ХЪМ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

ХЪМ...

Мнение от Uncle Dido » 09 Юли 2008 10:39

Сега вече пешеходците ще си пресичат по-спокойно на забранени места! :whistle: Тойота пак са напред...
http://www.autoblog.bg/index.php?news_id=1584

Аватар
Ralev

Мнение от Ralev » 09 Юли 2008 11:00

Добра идея ако те бутнат на пешеходната пътека с 10км/ч , но на Цариградско няма спасение :whistle: По- добре да не разчитат на това и да внимават.
Carina E 4A-FE 1.6 16V 107 Hp

Аватар
b0by

Re: ХЪМ...

Мнение от b0by » 09 Юли 2008 11:04

Fido Dido написа:Сега вече пешеходците ще си пресичат по-спокойно на забранени места! :whistle: Тойота пак са напред...
http://www.autoblog.bg/index.php?news_id=1584
Екстра , На Орлов мост ще има табела , ако колата не ви е с възглавничи за пешеходци , рискувате да станете жертва на самоубийци! unsure.gif

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 09 Юли 2008 11:56

във тази връзка има следния въпрос:
вярно ли е че са забранили фабричния монтаж на блубари на автомобилите с цел да се предпазват пешеходците?
и какво става с тези които вече са си ги сложили?( или КАТ ще ги глобяват- те само тва чакат)?
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 09 Юли 2008 13:33

joro_206 написа:във тази връзка има следния въпрос:
вярно ли е че са забранили фабричния монтаж на блубари на автомобилите с цел да се предпазват пешеходците?
и какво става с тези които вече са си ги сложили?( или КАТ ще ги глобяват- те само тва чакат)?
Е това вече ще е....Добре де, тогава джиповете без блубари, а пък аз с една от старите волги с еленчето отпред ( Рудолф, не визирам теб), ще си пердаша по Цариградско, пък ако, недай си Боже, тресна някой старец разбойник, дето си мисли че е нещо средно м/у Батман и Светкавицата, и като му отхвърчи главата до Вакарел - кво? Ще забранят и еленчето за вграждане ли? Ми дай тогава да изскубим и Нике от Ролса и готово! wink.gif cool.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 09 Юли 2008 19:37

Fido Dido написа:
joro_206 написа:във тази връзка има следния въпрос:
Е това вече ще е....Добре де, тогава джиповете без блубари, а пък аз с една от старите волги с еленчето отпред ( Рудолф, не визирам теб), ще си пердаша по Цариградско, пък ако, недай си Боже, тресна някой старец разбойник, дето си мисли че е нещо средно м/у Батман и Светкавицата, и като му отхвърчи главата до Вакарел - кво? Ще забранят и еленчето за вграждане ли? Ми дай тогава да изскубим и Нике от Ролса и готово! wink.gif cool.gif
фидо, мен затова с ами писали акт -за каране на мотор без каска,,,да не вдигна някой с рогите:)

бтв незнам за забраните ,но мисля че когато говорим за сигурност трябва да има някаква стандартизация за височината на предните броните,,,,,чесно казано съм твърде против по шосетата да фърчат 20 годишни девочки с 2+тона джипове на който предната броня ми е на височината на главата---и да ме глобяват че нямам колан или каска.... не споменавам за пияни фигуристи...вързали кънките с 1.3

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 09 Юли 2008 21:02

[quote="rudolf]фидо, мен затова с ами писали акт -за каране на мотор без каска,,,да не вдигна някой с рогите:)[/quote]
tooth.gif tooth.gif worthy.gif worthy.gif tooth.gif tooth.gif

не споменавам за пияни фигуристи...вързали кънките с 1.3
Абе то на някои и 0,2 им трябва, да карат като ваксинирани кокошки...Аз сутрин тръгвам в 7.30, а съм на работа от 9.00.... sad.gif И дори толкова рано, нали се сещаш колко "махмурлии" има на пътя! Един от основните проблеми при шофирането е, че гарнитурата м/у волана и седалката издиша!!! thumbdown.gif tooth.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 09 Юли 2008 23:08

Fido Dido написа:[quote="rudolf]фидо, мен затова с ами писали акт -за каране на мотор без каска,,,да не вдигна някой с рогите:)
tooth.gif tooth.gif worthy.gif worthy.gif tooth.gif tooth.gif

не споменавам за пияни фигуристи...вързали кънките с 1.3
Абе то на някои и 0,2 им трябва, да карат като ваксинирани кокошки...Аз сутрин тръгвам в 7.30, а съм на работа от 9.00.... sad.gif И дори толкова рано, нали се сещаш колко "махмурлии" има на пътя! Един от основните проблеми при шофирането е, че гарнитурата м/у волана и седалката издиша!!! thumbdown.gif tooth.gif[/quote][/quote]

бе майтапа настрана,,ама ефекта от броните и изчисленията за сигурност по купето-ква файда-кат броните са на половин метър разлика от тоя дет ще се челосате...направо акоизсечем дърветата и стълбовете край пътя--няма нужда от брони..

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Юли 2008 09:56

Точно това се чудех и аз - ако съм пешеходец и ме тресне някой Кайен или Додж Рам, ама ще ми е точно все тая с еърбег ли са или не! А за челен удар с друга кола...Там Ставийски има далеч по-горяма рутина! thumbdown.gif По принцип ние сме си виновни веднага, щом се качим в автомобилите си, но страшно много пешеходци не мислят, преди да прескочат оградите край шосето и да хукне на 3м. пред капака на колата! mad.gif Преди 2г. около 20 полицая бяха излезли на лов за пешеходци и не знам дали се сещаш какво стана?? Само в центъра на София - над 60 акта само за ЕДИН час!! И кво? Ми нищо - продължават да се разхождат, все едно са в Борисовата градина. Тотална липса на дисциплина и на шофьорите и на пешеходците!

Публикувай отговор