Колани

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 31 Юли 2008 19:04

Cosmos написа:Ами не мисля че ще мога да изтрая пищенето от всичкото това писане ми се струва че изглеждам като безрасъден шофьор, но не мисля че е така по принцип и аз карам с колан но пак ще кажа че не карам в голям трафик и просто слизам и се качвам постоянно и ми е доста неудобно да го слагам и свалям толкова често smile.gif
Когато си си създал навик винаги да го слагаш е крайно дискомфортно да пропуснеш, повярвай ми
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 31 Юли 2008 19:05

Не искам да ви развалям хубвия офтопик ,но да кажа че начина дето е дал колегата Скот по горе работи просто чудесно. Хубавото е че винаги мога да си ги върна да пискат без да се налага да ходя до сервизи или да ми базикат компютъра. :thumbsup:

П.П. Слагам си винаги колана, дори и за 30м. Ще продължа да го слагам и за напред щото вярвам че щом са ги сложили значи има закво!
Изображение1G-FE

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 31 Юли 2008 19:52

Fido Dido написа:Аз знам при какви скорости се правят, но ако ти си караш с 50 - 60, се тряснеш, колана спасява!

Всичко и с всеки може да се случи (недай си Боже) на пътя, дори и за 20 метра!

През 1960, мисля беше, Пинифарина има 22 патента за сигурност в разработения от него автомобил " Сигма". Като си помислите какво е било движението през онези години, си направете сметка колко смъртни случая е имало заради каране без колан и с доста по-ниски скорости.
:thumbsup:
Aleksandar написа:Когато си си създал навик винаги да го слагаш е крайно дискомфортно да пропуснеш, повярвай ми
:thumbsup:
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 31 Юли 2008 20:07

Преди години, когато работих в " Крафт" на околомръсното, редовно ставаха катастрофи по тази отсечка - Драгалевско шосе и пътен възел Бояна. ПРосто не искам да ви описвам на какво съм се нагледал - седмици след това съм имал кошмари.

Тогава не гледаха толкова стриктно за коланите, но след тези случки, редовно съм се опасвал, игнорирайки непрестанните подигравки от колеги и приятели.

По късно и те започнаха да се препасват, след като виждаха размазаните коли и труповете. А скоростта на колите трудно надхвърляше 70 км. В жигула се усеща, но в Тойота - трудно и оттам идва подценяването на скоростта. Огромна грешка! Затова - с колани и внимателно!!!

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 01 Авг 2008 00:55

Fido Dido написа:Десс, нямах предвид прекрасната ти женска кожа със загар, а мисълта ми беше - http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... MAGE_ID=12

Извинявайте, че избухвам и пускам тези снимки, но бива ли такова отношение към собствения ни живот??
А на тия какво им е помогнал колана? Освен, че са изглеждали като живи laugh.gif

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 01 Авг 2008 01:00

Незнам дали, ви е известно, но коланите са обвързани с възглавниците и ако не ти е поставен колана не ти се отваря балона. Така че е опасно да се лъже компа, че сте с колан при ПТП има опастност балона да ви разкъса лицето, каквито са случаите с първото поколение Еърбеци :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Авг 2008 00:45

Scott написа:
desSs написа:... с много чувствителна кожа съм и се побърквам от тва грубо нещо...
В България не продават ли едни подложки за колани за деца - с меченца, шаренийки и т.н.
:thumbsup: Изображение
някой знае ли откъде мога да купя подобна подложка?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Авг 2008 14:11

Nedkow написа:Незнам дали, ви е известно, но коланите са обвързани с възглавниците и ако не ти е поставен колана не ти се отваря балона. Така че е опасно да се лъже компа, че сте с колан при ПТП има опастност балона да ви разкъса лицето, каквито са случаите с първото поколение Еърбеци :thumbsup:
Освен това ако колана е зад теб, преднатягането на колана с пиропатрона допълнително ще те ускори напред...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

the-rider

Мнение от the-rider » 07 Авг 2008 18:13

Всеки е виждал катастрофи, но аз съм виждал и еърбъга отблизо и още помня как мирише на барут от пиропатроните и благодаря на Бога, че детето ми беше в столче и с колан /аз също бях с колан/....е, вече нямаме Рено Меган, но пък ние сме живи и здрави. Хора, слагайте си коланите, моля ви!

Scott

Мнение от Scott » 07 Авг 2008 23:04

desSs написа:някой знае ли откъде мога да купя подобна подложка?
desSs, виж в Метро, Практикер и т.н. Мисля че не е нещо специално - дунапренена подплънка в ръкав с 'репей' захващане. Има подобни в столчетата за кола. Може и в някой 'тунинг магазин' да погледнеш, няма да е с меченце, а ще пише Sparco, но...
Ако пък не можеш да намериш, ще взема да ти пратя от тук wink.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 07 Авг 2008 23:09

Scott написа:
desSs написа:някой знае ли откъде мога да купя подобна подложка?
desSs, виж в Метро, Практикер и т.н. Мисля че не е нещо специално - дунапренена подплънка в ръкав с 'репей' захващане. Може и в някой 'тунинг магазин' да погледнеш, няма да е с меченце, а ще пише Sparco, но...
Ако пък не можеш да намериш, ще взема да ти пратя от тук wink.gif
ама така ли се казва, подложка за колан? или си има друго име?
а къде е това "от тук"? biggrin.gif

Scott

Мнение от Scott » 07 Авг 2008 23:19

desSs написа:...ама така ли се казва, подложка за колан? или си има друго име?
а къде е това "от тук"?
Ако знаех как се казва, щях да започна да ги внасям в България, явно има пазар :whistle:
'Тук' е UK, струват 4-5 паунда, комплект две 'подплънки' и възглавничка за кола.
http://gagagoogoo.co.uk/shop/index.php? ... &Itemid=26

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 07 Авг 2008 23:26

няма ли да си идваш насам biggrin.gif
сериозно, колко ще ми излезе с куриерската услуга? smile.gif щото малко се съмнявам да намеря такива. все пак ще потърся тия дни

Scott

Мнение от Scott » 07 Авг 2008 23:42

desSs написа:...все пак ще потърся тия дни
На английски е Seat Belt Cushion/Pillow/Pad. Не можеш ли да си поръчваш от ebay? Виж тези дето са 'тунинг', a по-надолу с меченца:
http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_nkwZSe ... R40QQ_mdoZ

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 05 Мар 2009 09:17

Днес реших да си върна бипкането за колана обаче реших че съм го запомнил и сутринта се опитах да го направа. Задържах обаче грешното копче (не ODO а другото с информацията на бордкомпютъра) и ми излезна надпис 100% Докато се опитам да го махна на бързо го промених на 109% и установих че няма как да го върна назад ,тоест можех само да дигам процентите. Въпроса ми е някой знае ли какви са тия проценти и какво променят ? Как се връщат на 100 ?
Изображение1G-FE

Публикувай отговор