въпрос за климатика
въпрос за климатика
Здравейте,
от известно време климатика ми духа по-слабо, купих си нов филтър но пак е слабичък. Въпроса ми е къде мога да ида да го проверят / в София/ и евентуално дозаредят, щото колата откакто е купен 2003г. това не е правено. пиша тука за да съм сигурен, че майсторите са читави и имат техника.
от известно време климатика ми духа по-слабо, купих си нов филтър но пак е слабичък. Въпроса ми е къде мога да ида да го проверят / в София/ и евентуално дозаредят, щото колата откакто е купен 2003г. това не е правено. пиша тука за да съм сигурен, че майсторите са читави и имат техника.
Благодаря, често минавам оттам. нали има машина, щото аз ходих при един на козлодуй, дето извади един мултицед, сложи го на таблото и вика - ми ето бачка, няма кво да се занимаваш, просто колата се напича много и затова не го чувстваш.
В аутобилд от последния брой найстина пише, че климатика на авенсиса е слаб, с което съм съгласен, щото на колегата в десетгодишния пасат на най-силно направо можеш за хванеш грип, а аз винаги карам на най-силно и трябва да карам 20-30 минути да стане добре, а нали се сещате, че дотогава съм на затворени прозорци....
В аутобилд от последния брой найстина пише, че климатика на авенсиса е слаб, с което съм съгласен, щото на колегата в десетгодишния пасат на най-силно направо можеш за хванеш грип, а аз винаги карам на най-силно и трябва да карам 20-30 минути да стане добре, а нали се сещате, че дотогава съм на затворени прозорци....
като почне слабо да духа, сменям филтъра, този зад жабката. но бързо се замърсява пак, не знам от чистите ни улици ли от какво. известно време работи добре, после пак трябва да се сменя филтъра. провери го все пак, иначе не е от най-силните/бързите климатици, на королата ми е къде къде по-силен.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Аз, на моя Авенсис, като га сложа на най-силното, което означава: Вентилатор на макс. и 16 градуса на дисплея, след 3-4-минути, не може да се седи вътре от студ!А колата е комби.zzecov написа:Благодаря, често минавам оттам. нали има машина, щото аз ходих при един на козлодуй, дето извади един мултицед, сложи го на таблото и вика - ми ето бачка, няма кво да се занимаваш, просто колата се напича много и затова не го чувстваш.
На мен филтъра ми е нов , но не охлажда добре купето , не ми става студено , уж го пълниха с фреон , но ще я карам пак , карах астра на 15 години комби както казва Кики , и ми замръзнаха кайсийте вътре!А в мойта кола просто едвам едвам се усеща че има климатик , за сметка на вървенетоnewmiro написа:като почне слабо да духа, сменям филтъра, този зад жабката. но бързо се замърсява пак, не знам от чистите ни улици ли от какво. известно време работи добре, после пак трябва да се сменя филтъра. провери го все пак, иначе не е от най-силните/бързите климатици, на королата ми е къде къде по-силен.

хмм, нещо друго е значи, верно е малко слабичък за това купе, обаче обикновено като му сменя филтъра и се пооправя. пита ли в тойота какво ще те посъветват? познат проблем?
stay up and keep shining!!

който ти го пълнил,да не го е препълнил?b0by написа:Не съм ги питал , не мисля и да ги питам! Ще я карам при един да види ,че ме съмнява дали са ми я напълнили добре с фреон! Но като го направя ще кажа!
Че аз мойта така я допълвах при един познат миналото лято и ефекта беше почти нулев,само дето си прее**х компресора.
Това лято я закарах -източиха системата,вакуумираха я и след това наляха масло и фреон както е по документи и сега ми замръзват краката.
Едни майстори който само климатици правят в специализиран сервиз , да не споменавам кой! И по принцип човека ме пита каква е колата и от аутодатата ги вади май колко събира и така! Ще го карам при едни други хора ама време нямам!kristian написа:който ти го пълнил,да не го е препълнил?b0by написа:Не съм ги питал , не мисля и да ги питам! Ще я карам при един да види ,че ме съмнява дали са ми я напълнили добре с фреон! Но като го направя ще кажа!
Че аз мойта така я допълвах при един познат миналото лято и ефекта беше почти нулев,само дето си прее**х компресора.
Това лято я закарах -източиха системата,вакуумираха я и след това наляха масло и фреон както е по документи и сега ми замръзват краката.
Кажи кои са тези майстори, де. :)b0by написа: Едни майстори който само климатици правят в специализиран сервиз , да не споменавам кой! И по принцип човека ме пита каква е колата и от аутодатата ги вади май колко събира и така! Ще го карам при едни други хора ама време нямам!
Че моя климатроник, дори на максимално студено да го пусна, първите 10 секунди си духа топло направо. Не знам дали е проблем, но до колкото съм чувал климатроника трябва да започне да духа студено още в началото..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия
Без значение са майсторите , просто не са специализирани с тойоти а с други колиTurboLame написа:Кажи кои са тези майстори, де.b0by написа: Едни майстори който само климатици правят в специализиран сервиз , да не споменавам кой! И по принцип човека ме пита каква е колата и от аутодатата ги вади май колко събира и така! Ще го карам при едни други хора ама време нямам!
Че моя климатроник, дори на максимално студено да го пусна, първите 10 секунди си духа топло направо. Не знам дали е проблем, но до колкото съм чувал климатроника трябва да започне да духа студено още в началото..