пак маховик! Авенсис 2001 Д4Д

Аватар
en44ev

пак маховик! Авенсис 2001 Д4Д

Мнение от en44ev » 26 Юни 2008 22:45

здравейте,
отскоро съм горд собственик на една чудесна Т Авенсис, Д4Д, март 2001, още не съм й се нарадвал...
За съжаление от 2 дни се появи проблем, който може с 85% сигурност да се определи като - демферен маховик. Прочетох какво е писано тук по форумите, съпоставих го със собствените си впечатления и с казаното от едно симпатично момченце от ТМ - Бургас (то ми прегледа колата и обясни, че при тях маховикът е 2500 лева, съединителят - 300, а работата -200 лева). При тази джоборазцепваща равносметка, установих, че тази част може да се купи и отвън - на добра цена, разбрах също така, че има два вида маховици... Можете ли да ми обясните каква е разликата между тях и може ли без да го разглобявам да разбера от кой вид е е моя, видях, че хора са се пробвали и са купили през и-бей, но не знам как се превежда "демферен маховик"... Моля помогнете! Благодаря!

Аватар
stensy

Мнение от stensy » 27 Юни 2008 00:11

Аз си оправих тоя проблем от www.ebay.co.uk. Маховик се казва flywheel и трябва да отговаря на TOYOTA AVENSIS 1CDFTV D4D. Съединител се казва Clutch Kits и включва притескателен диск, феродов диск и лагер. Утре ще ти пиша повече!

Аватар
en44ev

Мнение от en44ev » 27 Юни 2008 10:37

здрасти,
Говорих по телефона с Wierdo и прочетох всичко, което ти си написал по проблема с маховика. Когато ти остане време, можеш ли малко по -подробно да ми отговориш - понеже маховикът е два вида (с и без пружини) кой вид става за моята? (Wierdo ми каза, че щом автомобилът е с автоматичен климатик, тогава трябва да е с пружини) Само уточнявам, че автомобилът ми е с автоматичен климатик и на талона пише 90 конски сили (мислех, че Д4Д двигателите са по-мощни). И за сервиза - ако си доволен, да използвам твоя...? Благодаря!

Аватар
stensy

Мнение от stensy » 27 Юни 2008 17:22

Еn44ev аз поне не знам D4D да има 90 коня 2001 г., всички са май 110 коня . Сигурно са се объркали или нарочно така са писали за по малки данъци! Твоя маховик е с пружини и в това съм сигурен, защото до 2003 година Авенсисa е с тях. На този адрес можеш да видиш продуктите които предлага тая фирма IEZURA от която аз си купих демферния маховик и съединителя http://stores.ebay.co.uk/iezura . Като натиснеш на Flywheels ще видиш какви маховици предлага - този които аз го купих и който ти трябва на тебе е свършил, но като натиснеш Clutch Kits ти излиза TOYOTA AVENSIS 2.0 TD CDT220 00-03 GENUINE CLUTCH KIT : 139.99 лири. На телефон 08003102080 с код +44 за U.K. можеш да провериш дали няма да имат в наличност скоро маховици. За тях гарантирам, че са коректни и няма да те излъжат. Иначе аз проверих в търсачката на английския ebay но не можах да открия фирма, която да доставя до България. Навсякъде изписва "Postage costs: To Bulgaria -- Not specified". Като търсиш и намериш някой маховик трябва да пише, че е за TOYOTA AVENSIS 2.0 TD D4D GS GLS CDT220 ENG CODE- 1CDTFV 1999- 2003. На твоя феродов диск няма пружини, а те са в маховика и точно те се разбиват! В нета можеш да срешнеш и "FLYWHEEL MODIFIED KIT" например като този http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-2- ... .m20.l1116 . Това са модифицираните маховици (обикновенни маховици без пружини) и обикновен съединител с феродов диск с пружини. Те са измислени защото този проблем при Авенсиса се срещал от 2000 до 2003 началото. Те са комплектовани с допълнително болчета и други неща за да се напасне маховика и съединителя за двигателя и хубавото е, че след време сменяш само феродов диск с пружини (ако не си продал колата до тогава). Ако някой намери линк в нета за да помогнем на човека да го дава насам. Аз не съм специалист в немския ebay, но Me4oKyX е доста запознат и ще откликне си мисля! Ако някой иска нещо да ме пита за подробности да пише лично съобщение и ще му дам GSM да се чуеме. Иначе ако се намери линк от където да се купи е лесно. Трябва да си регистриран в ebay и в https://www.paypal.com/ В paypal си регистрираш кредитна карта от която ще ти дъпнат парите. Особенното е, че като си регистрираш картата от paypal ти дърпат 1,5 евро и ти пращат 4 циврен код на извлечението на сметката, който код го въвеждаш в сайта на paypal и по този начин си регистрираш картата. След това те ти връщат обратно 1,5 евро. Това е!!! Май се улях с писането!УСПЕХ!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Юни 2008 02:34

