audi (A4 1.9 TDi 110-130HP, 1.8T 150HP) + ESP
Audi (A3 1.9 TDi 110-130HP, 1.8T 150HP) + ESP
VW Bora(1.9 TDi 110-130HP, 1.8T 150HP) + ESP
Пасат Б5 отпадна, щото е много голям и грозен

. И освен това не е хич от надеждните според
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 007-6-7/20, а и според един съсед който имаше такава.
Естествено Авенсис се води най-надежден, заради което го избрах. Хонда Акорд също ч обмислях, ама харчи повечко бензинче, има само 6 години гаранция против корозия(12г за Авенсис), има по малък багажник, по-ниска е и е малко по-дървена вътре... а и няма ЕСП laugh.gif
Avensis е в класа на A4, но самите Bora(което си е Голф) и А3 (което са си луксозен Голф) имат много сходни характеристики. Няма спор,че Авенсис по размери е най-голям и се твърди, че има най-добра возия.
Пасат, дето отпадна, също има много добра, след него е А4, следван от А3 и накрая Бора.
Ауди има много по-приятен интериор от Авенсис и е несериозно някой да го отрече (познайте защо не гледам Корола 2000-2002)
ОБАЧЕ... А3 и Бора са по-надеждни от А4 и то значително.
Така А3 е най-здрав от немските, върви много, с приятен интериор, прилично вътрешно пространство НО с малък багажник (350л). Колата има и индивидуалност (не кара всеки такава). Вози малко твърдо
А4 е приятен вътре, върви много, сравнително същия размер на интериора, с по-голям багажник (440л), но доста по-ненадежден и доста разпространен (едва ли не Голф 2 за по-платежоспособни потребители). А цената на частите на Ауди и подръжката не са за пренебрегване... поне да беше здраво като Тойота

. Вози комфортно, но не колкото Авенсис
Бора е компромис между горните две. Вози най-твърдо, но е със слава на по-здрава кола, и има багажник от 470л. По грозна е от А3, но по-практична и също има индивидуалност
Авенсис - има си всичко, което искам, макар да е грозничка, а багажникът е 498л и е най-дълга от горните.
А4, А3 и Бора са доста по-спортни от Авенсиса. 1.8Т заради турбината достига много рано въртящ момент и разхода му на гориво е като на Авенсис. Авенсис обаче не понася газ - макар да съм противник, ако бензинът поскъпне още много... няма накъде да се ходи.
А4, А3 и Бора имат може би най-добрите дизелови двигатели за онова време (естествено преди любимата ми марка Хонда да направят iCTDi). Авенсис Д4Д хич не ми го хвалете. Много е добър, но по всякакви показатели тези на Ауди го превъзхождат, дори бих си го купил въпреки това, защото за мен Тойота и по-надеждна от Ауди, но с тоя тъп проблем с
демпфера на маховика за 2600лв... не мерси. Иначе военните доста такива Авенсиси са накупили и пазарът е пълен с тях в момента... бензинки няма никакви обаче... намират се 1.6, изпада 1.8 и никакви 2.0.
И най-важното ... А4, А3 и Бора имат ЕСП
Проблемът, колеги, е че Авенсисите не е гарантирано че могат да се открият на разумна цена.
Какво мислите?