пак маховик! Авенсис 2001 Д4Д
пак маховик! Авенсис 2001 Д4Д
Мнение от en44ev » 26 Юни 2008 22:45
отскоро съм горд собственик на една чудесна Т Авенсис, Д4Д, март 2001, още не съм й се нарадвал...
За съжаление от 2 дни се появи проблем, който може с 85% сигурност да се определи като - демферен маховик. Прочетох какво е писано тук по форумите, съпоставих го със собствените си впечатления и с казаното от едно симпатично момченце от ТМ - Бургас (то ми прегледа колата и обясни, че при тях маховикът е 2500 лева, съединителят - 300, а работата -200 лева). При тази джоборазцепваща равносметка, установих, че тази част може да се купи и отвън - на добра цена, разбрах също така, че има два вида маховици... Можете ли да ми обясните каква е разликата между тях и може ли без да го разглобявам да разбера от кой вид е е моя, видях, че хора са се пробвали и са купили през и-бей, но не знам как се превежда "демферен маховик"... Моля помогнете! Благодаря!
en44ev
stensy
Мнение от en44ev » 27 Юни 2008 10:37
Говорих по телефона с Wierdo и прочетох всичко, което ти си написал по проблема с маховика. Когато ти остане време, можеш ли малко по -подробно да ми отговориш - понеже маховикът е два вида (с и без пружини) кой вид става за моята? (Wierdo ми каза, че щом автомобилът е с автоматичен климатик, тогава трябва да е с пружини) Само уточнявам, че автомобилът ми е с автоматичен климатик и на талона пише 90 конски сили (мислех, че Д4Д двигателите са по-мощни). И за сервиза - ако си доволен, да използвам твоя...? Благодаря!
en44ev
Мнение от stensy » 27 Юни 2008 17:22
stensy
Me4oKyX
en44ev
Мнение от plagri » 01 Юли 2008 15:46
Аз също имам проблем с маховика. Купих си Тойотата(Авенсис 2001, 2.0 D4D) преди две седмици. Един ден взе да трака яко, и така цял ден а после замлъкна. От Тойота Пловдив ми направиха диагностика и казаха, че маховика е пред свършване. И наистина оня ден в петък на връщане от София ме остави на магистралата. Виках пътна помощ, после на сервиз, там разглобиха съединителя и казаха, че маховика е развален. Сега гледам в EBAY има следното предлагане:
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_npmv ... S+FLYWHEEL
Най-подходящо ми се стори:
http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-RA ... .m20.l1116
Само се безпокоя дали да си поръчам от този тип "DUAL MASS FLYWHEEL &CLUTCH KIT".
Доколкото разбрах от Stansy това е другия тип, на който пружините са на феродовия диск, а не на маховика. Това ми изглежда най-удачния вариант. Да сменя на DUAL MASS FLYWHEEL &CLUTCH KIT и то заедно с комплекта съединител. По този начин ще избегна нова смяна след 150000км, защото доколкото разбрах проблема се появявал масово тогава. Като гледам ще ми струва към 1500лв + смяната.
Моля Ви дайте ми съвет как да постъпя! Говорих с един сервиз Манол в Пловдив и там ми казаха, че са слагали такъв комплект на Тойота като моята.
Все пак се колебая.
Пламен Грибачев
plagri
Мнение от extel » 01 Юли 2008 21:16
Този втория линк, който си дал е точно маховика + съединител, оригинални за твоя автомобил, само че за съжаление продавача THE MOTORIST WAREHOUSE CAR PARTS не доставя до България

Иначе цената е супер, щото тук им искат около 3000 лв.
Ако си решил да купуваш от ebay по-добре се опитай да си поръчаш от тук: http://stores.ebay.co.uk/iezura , точни са а и доставят до БГ

extel
Мнение от plagri » 03 Юли 2008 11:57
http://stores.ebay.co.uk/iezura_Engine- ... idZ2QQtZkm
Stensy е успял от тях да поръча, но сега явно са свършили. Аз си мисля за някакъв друг комбиниран начин на доставка. Примерно да поръчам и после един мой познат да отиде до англия и да го вземе от там. Все още не съм го измислил.
plagri
Мнение от en44ev » 15 Юли 2008 12:17
ДОСТАВЯТ ГО България, просто ти трябва малко повече кореспонденция с тях. Не съм добре с английския, та ми помогна приятел. Извадих си кредитна карта от ОББ (международна) - отне ми 4 дни, регистрирах се в PayPal, така продавачът се чувства сигурен, защото там има застраховка срещу злоупотреби. Направих пробен превод за 1,5 евро, за да ми проверят картата, провериха я и ми изпратиха съобщение, че е ОК. Ипратиха ми проформа фактура в PayPal. Поръчахме го, платихме го, като му дадохме адрес в България, 2 телефонни номера и го помолихме да ни изпрати по mail с коя фирма го е пуснал (по принцип ми е обяснено, че трябва да пристигне до 7-9 дни), за да го причакаме в България. За да го изпрати в България, продавачът поиска 599 паунда - стойността на маховика, съединителя и разноските, т.е. разноските не са кой знае колко... Пак ти излиза много по-евтино от България!
Все пак, не съм го получил, за да ти кажа, че всичко е ОК, но като пристигне пак ще пиша, за да обобщя какво се е случило.
en44ev
Мнение от en44ev » 04 Авг 2008 16:45
На този адрес един индийско - пакистнаски педал от Англия ви сваля звезди от небето, ако сте закъсали с демферен маховик, като мен. Обяснява как ще ви го прати незабавно и т.н. След като му се преведат парите, ще забрави за вас, но първо ще ви обяснява, че DHL не му дали товарителница, после - че някъде я е загубил, после -че ще възстанови парите обратно и така люли-люли бебе, заспивай... срещу 599 паунда вече две седмици.
Както и да е - намерих си маховика във Варна - Nipparts - 2000 лева.
търся някой хакер, който да му съсипе интернет бизнес на тоя ГЪЗ ИЗМАМЛИВ, ако имате идеи, пишете...
en44ev
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 04 Авг 2008 21:52
много гнусни копелета има там,трябва да се внимава!

jim_beam
Мнение от stensy » 06 Окт 2008 11:50
Напиши какво се случи с парите. Върнаха ли ти ги, защото и аз съм чувал че Paypal възтановяват парите ако някой не ти достави стоката! Стискам палци!!!en44ev написа:внимавайте с - http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-2- ... .m20.l1116 !!!!!!!!!
На този адрес един индийско - пакистнаски педал от Англия ви сваля звезди от небето, ако сте закъсали с демферен маховик, като мен. Обяснява как ще ви го прати незабавно и т.н. След като му се преведат парите, ще забрави за вас, но първо ще ви обяснява, че DHL не му дали товарителница, после - че някъде я е загубил, после -че ще възстанови парите обратно и така люли-люли бебе, заспивай... срещу 599 паунда вече две седмици.
Както и да е - намерих си маховика във Варна - Nipparts - 2000 лева.
търся някой хакер, който да му съсипе интернет бизнес на тоя ГЪЗ ИЗМАМЛИВ, ако имате идеи, пишете...
stensy
jorkata71
LEXUS
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru