Какви накладки

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 05 Авг 2008 01:59

Егати, не знам кво да правя вече. Едните са много меки, другите много твърди, трети се изпичат... Аз със мойто каране не съм за нито едни от трите. На рали като ходя така се юркам че ако сложа меки ще ги изтрия сигурно за 1-2 състезания, ако сложа твърди ще се пребия сигурно или ще съм като бързия влак(или ще си скапя дисковете), ако сложа други пък ще ги препека.... както стана с тия Ашика... на спускане от Белмекен на рали България... едвам спрях и като ги погледнах - горят направо, пушек излиза. Дисковете сини... ужас.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 05 Авг 2008 02:06

[quote="racing_fan"] меки ще ги изтрия сигурно за 1-2 състезания, quote]

на пръв прочит това ти е най евтиния варянт-щом работи.

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 05 Авг 2008 02:12

Абе да ама нали занеш - евтиното винаги излиза скъпо. ТМ Ауто ми искаха 120 лв. за предни накладки, аз дадох 50. Сега като ги сменя пак те ти ги 120... laugh.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 05 Авг 2008 02:14

racing_fan написа:Абе да ама нали занеш - евтиното винаги излиза скъпо. ТМ Ауто ми искаха 120 лв. за предни накладки, аз дадох 50. Сега като ги сменя пак те ти ги 120... laugh.gif
120, ако не си прецакал дисковете. Ама я си тури по-меки, че поне да спираш като хората.

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 05 Авг 2008 02:20

Зависи какви пари са, ако са на същите пари може.
Човека, който ми прави колата искаше АТЕ да сложим, ама няма за тоя модел. Друг човек, който има същата Корола, на който брат му е състезател, ми каза за тия Remsa. Делфи категорично не. Ех, уж дребно нещо ама най-важното. Мисля си, коментирам и с баща ми. Вчера като покарах, педала беше по-твърд и с по-голям ход и колата спираше по-трудно, искаше доста по-силно натискане на педала. После, на място напомпах 2-3 пъти педала до долу силно и почнаха пък да коват много спирачките. С леко натискане започваха да хващат. От какво ще е това?

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 05 Авг 2008 02:41

Да не се е скапало сервото? Или маркуча? Не е лошо да провериш спирачната течност. Ако е мн. кафява - да я смениш. Понякога от мръсна течност зе запушват и спирачните маркучи. Другия вариант - може някой от водачите на спирачния апарат да запецва.

За накладките - от Асер съм доволен, но Делфи - никога.

diver

Мнение от diver » 05 Авг 2008 07:47

racing_fan написа: На рали като ходя така се юркам че ако сложа меки ще ги изтрия сигурно за 1-2 състезания,....
Що си мисля, че тия 50лв дет ще дадеш за накладки, са най-малкия проблем кат пари, щом ходиш по ралита?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 05 Авг 2008 08:53

diver написа:
jim_beam написа:ами на днешните нови коли май не държат много,като си гледам алуминиевите джанти какви са черни отвътре за 15.000км.а един приятел с хонда сивик 2001 ги смени на 150к без дори да са износени,оригинални made in japan.та кои тойоти идваха от япония днешно време? mad.gif ама айде да не почвам пак темата,че само се ядосвам. mad.gif
150000км за предни в София, градско, да да....Инак с минтекс, джантите си стават черни за 1 ден и от вънка...
на дизеловата королка смених предни накладки на 140000 км карани в БГ/София с оригинални (като купувах колата от Австрия си взех един комплект да си имам...както и много филтри...1993 година тук не беше много за японска кола откъм консумативи:). сега колата е на 221000, втория комплект изкара до 200000, защото се наложи смяна на дискове и купих пак нови накладки от ТМ Ауто за 75 лв(направо и аз се изненадах тогава от цената) :thumbsup:
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 05 Авг 2008 08:56

diver написа:
racing_fan написа: На рали като ходя така се юркам че ако сложа меки ще ги изтрия сигурно за 1-2 състезания,....
Що си мисля, че тия 50лв дет ще дадеш за накладки, са най-малкия проблем кат пари, щом ходиш по ралита?!
съгласен на 100% :whistle:
Corolla - 2C Изображение

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 05 Авг 2008 10:48

От цялата дискусия , няма спомената нито една японска марка от която някой да е доволен , ами слагаме европейските тояги , незнам акебоното как е , но "ФБЛ" са добри , Нишимбо за него няма какво да говоря , невероятна накладка и има още поне 5 вида , пак с разлика в цените , а относно каране спортно или квото и да било , аз за мен си предпочитам да карам с мека накладка и да я сменям по често!

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 05 Авг 2008 11:00

b0by написа:От цялата дискусия , няма спомената нито една японска марка от която някой да е доволен , ами слагаме европейските тояги , незнам акебоното как е , но "ФБЛ" са добри , Нишимбо за него няма какво да говоря , невероятна накладка и има още поне 5 вида , пак с разлика в цените , а относно каране спортно или квото и да било , аз за мен си предпочитам да карам с мека накладка и да я сменям по често!
аз досега съм слагал само накладки от Тойота оригинални...не знам каква марка са, т.е. кой ги произвежда за тойота laugh.gif
ако някой знае да сподели :thumbsup:
Corolla - 2C Изображение

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 05 Авг 2008 11:03

kalin написа:
b0by написа:От цялата дискусия , няма спомената нито една японска марка от която някой да е доволен , ами слагаме европейските тояги , незнам акебоното как е , но "ФБЛ" са добри , Нишимбо за него няма какво да говоря , невероятна накладка и има още поне 5 вида , пак с разлика в цените , а относно каране спортно или квото и да било , аз за мен си предпочитам да карам с мека накладка и да я сменям по често!
аз досега съм слагал само накладки от Тойота оригинални...не знам каква марка са, т.е. кой ги произвежда за тойота laugh.gif
ако някой знае да сподели :thumbsup:
Нишимбо , са оригиналните накладки за тойота , говоря за по старите модели , че те вече излизат с накладки бош!А Нишимбото се намира , но е малко по скъпо!

nikicar
Обратна връзка:

Мнение от nikicar » 05 Авг 2008 11:30

racing_fan написа:Зависи какви пари са, ако са на същите пари може.
Човека, който ми прави колата искаше АТЕ да сложим, ама няма за тоя модел. Друг човек, който има същата Корола, на който брат му е състезател, ми каза за тия Remsa. Делфи категорично не. Ех, уж дребно нещо ама най-важното. Мисля си, коментирам и с баща ми. Вчера като покарах, педала беше по-твърд и с по-голям ход и колата спираше по-трудно, искаше доста по-силно натискане на педала. После, на място напомпах 2-3 пъти педала до долу силно и почнаха пък да коват много спирачките. С леко натискане започваха да хващат. От какво ще е това?
Ако караш ралита със сток накладки няма да спираш естествено!!!Трябват ти рейсинг накладки .Предлагам FERODO RACING , но ми трябват данни за колата ти .Има различни типове смески .Цената на FERODO RACING естествено не е 50лв. , но пък ще си разрешиш проблема.Кой те е посъветвал да си купуваш сток накладки за ралита ?????

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 05 Авг 2008 12:17

racing_fan написа:Горе долу какви пари са тези Минтекс? Че аз като сменях накладките взех някви Ашика уж японски за по 50 лв., и отпред и отзад съм с такива, обаче нещо не съм доволен. Веднъж останах без спирачки, незнам аз ли съм виновен или те. Ама не ми харесва как спира колата и искам да ги сменям. Казаха ми да си взема Remsa. Кво ще кажете? А тия Акебоно ми звучат като тия Ашика... нещо не ми вдъхват доверие.
Значи намерих тва магазинче за накладки на Дойран и имаше за мойта кола за 58 лв. комплект МИНТЕКС. Това добре, но аз започнах да се чудя, дали си заслужава да си взема такива, ако ще трябва да ги сменям след 10-15000 км., тъй като с тези които я взех от Германия изкарах спокойно 45 000 км.( и то ако германеца ги е сменил точно преди да я продаде)и спирах много добре. Май работата отново отива към поръчка от ТМ, но първо ще потърся тези НИШИМБО.
CARINA E 7A-FE

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 05 Авг 2008 13:04

gunner написа:
racing_fan написа:Горе долу какви пари са тези Минтекс? Че аз като сменях накладките взех някви Ашика уж японски за по 50 лв., и отпред и отзад съм с такива, обаче нещо не съм доволен. Веднъж останах без спирачки, незнам аз ли съм виновен или те. Ама не ми харесва как спира колата и искам да ги сменям. Казаха ми да си взема Remsa. Кво ще кажете? А тия Акебоно ми звучат като тия Ашика... нещо не ми вдъхват доверие.
Значи намерих тва магазинче за накладки на Дойран и имаше за мойта кола за 58 лв. комплект МИНТЕКС. Това добре, но аз започнах да се чудя, дали си заслужава да си взема такива, ако ще трябва да ги сменям след 10-15000 км., тъй като с тези които я взех от Германия изкарах спокойно 45 000 км.( и то ако германеца ги е сменил точно преди да я продаде)и спирах много добре. Май работата отново отива към поръчка от ТМ, но първо ще потърся тези НИШИМБО.
Ако не намериш , търси си феродо FDB серия , Има едни японски F.B.L. който са доста добри пак , и други!

Публикувай отговор