Колани

Cosmos

Колани

Мнение от Cosmos » 30 Юли 2008 16:18

ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен smile.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Юли 2008 16:47

моите ги прекарах отзад зад седалката и ги включих в автоматите /или както се казва там/
п.п. това само при градско, и то лятото

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Колани

Мнение от Scott » 30 Юли 2008 16:50

Cosmos написа:ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен smile.gif
Против съм шофирането без предпазен колан, но щом от Тойота са решили че тази функция може да се изключва, оставям го на съзнанието ти. Взето от Toyotanation:

(1) Turn the ignition switch to the ON position (note: that's "ON", not "READY", so with the foot OFF the brake pedal).
(2) Press the ODO/TRIP switch until the odometer displays "ODO".
(3) Turn the ignition switch off.
(4) Turn the ignition switch to the ON position again.
(5) Press the ODO/TRIP switch immediately (within 6 seconds or as soon as the chimes go off) and hold it down for 10 seconds or more (note: some people swore by waiting for longer, up to 45 secs).
(6) Continue holding down the ODO/TRIP switch and fasten the driver side seat belt (note: some folks claim you have to both buckle AND unbuckle)
(7) Check that the odometer displays either "b-on" or "b-oFF".
(8) Press the ODO/TRIP switch to change the display to "b-oFF".
(9) Turn the ignition switch off.
(10)Turn the ignition switch to the ON position.
(11)Check that no buzzer sounds.

diver

Мнение от diver » 30 Юли 2008 19:09

Scott написа:
Cosmos написа:ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен smile.gif
Против съм шофирането без предпазен колан, но щом от Тойота са решили че тази функция може да се изключва, оставям го на съзнанието ти. Взето от Toyotanation:

(1) Turn the ignition switch to the ON position (note: that's "ON", not "READY", so with the foot OFF the brake pedal).
(5) Press the ODO/TRIP switch immediately (within 6 seconds or as soon as the chimes go off) and hold it down for 10 seconds or more (note: some people swore by waiting for longer, up to 45 secs).
(6) Continue holding down the ODO/TRIP switch and fasten the driver side seat belt (note: some folks claim you have to both buckle AND unbuckle)
Леле изби рибата! От къде го изкопа тва?! ;)
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Юли 2008 21:50

Scott написа:(11)Check that no buzzer sounds.
всички звуци ли ше спрат, или само тия на коланите unsure.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 30 Юли 2008 22:14

Я!!! Колко ГОТ!! Ми карайте си без колани, що ви са??

Не ви ли е срам!!! ohmy.gif

За 20 минути могат 20 пъти да те размажат!!! Не дърпайте дявола за опашката!!! mellow.gif mellow.gif mellow.gif

jingo

Мнение от jingo » 30 Юли 2008 22:40

Fido Dido написа:Я!!! Колко ГОТ!! Ми карайте си без колани, що ви са??

Не ви ли е срам!!! ohmy.gif

За 20 минути могат 20 пъти да те размажат!!! Не дърпайте дявола за опашката!!! mellow.gif mellow.gif mellow.gif
Дидо как да го кажа по мьЕко...бях споделил за отношението било към колани било към светофари....щом тъпите /уж/германци,французи,англоезични,африканци,канадци и т.н. Хамериканци кат влязат у колата слагат колана ,даже и на задната седалка.......Пък нека да сме по умни от тях,ама по български,по Ганьовси,а не по ...............Отказа да спазваш правилата е ....уф увлякох се ,тъй и тъй ше мъ пцуват някои тук,ама си е беззаконие и престъпление ,по Ганьовски закони !

diver

Мнение от diver » 30 Юли 2008 22:50

Scott написа:

аз имам и по-лесно решение. Закопчаваш машинката и режеш колата да не ти пречи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 30 Юли 2008 22:53

Ако искат модераторите да ми трият мнението, но това е моят начин на мислене!!

Защо ли "простия" японец я е сложил тази звукова сигнализация!!???

Писна ми да слушам " новини" и да "чета" вестници...

А ако искат и мен да ме... :censored:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Юли 2008 23:10

абе шофирали ли сте по потник, да видите кво е гадно да ви се търка тоя колан в кожата sad.gif зимата го слагам задължително, ама лятото направо откачам wacko.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 30 Юли 2008 23:15

desSs написа:абе шофирали ли сте по потник, да видите кво е гадно да ви се търка тоя колан в кожата sad.gif зимата го слагам задължително, ама лятото направо откачам wacko.gif
Шофирал съм и по косъм, но има и по-гадно от това...вярвай ми...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Юли 2008 23:15

Абе Dess, лятото слагай стоманения сутиен и няма да ти протрива потничето tongue.gif
На мен колана не ми пречи ни лято (по потник не карам, щото климатика не го изключвам) ни зима....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 30 Юли 2008 23:25

Fido Dido написа:
desSs написа:абе шофирали ли сте по потник, да видите кво е гадно да ви се търка тоя колан в кожата sad.gif зимата го слагам задължително, ама лятото направо откачам wacko.gif
Шофирал съм и по косъм, но има и по-гадно от това...вярвай ми...
е сигурно има и по-гадно happy.gif ама кво да напрая, с много чувствителна кожа съм и се побърквам от тва грубо нещо wacko.gif пък и градско за по 15 минути, не мисля че може да е чак толкоз фатално. с тия задръствания тука дето пъпля с по километър на час... :help:
както и да е, вие сте прави разбира се, не споря - аз също съм на мнение, че коланите са сложени за наше добро и трябва да се ползват :thumbsup:

Scott

Мнение от Scott » 30 Юли 2008 23:32

desSs написа:... с много чувствителна кожа съм и се побърквам от тва грубо нещо...
В България не продават ли едни подложки за колани за деца - с меченца, шаренийки и т.н.
:thumbsup: Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 30 Юли 2008 23:33

Десс, нямах предвид прекрасната ти женска кожа със загар, а мисълта ми беше - http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... MAGE_ID=12

Извинявайте, че избухвам и пускам тези снимки, но бива ли такова отношение към собствения ни живот??

Публикувай отговор