Колани
Колани
ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен 

-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Колани
Против съм шофирането без предпазен колан, но щом от Тойота са решили че тази функция може да се изключва, оставям го на съзнанието ти. Взето от Toyotanation:Cosmos написа:ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен
(1) Turn the ignition switch to the ON position (note: that's "ON", not "READY", so with the foot OFF the brake pedal).
(2) Press the ODO/TRIP switch until the odometer displays "ODO".
(3) Turn the ignition switch off.
(4) Turn the ignition switch to the ON position again.
(5) Press the ODO/TRIP switch immediately (within 6 seconds or as soon as the chimes go off) and hold it down for 10 seconds or more (note: some people swore by waiting for longer, up to 45 secs).
(6) Continue holding down the ODO/TRIP switch and fasten the driver side seat belt (note: some folks claim you have to both buckle AND unbuckle)
(7) Check that the odometer displays either "b-on" or "b-oFF".
(8) Press the ODO/TRIP switch to change the display to "b-oFF".
(9) Turn the ignition switch off.
(10)Turn the ignition switch to the ON position.
(11)Check that no buzzer sounds.
Леле изби рибата! От къде го изкопа тва?! ;)Scott написа:Против съм шофирането без предпазен колан, но щом от Тойота са решили че тази функция може да се изключва, оставям го на съзнанието ти. Взето от Toyotanation:Cosmos написа:ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен
(1) Turn the ignition switch to the ON position (note: that's "ON", not "READY", so with the foot OFF the brake pedal).
(5) Press the ODO/TRIP switch immediately (within 6 seconds or as soon as the chimes go off) and hold it down for 10 seconds or more (note: some people swore by waiting for longer, up to 45 secs).
(6) Continue holding down the ODO/TRIP switch and fasten the driver side seat belt (note: some folks claim you have to both buckle AND unbuckle)

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
всички звуци ли ше спрат, или само тия на коланитеScott написа:(11)Check that no buzzer sounds.

-
- Почетен Администратор
Дидо как да го кажа по мьЕко...бях споделил за отношението било към колани било към светофари....щом тъпите /уж/германци,французи,англоезични,африканци,канадци и т.н. Хамериканци кат влязат у колата слагат колана ,даже и на задната седалка.......Пък нека да сме по умни от тях,ама по български,по Ганьовси,а не по ...............Отказа да спазваш правилата е ....уф увлякох се ,тъй и тъй ше мъ пцуват някои тук,ама си е беззаконие и престъпление ,по Ганьовски закони !Fido Dido написа:Я!!! Колко ГОТ!! Ми карайте си без колани, що ви са??
Не ви ли е срам!!!
За 20 минути могат 20 пъти да те размажат!!! Не дърпайте дявола за опашката!!!![]()
![]()
аз имам и по-лесно решение. Закопчаваш машинката и режеш колата да не ти пречи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifScott написа:Против съм шофирането без предпазен колан, но щом от Тойота са решили че тази функция може да се изключва, оставям го на съзнанието ти. Взето от Toyotanation:Cosmos написа:ДА попитам тъй като мойта тойота е от по новите модели и не мога да я карам без колан т.е. мога обаче започва едно ужасно пищене докато не си сложиш колана, аз по принцип карам с колан, но там където карам не е толкова голям трафика и е малко досадно през 20 мин да слизаш да се качваш и да слагаш колана. Ако някой може да ми помогне как да премахна това пищене ще съм благодарен

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
-
- Почетен Администратор
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Абе Dess, лятото слагай стоманения сутиен и няма да ти протрива потничето 
На мен колана не ми пречи ни лято (по потник не карам, щото климатика не го изключвам) ни зима....

На мен колана не ми пречи ни лято (по потник не карам, щото климатика не го изключвам) ни зима....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
е сигурно има и по-гадноFido Dido написа:Шофирал съм и по косъм, но има и по-гадно от това...вярвай ми...desSs написа:абе шофирали ли сте по потник, да видите кво е гадно да ви се търка тоя колан в кожатазимата го слагам задължително, ама лятото направо откачам

както и да е, вие сте прави разбира се, не споря - аз също съм на мнение, че коланите са сложени за наше добро и трябва да се ползват

-
- Почетен Администратор
Десс, нямах предвид прекрасната ти женска кожа със загар, а мисълта ми беше - http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... MAGE_ID=12
Извинявайте, че избухвам и пускам тези снимки, но бива ли такова отношение към собствения ни живот??
Извинявайте, че избухвам и пускам тези снимки, но бива ли такова отношение към собствения ни живот??