Отклик biggrin.gif Квото има ще помагам, ама стенси така го е описал, че и първолак май ще се оправи :thumbsup:

Аватар
en44ev

Мнение от en44ev » 28 Юни 2008 09:11

така ми олекна, нямате представа!!!
Стенси, огромни благодарности, както и на теб Мечо!
Ще пиша за развитието на нещата...

plagri

Мнение от plagri » 01 Юли 2008 15:46

Здравейте,
Аз също имам проблем с маховика. Купих си Тойотата(Авенсис 2001, 2.0 D4D) преди две седмици. Един ден взе да трака яко, и така цял ден а после замлъкна. От Тойота Пловдив ми направиха диагностика и казаха, че маховика е пред свършване. И наистина оня ден в петък на връщане от София ме остави на магистралата. Виках пътна помощ, после на сервиз, там разглобиха съединителя и казаха, че маховика е развален. Сега гледам в EBAY има следното предлагане:
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_npmv ... S+FLYWHEEL

Най-подходящо ми се стори:
http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-RA ... .m20.l1116
Само се безпокоя дали да си поръчам от този тип "DUAL MASS FLYWHEEL &CLUTCH KIT".
Доколкото разбрах от Stansy това е другия тип, на който пружините са на феродовия диск, а не на маховика. Това ми изглежда най-удачния вариант. Да сменя на DUAL MASS FLYWHEEL &CLUTCH KIT и то заедно с комплекта съединител. По този начин ще избегна нова смяна след 150000км, защото доколкото разбрах проблема се появявал масово тогава. Като гледам ще ми струва към 1500лв + смяната.

Моля Ви дайте ми съвет как да постъпя! Говорих с един сервиз Манол в Пловдив и там ми казаха, че са слагали такъв комплект на Тойота като моята.
Все пак се колебая.

Пламен Грибачев

Аватар
extel

Мнение от extel » 01 Юли 2008 21:16

@plagri

Този втория линк, който си дал е точно маховика + съединител, оригинални за твоя автомобил, само че за съжаление продавача THE MOTORIST WAREHOUSE CAR PARTS не доставя до България dry.gif , аз вече ги питах wacko.gif
Иначе цената е супер, щото тук им искат около 3000 лв.
Ако си решил да купуваш от ebay по-добре се опитай да си поръчаш от тук: http://stores.ebay.co.uk/iezura , точни са а и доставят до БГ :thumbsup: !
AVENSIS 2.0 D4D 2001 SOL 110 HP

http://vbox7.com/play:00dda1ee76 - смеех...

plagri

Мнение от plagri » 03 Юли 2008 11:57

Аз знаех за IEZURA от Stensy, но за съжаление те не предлагат маховици в момента.
http://stores.ebay.co.uk/iezura_Engine- ... idZ2QQtZkm

Stensy е успял от тях да поръча, но сега явно са свършили. Аз си мисля за някакъв друг комбиниран начин на доставка. Примерно да поръчам и после един мой познат да отиде до англия и да го вземе от там. Все още не съм го измислил.

