въпрос за климатика

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
zzecov

въпрос за климатика

Мнение от zzecov » 01 Юли 2008 11:06

Здравейте,
от известно време климатика ми духа по-слабо, купих си нов филтър но пак е слабичък. Въпроса ми е къде мога да ида да го проверят / в София/ и евентуално дозаредят, щото колата откакто е купен 2003г. това не е правено. пиша тука за да съм сигурен, че майсторите са читави и имат техника.

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 01 Юли 2008 11:58

На околовръстното преди разклона за суходол от дясната страна посока горна баня , Венци се казва пича към 130 кила е , доста добре бачка аз съм доволен!

zzecov

Мнение от zzecov » 02 Юли 2008 19:57

Благодаря, често минавам оттам. нали има машина, щото аз ходих при един на козлодуй, дето извади един мултицед, сложи го на таблото и вика - ми ето бачка, няма кво да се занимаваш, просто колата се напича много и затова не го чувстваш.
В аутобилд от последния брой найстина пише, че климатика на авенсиса е слаб, с което съм съгласен, щото на колегата в десетгодишния пасат на най-силно направо можеш за хванеш грип, а аз винаги карам на най-силно и трябва да карам 20-30 минути да стане добре, а нали се сещате, че дотогава съм на затворени прозорци....

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 03 Юли 2008 11:12

Има машини и всичко каквото трябва , отдавна се занимава с климатици , А относно климатика на мойта корола е под сяква критика имам чуството че нещо се е запушило , и аз карах скоро една астра 94та година комби и вътре става фризер а при мен това липсва!!!Но съм се примирил вече!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 03 Юли 2008 11:14

наистина на авенсиса(2005) е слаб климата dry.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 03 Юли 2008 11:49

newmiro написа:наистина на авенсиса(2005) е слаб климата dry.gif
При теб как е , че при мен е на макс и не охлажда вобще добре , мисля тия дни да свалям моторчето да видя да не се е запушило нещо!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 05 Юли 2008 13:28

като почне слабо да духа, сменям филтъра, този зад жабката. но бързо се замърсява пак, не знам от чистите ни улици ли от какво. известно време работи добре, после пак трябва да се сменя филтъра. провери го все пак, иначе не е от най-силните/бързите климатици, на королата ми е къде къде по-силен.

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Юли 2008 18:28

zzecov написа:Благодаря, често минавам оттам. нали има машина, щото аз ходих при един на козлодуй, дето извади един мултицед, сложи го на таблото и вика - ми ето бачка, няма кво да се занимаваш, просто колата се напича много и затова не го чувстваш.
В аутобилд от последния брой найстина пише, че климатика на авенсиса е слаб, с което съм съгласен, щото на колегата в десетгодишния пасат на най-силно направо можеш за хванеш грип, а аз винаги карам на най-силно и трябва да карам 20-30 минути да стане добре, а нали се сещате, че дотогава съм на затворени прозорци....
Аз, на моя Авенсис, като га сложа на най-силното, което означава: Вентилатор на макс. и 16 градуса на дисплея, след 3-4-минути, не може да се седи вътре от студ!А колата е комби.

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 07 Юли 2008 11:23

newmiro написа:като почне слабо да духа, сменям филтъра, този зад жабката. но бързо се замърсява пак, не знам от чистите ни улици ли от какво. известно време работи добре, после пак трябва да се сменя филтъра. провери го все пак, иначе не е от най-силните/бързите климатици, на королата ми е къде къде по-силен.
На мен филтъра ми е нов , но не охлажда добре купето , не ми става студено , уж го пълниха с фреон , но ще я карам пак , карах астра на 15 години комби както казва Кики , и ми замръзнаха кайсийте вътре!А в мойта кола просто едвам едвам се усеща че има климатик , за сметка на вървенето mad.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 07 Юли 2008 11:47

хмм, нещо друго е значи, верно е малко слабичък за това купе, обаче обикновено като му сменя филтъра и се пооправя. пита ли в тойота какво ще те посъветват? познат проблем?

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 08 Юли 2008 10:33

Не съм ги питал , не мисля и да ги питам! Ще я карам при един да види ,че ме съмнява дали са ми я напълнили добре с фреон! Но като го направя ще кажа!

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 08 Юли 2008 18:53

b0by написа:Не съм ги питал , не мисля и да ги питам! Ще я карам при един да види ,че ме съмнява дали са ми я напълнили добре с фреон! Но като го направя ще кажа!
който ти го пълнил,да не го е препълнил?
Че аз мойта така я допълвах при един познат миналото лято и ефекта беше почти нулев,само дето си прее**х компресора.
Това лято я закарах -източиха системата,вакуумираха я и след това наляха масло и фреон както е по документи и сега ми замръзват краката.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 09 Юли 2008 09:06

kristian написа:
b0by написа:Не съм ги питал , не мисля и да ги питам! Ще я карам при един да види ,че ме съмнява дали са ми я напълнили добре с фреон! Но като го направя ще кажа!
който ти го пълнил,да не го е препълнил?
Че аз мойта така я допълвах при един познат миналото лято и ефекта беше почти нулев,само дето си прее**х компресора.
Това лято я закарах -източиха системата,вакуумираха я и след това наляха масло и фреон както е по документи и сега ми замръзват краката.
Едни майстори който само климатици правят в специализиран сервиз , да не споменавам кой! И по принцип човека ме пита каква е колата и от аутодатата ги вади май колко събира и така! Ще го карам при едни други хора ама време нямам!

Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 09 Юли 2008 10:41

b0by написа: Едни майстори който само климатици правят в специализиран сервиз , да не споменавам кой! И по принцип човека ме пита каква е колата и от аутодатата ги вади май колко събира и така! Ще го карам при едни други хора ама време нямам!
Кажи кои са тези майстори, де. :)

Че моя климатроник, дори на максимално студено да го пусна, първите 10 секунди си духа топло направо. Не знам дали е проблем, но до колкото съм чувал климатроника трябва да започне да духа студено още в началото..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 09 Юли 2008 10:58

TurboLame написа:
b0by написа: Едни майстори който само климатици правят в специализиран сервиз , да не споменавам кой! И по принцип човека ме пита каква е колата и от аутодатата ги вади май колко събира и така! Ще го карам при едни други хора ама време нямам!
Кажи кои са тези майстори, де. :)

Че моя климатроник, дори на максимално студено да го пусна, първите 10 секунди си духа топло направо. Не знам дали е проблем, но до колкото съм чувал климатроника трябва да започне да духа студено още в началото..
Без значение са майсторите , просто не са специализирани с тойоти а с други коли :) съмнявам се някой да отиде от вас при тях за това и не искам да споменавам! А това че 10 секунди духа топло е нормално , няма климатроник който веднага да духне студено!

Публикувай отговор