Щети
-
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Аз когато я карах мойта за накладките в сервиза на Тиксим им казах да я погледнат и за друго нещо ако трябва да се прави. Обаче като си я взимах разбрах че освен за това за което съм я докарал друго не са правили ,явно ако не им кажеш че имаш проблем те отебават в преспектива. Аз незнам но какво може да и има на кола на 4300км че се притесняваш ? И друго , два пъти ми се налага да поправям драскотини и малки щети до сега (сега ще хода за 3-ти път) и да ти кажа ходя при друг майстор бояджия който ми е прави за един ден. Чух че тия от Тойота много се моткали и спирали от движение дори и за цяла седмица понякога за глупости...

Мда, колегата току що си взе колата от TM Auto. Бавиха я 10 дни (8 работни дни) за пребоядисване на броня.
И когато отидохме на 6-тия работен ден (а бяха обещали че ще стане за 3 работни дни), първо 1/2 час не могат да намерят на кой са дали колата, второ по телефона лъжат че колегата им който е приел колата е или в отпуска, или на обяд (като този "обяд" така и не приключи до 17h), трето - отношението което видях беше повече от смущаващо..
Когато попитахме защо само обещават, че ще проверят какво става с колата, но не се обаждат, те отговориха "Записали сме, но никой не е успял да ви се обади" и момъкът посочва една стена с лепенки с телефонни номера, напълно оте*ани..
На същият този момък му беше крайно неприятно, че го занимаваме и не прикриваше този неприязън. На клиента чак да му стане неудобно..
Та, на 6-тия ден казват да отидем след два дена. Което означава, че въобще не са започнали да правят колата. Все пак боядисването на една броня се прави за по-малко от ден.
Докато бяхме там, забелязах и следната случка..
Една мома крещи на някакъв момък за това, че не се обадил на една фирма. Разговорът протече така
- Защо никой не се е обадил на фирма "някоя-си"?
- К'фа е тая фирма, к'фи са тия, че да им се обаждам?
- Ами, искат да вкарат части и питат за цени.
- Абе яяя... (и тук момъкът смачка листчето, на което беше написан телефонния номер и го хвърли в коша).
За 30 минути тези хора напълно ме отказаха да използвам услугите им. Добре, че колата ми не е гаранционна. И ако някога ми се наложи да купувам нещо от представител на Toyota (макар, че TM Auto май не са официален представител), то ще гледам да го направя в Бургас или някой друг град, но не и в София..
И когато отидохме на 6-тия работен ден (а бяха обещали че ще стане за 3 работни дни), първо 1/2 час не могат да намерят на кой са дали колата, второ по телефона лъжат че колегата им който е приел колата е или в отпуска, или на обяд (като този "обяд" така и не приключи до 17h), трето - отношението което видях беше повече от смущаващо..
Когато попитахме защо само обещават, че ще проверят какво става с колата, но не се обаждат, те отговориха "Записали сме, но никой не е успял да ви се обади" и момъкът посочва една стена с лепенки с телефонни номера, напълно оте*ани..
На същият този момък му беше крайно неприятно, че го занимаваме и не прикриваше този неприязън. На клиента чак да му стане неудобно..
Та, на 6-тия ден казват да отидем след два дена. Което означава, че въобще не са започнали да правят колата. Все пак боядисването на една броня се прави за по-малко от ден.
Докато бяхме там, забелязах и следната случка..
Една мома крещи на някакъв момък за това, че не се обадил на една фирма. Разговорът протече така
- Защо никой не се е обадил на фирма "някоя-си"?
- К'фа е тая фирма, к'фи са тия, че да им се обаждам?
- Ами, искат да вкарат части и питат за цени.
- Абе яяя... (и тук момъкът смачка листчето, на което беше написан телефонния номер и го хвърли в коша).
За 30 минути тези хора напълно ме отказаха да използвам услугите им. Добре, че колата ми не е гаранционна. И ако някога ми се наложи да купувам нещо от представител на Toyota (макар, че TM Auto май не са официален представител), то ще гледам да го направя в Бургас или някой друг град, но не и в София..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия
Днес си вземам колата от сервиза - имаше за корекция само задна дясна врата / две побитости от врати на други коли /... та като се загледах на авто мивката... ужас!
Прелакирали са цялата дясна страна = двата калника и двете врати! Не е истина! Званнах им по телефона да ги хокам... те ми разправят, че имали договор с Тойота и нямало да падне гаранцията, да не си личало... ама се съмнявам, че това е мнението на мойте от Кар-ком Варна. Незнам какво да ги правя тези малоумници... да ги бия ли, да ги съдя ли? Дайте съвет, моля! 

-
-
Това е много странно, което са направили с твоята кола. За първи път чувам някой сервиз да поеме инициативата да ти боядиса части, които не са описани за отремонтиране. Ти не ги ли попита дали случайно не са ги увредили и затова да са пребоядисали? Защото иначе (поне според мен) ако не са улучили цвета (което е често срещано явление в някои сервизи) е много глупаво от тяхна страна да боядисат още няколко детайла вместо да оправят само единия детайл. Поне на мен това, което са ти казали ми звучи крайно неубедително, поради простата причина съм работила 5 години в застрахователно дружество и трудно ще повярвам подобно обяснение.Proff написа:Днес си вземам колата от сервиза - имаше за корекция само задна дясна врата / две побитости от врати на други коли /... та като се загледах на авто мивката... ужас!Прелакирали са цялата дясна страна = двата калника и двете врати! Не е истина! Званнах им по телефона да ги хокам... те ми разправят, че имали договор с Тойота и нямало да падне гаранцията, да не си личало... ама се съмнявам, че това е мнението на мойте от Кар-ком Варна. Незнам какво да ги правя тези малоумници... да ги бия ли, да ги съдя ли? Дайте съвет, моля!

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
Ами, те в същност са само прелакирани (имам нишани дето се виждат под новия лак) и то без преден десен калник, както писах! Майстора каза, че в резултат на различната дебелина на лака се появява този ефек с уж различен цвят и за да е прилее... бил сам капризен клиент и това било приячната да го направи !
Верно като ми прави драскотина по предната броня го върнах със скандал, ама... абе така ще я карам! 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Възможно е да се получи такъв ефект.
На моя кола с перлен металик бяха пребоядисали калник (одран явно от тока на чанта).
Въпреки, че цвета бе едно към едно (по документи и при гледане под повечето ъгли), при различен ъгъл на гледане се усещаше разлика. Според майстора ми (добър е) - разликата е била от различно налягане на пистолета...
А ако при теб не са могли да изравнят цветовете на съседните детайли поради подобна причина, може да са опитали да ударят спрей на съседните детайли, за да няма голяма разлика..
Но аз твърдо не съм от капризните клиенти - офиса ми е на доста натоварено място и често ми драскат колата други коли или пешеходци (особено с чанти)....
Последния път дори би бяха строшили пръскачката за фаровете...
Така, че на дребните детайли вече не обръщам внимание biggrin.gif
Важното е да не е стигнало до метал - тогава го фиксирам с боя веднага...
На моя кола с перлен металик бяха пребоядисали калник (одран явно от тока на чанта).
Въпреки, че цвета бе едно към едно (по документи и при гледане под повечето ъгли), при различен ъгъл на гледане се усещаше разлика. Според майстора ми (добър е) - разликата е била от различно налягане на пистолета...
А ако при теб не са могли да изравнят цветовете на съседните детайли поради подобна причина, може да са опитали да ударят спрей на съседните детайли, за да няма голяма разлика..
Но аз твърдо не съм от капризните клиенти - офиса ми е на доста натоварено място и често ми драскат колата други коли или пешеходци (особено с чанти)....
Последния път дори би бяха строшили пръскачката за фаровете...
Така, че на дребните детайли вече не обръщам внимание biggrin.gif
Важното е да не е стигнало до метал - тогава го фиксирам с боя веднага...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008