Аватар
en44ev

Мнение от en44ev » 15 Юли 2008 12:17

PLARI, линкът от Стенси е точен!
ДОСТАВЯТ ГО България, просто ти трябва малко повече кореспонденция с тях. Не съм добре с английския, та ми помогна приятел. Извадих си кредитна карта от ОББ (международна) - отне ми 4 дни, регистрирах се в PayPal, така продавачът се чувства сигурен, защото там има застраховка срещу злоупотреби. Направих пробен превод за 1,5 евро, за да ми проверят картата, провериха я и ми изпратиха съобщение, че е ОК. Ипратиха ми проформа фактура в PayPal. Поръчахме го, платихме го, като му дадохме адрес в България, 2 телефонни номера и го помолихме да ни изпрати по mail с коя фирма го е пуснал (по принцип ми е обяснено, че трябва да пристигне до 7-9 дни), за да го причакаме в България. За да го изпрати в България, продавачът поиска 599 паунда - стойността на маховика, съединителя и разноските, т.е. разноските не са кой знае колко... Пак ти излиза много по-евтино от България!
Все пак, не съм го получил, за да ти кажа, че всичко е ОК, но като пристигне пак ще пиша, за да обобщя какво се е случило.

Аватар
en44ev

Мнение от en44ev » 04 Авг 2008 16:45

внимавайте с - http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-2- ... .m20.l1116 !!!!!!!!!
На този адрес един индийско - пакистнаски педал от Англия ви сваля звезди от небето, ако сте закъсали с демферен маховик, като мен. Обяснява как ще ви го прати незабавно и т.н. След като му се преведат парите, ще забрави за вас, но първо ще ви обяснява, че DHL не му дали товарителница, после - че някъде я е загубил, после -че ще възстанови парите обратно и така люли-люли бебе, заспивай... срещу 599 паунда вече две седмици.
Както и да е - намерих си маховика във Варна - Nipparts - 2000 лева.

търся някой хакер, който да му съсипе интернет бизнес на тоя ГЪЗ ИЗМАМЛИВ, ако имате идеи, пишете...

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 04 Авг 2008 21:52

с paypal ли плати или не? ако да имаш застраховка от е-bay.във всички случаи веднага информирай тия нещастници от е-bay за измама.най-вероятно тоя мангал по този начин си прави капитала за да поръчва други неща.като му гледам рецензиите не ми се вярва да те изпържи,просто ще трябва да почакаш.но веднага sos на е-bay!
много гнусни копелета има там,трябва да се внимава! mad.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
stensy

Мнение от stensy » 06 Окт 2008 11:50

en44ev написа:внимавайте с - http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-2- ... .m20.l1116 !!!!!!!!!
На този адрес един индийско - пакистнаски педал от Англия ви сваля звезди от небето, ако сте закъсали с демферен маховик, като мен. Обяснява как ще ви го прати незабавно и т.н. След като му се преведат парите, ще забрави за вас, но първо ще ви обяснява, че DHL не му дали товарителница, после - че някъде я е загубил, после -че ще възстанови парите обратно и така люли-люли бебе, заспивай... срещу 599 паунда вече две седмици.
Както и да е - намерих си маховика във Варна - Nipparts - 2000 лева.

търся някой хакер, който да му съсипе интернет бизнес на тоя ГЪЗ ИЗМАМЛИВ, ако имате идеи, пишете...
Напиши какво се случи с парите. Върнаха ли ти ги, защото и аз съм чувал че Paypal възтановяват парите ако някой не ти достави стоката! Стискам палци!!!

jorkata71

Мнение от jorkata71 » 06 Окт 2008 12:59

stensy дай някакви кординати телефон например да поговоря с теб за съединителя

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 06 Окт 2008 14:26

Абе,какви са тия маховици скапани,кой им е производителят,какво пише на тях???Как така на човека ще му се счупи маховикът на магистралата да го остави на пътя,това да не е Пежо,егати и маховиците ,егати и дизелите ,егати и пестенето. mad.gif :censored:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор