Когато си си създал навик винаги да го слагаш е крайно дискомфортно да пропуснеш, повярвай миCosmos написа:Ами не мисля че ще мога да изтрая пищенето от всичкото това писане ми се струва че изглеждам като безрасъден шофьор, но не мисля че е така по принцип и аз карам с колан но пак ще кажа че не карам в голям трафик и просто слизам и се качвам постоянно и ми е доста неудобно да го слагам и свалям толкова често
Колани
- Aleksandar
Toyota Avensis AT221 7A-FE
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Не искам да ви развалям хубвия офтопик ,но да кажа че начина дето е дал колегата Скот по горе работи просто чудесно. Хубавото е че винаги мога да си ги върна да пискат без да се налага да ходя до сервизи или да ми базикат компютъра.
П.П. Слагам си винаги колана, дори и за 30м. Ще продължа да го слагам и за напред щото вярвам че щом са ги сложили значи има закво!

П.П. Слагам си винаги колана, дори и за 30м. Ще продължа да го слагам и за напред щото вярвам че щом са ги сложили значи има закво!

Fido Dido написа:Аз знам при какви скорости се правят, но ако ти си караш с 50 - 60, се тряснеш, колана спасява!
Всичко и с всеки може да се случи (недай си Боже) на пътя, дори и за 20 метра!
През 1960, мисля беше, Пинифарина има 22 патента за сигурност в разработения от него автомобил " Сигма". Като си помислите какво е било движението през онези години, си направете сметка колко смъртни случая е имало заради каране без колан и с доста по-ниски скорости.

Aleksandar написа:Когато си си създал навик винаги да го слагаш е крайно дискомфортно да пропуснеш, повярвай ми

http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Преди години, когато работих в " Крафт" на околомръсното, редовно ставаха катастрофи по тази отсечка - Драгалевско шосе и пътен възел Бояна. ПРосто не искам да ви описвам на какво съм се нагледал - седмици след това съм имал кошмари.
Тогава не гледаха толкова стриктно за коланите, но след тези случки, редовно съм се опасвал, игнорирайки непрестанните подигравки от колеги и приятели.
По късно и те започнаха да се препасват, след като виждаха размазаните коли и труповете. А скоростта на колите трудно надхвърляше 70 км. В жигула се усеща, но в Тойота - трудно и оттам идва подценяването на скоростта. Огромна грешка! Затова - с колани и внимателно!!!
Тогава не гледаха толкова стриктно за коланите, но след тези случки, редовно съм се опасвал, игнорирайки непрестанните подигравки от колеги и приятели.
По късно и те започнаха да се препасват, след като виждаха размазаните коли и труповете. А скоростта на колите трудно надхвърляше 70 км. В жигула се усеща, но в Тойота - трудно и оттам идва подценяването на скоростта. Огромна грешка! Затова - с колани и внимателно!!!
А на тия какво им е помогнал колана? Освен, че са изглеждали като живи laugh.gifFido Dido написа:Десс, нямах предвид прекрасната ти женска кожа със загар, а мисълта ми беше - http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... MAGE_ID=12
Извинявайте, че избухвам и пускам тези снимки, но бива ли такова отношение към собствения ни живот??
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Освен това ако колана е зад теб, преднатягането на колана с пиропатрона допълнително ще те ускори напред...Nedkow написа:Незнам дали, ви е известно, но коланите са обвързани с възглавниците и ако не ти е поставен колана не ти се отваря балона. Така че е опасно да се лъже компа, че сте с колан при ПТП има опастност балона да ви разкъса лицето, каквито са случаите с първото поколение Еърбеци
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
desSs, виж в Метро, Практикер и т.н. Мисля че не е нещо специално - дунапренена подплънка в ръкав с 'репей' захващане. Има подобни в столчетата за кола. Може и в някой 'тунинг магазин' да погледнеш, няма да е с меченце, а ще пише Sparco, но...desSs написа:някой знае ли откъде мога да купя подобна подложка?
Ако пък не можеш да намериш, ще взема да ти пратя от тук

ама така ли се казва, подложка за колан? или си има друго име?Scott написа:desSs, виж в Метро, Практикер и т.н. Мисля че не е нещо специално - дунапренена подплънка в ръкав с 'репей' захващане. Може и в някой 'тунинг магазин' да погледнеш, няма да е с меченце, а ще пише Sparco, но...desSs написа:някой знае ли откъде мога да купя подобна подложка?
Ако пък не можеш да намериш, ще взема да ти пратя от тук
а къде е това "от тук"? biggrin.gif
-
Ако знаех как се казва, щях да започна да ги внасям в България, явно има пазарdesSs написа:...ама така ли се казва, подложка за колан? или си има друго име?
а къде е това "от тук"?

'Тук' е UK, струват 4-5 паунда, комплект две 'подплънки' и възглавничка за кола.
http://gagagoogoo.co.uk/shop/index.php? ... &Itemid=26
-
На английски е Seat Belt Cushion/Pillow/Pad. Не можеш ли да си поръчваш от ebay? Виж тези дето са 'тунинг', a по-надолу с меченца:desSs написа:...все пак ще потърся тия дни
http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_nkwZSe ... R40QQ_mdoZ
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Днес реших да си върна бипкането за колана обаче реших че съм го запомнил и сутринта се опитах да го направа. Задържах обаче грешното копче (не ODO а другото с информацията на бордкомпютъра) и ми излезна надпис 100% Докато се опитам да го махна на бързо го промених на 109% и установих че няма как да го върна назад ,тоест можех само да дигам процентите. Въпроса ми е някой знае ли какви са тия проценти и какво променят ? Как се връщат на 100 ?