Щети

tribalistas

Щети

Мнение от tribalistas » 13 Авг 2008 07:31

Колеги сега на 15-ти оставям колата за въстановяване на дребни щети т.е. имам малки драскотитини и следи от камъчета.Знам ,че поне 10 дни ще е там,мога ли да направя профилактичен преглед.Колата е на 4300км.Някакви съвети,препоръки.Благодаря ви....

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 13 Авг 2008 16:18

Аз когато я карах мойта за накладките в сервиза на Тиксим им казах да я погледнат и за друго нещо ако трябва да се прави. Обаче като си я взимах разбрах че освен за това за което съм я докарал друго не са правили ,явно ако не им кажеш че имаш проблем те отебават в преспектива. Аз незнам но какво може да и има на кола на 4300км че се притесняваш ? И друго , два пъти ми се налага да поправям драскотини и малки щети до сега (сега ще хода за 3-ти път) и да ти кажа ходя при друг майстор бояджия който ми е прави за един ден. Чух че тия от Тойота много се моткали и спирали от движение дори и за цяла седмица понякога за глупости...
Изображение1G-FE

Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 13 Авг 2008 16:35

Мда, колегата току що си взе колата от TM Auto. Бавиха я 10 дни (8 работни дни) за пребоядисване на броня.

И когато отидохме на 6-тия работен ден (а бяха обещали че ще стане за 3 работни дни), първо 1/2 час не могат да намерят на кой са дали колата, второ по телефона лъжат че колегата им който е приел колата е или в отпуска, или на обяд (като този "обяд" така и не приключи до 17h), трето - отношението което видях беше повече от смущаващо..

Когато попитахме защо само обещават, че ще проверят какво става с колата, но не се обаждат, те отговориха "Записали сме, но никой не е успял да ви се обади" и момъкът посочва една стена с лепенки с телефонни номера, напълно оте*ани..

На същият този момък му беше крайно неприятно, че го занимаваме и не прикриваше този неприязън. На клиента чак да му стане неудобно..

Та, на 6-тия ден казват да отидем след два дена. Което означава, че въобще не са започнали да правят колата. Все пак боядисването на една броня се прави за по-малко от ден.

Докато бяхме там, забелязах и следната случка..
Една мома крещи на някакъв момък за това, че не се обадил на една фирма. Разговорът протече така
- Защо никой не се е обадил на фирма "някоя-си"?
- К'фа е тая фирма, к'фи са тия, че да им се обаждам?
- Ами, искат да вкарат части и питат за цени.
- Абе яяя... (и тук момъкът смачка листчето, на което беше написан телефонния номер и го хвърли в коша).

За 30 минути тези хора напълно ме отказаха да използвам услугите им. Добре, че колата ми не е гаранционна. И ако някога ми се наложи да купувам нещо от представител на Toyota (макар, че TM Auto май не са официален представител), то ще гледам да го направя в Бургас или някой друг град, но не и в София..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 13 Авг 2008 17:40

Ael написа: и да ти кажа ходя при друг майстор бояджия...
ам то хубаво, ама на мен ми казаха, че ако не е боядисана в оторизиран сервиз, при евентуални претенции по време на гаранцията заради ръжда, от тойота можело да се запънат

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 13 Авг 2008 19:52

Добре ,а как ще раберат дали е пребоядисвана колата на това място където е избило ръжда ?
Изображение1G-FE

diver

Мнение от diver » 13 Авг 2008 19:54

Ael написа:Добре ,а как ще раберат дали е пребоядисвана колата на това място където е избило ръжда ?
е то мнооо трудно....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 13 Авг 2008 22:28

Днес си вземам колата от сервиза - имаше за корекция само задна дясна врата / две побитости от врати на други коли /... та като се загледах на авто мивката... ужас! sleep.gif Прелакирали са цялата дясна страна = двата калника и двете врати! Не е истина! Званнах им по телефона да ги хокам... те ми разправят, че имали договор с Тойота и нямало да падне гаранцията, да не си личало... ама се съмнявам, че това е мнението на мойте от Кар-ком Варна. Незнам какво да ги правя тези малоумници... да ги бия ли, да ги съдя ли? Дайте съвет, моля! mad.gif
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 13 Авг 2008 22:31

Няма логика да ти правят повече от един детайл ,щом като на другите им е нямало нищо. Или може би са се наакали и не е станал същия цвят и са решили да замазват положението.
Изображение1G-FE

tribalistas

Мнение от tribalistas » 14 Авг 2008 09:25

Ако така ме мотаят в ТМ ще предприема груби мерки срещу бюрокрацията и ще стане страшно.Аз се надявам на малка подкрепа от дилара от който я купих поне за по бързо вкарване и изкарване от сервиза. :axe:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Авг 2008 09:37

tribalistas написа:Ако така ме мотаят в ТМ ще предприема груби мерки срещу бюрокрацията и ще стане страшно.Аз се надявам на малка подкрепа от дилара от който я купих поне за по бързо вкарване и изкарване от сервиза. :axe:
успех laugh.gif и после да разпраяш tongue.gif

tribalistas

Мнение от tribalistas » 14 Авг 2008 11:12

Да ще разправям и ще документирам..... :argue:

the-rider

Мнение от the-rider » 14 Авг 2008 13:10

на мене ми бяха налели 1л. повече масло, което платих, след като 3 пъти им звънях и ми обещваха, че ще се обадят накрая подадох писмено оплакване, резултата беше същия - нулев - е как да си купя кола от тах.... mad.gif

Аватар
trinity
Обратна връзка:

Мнение от trinity » 14 Авг 2008 16:53

Proff написа:Днес си вземам колата от сервиза - имаше за корекция само задна дясна врата / две побитости от врати на други коли /... та като се загледах на авто мивката... ужас! sleep.gif Прелакирали са цялата дясна страна = двата калника и двете врати! Не е истина! Званнах им по телефона да ги хокам... те ми разправят, че имали договор с Тойота и нямало да падне гаранцията, да не си личало... ама се съмнявам, че това е мнението на мойте от Кар-ком Варна. Незнам какво да ги правя тези малоумници... да ги бия ли, да ги съдя ли? Дайте съвет, моля! mad.gif
Това е много странно, което са направили с твоята кола. За първи път чувам някой сервиз да поеме инициативата да ти боядиса части, които не са описани за отремонтиране. Ти не ги ли попита дали случайно не са ги увредили и затова да са пребоядисали? Защото иначе (поне според мен) ако не са улучили цвета (което е често срещано явление в някои сервизи) е много глупаво от тяхна страна да боядисат още няколко детайла вместо да оправят само единия детайл. Поне на мен това, което са ти казали ми звучи крайно неубедително, поради простата причина съм работила 5 години в застрахователно дружество и трудно ще повярвам подобно обяснение. :whistle:
Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 14 Авг 2008 20:51

Ами, те в същност са само прелакирани (имам нишани дето се виждат под новия лак) и то без преден десен калник, както писах! Майстора каза, че в резултат на различната дебелина на лака се появява този ефек с уж различен цвят и за да е прилее... бил сам капризен клиент и това било приячната да го направи ! unsure.gif Верно като ми прави драскотина по предната броня го върнах със скандал, ама... абе така ще я карам! cool.gif
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 347 пъти
Получена  благодарност: 376 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Авг 2008 01:06

Възможно е да се получи такъв ефект.
На моя кола с перлен металик бяха пребоядисали калник (одран явно от тока на чанта).
Въпреки, че цвета бе едно към едно (по документи и при гледане под повечето ъгли), при различен ъгъл на гледане се усещаше разлика. Според майстора ми (добър е) - разликата е била от различно налягане на пистолета...
А ако при теб не са могли да изравнят цветовете на съседните детайли поради подобна причина, може да са опитали да ударят спрей на съседните детайли, за да няма голяма разлика..
Но аз твърдо не съм от капризните клиенти - офиса ми е на доста натоварено място и често ми драскат колата други коли или пешеходци (особено с чанти)....
Последния път дори би бяха строшили пръскачката за фаровете...
Така, че на дребните детайли вече не обръщам внимание biggrin.gif
Важното е да не е стигнало до метал - тогава го фиксирам с боя веднага...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор