... и това е кола 2005-та .....
мен пък всичките ме устройват,,,това на корсата,,даже ми е симпатично,,,а първото си е като за съвсем средностатистически съвременен градски седан,,,,незнам на кво купе го слагат,,,
бтв точно цвета и привидно невзрачното качество на пласмасата според мен е в основата на разграничението на класите автомобили,,,
колеги каква според вас е разликата в себестойността на таблата ,и салоните,,,,да не кажа и екстрите ,на цени на едро ,които имизлизат на пройзводителките,,,и биха ли могли да продават по високия клас автомобили,ако избамкат средния клас с тежък интериор??
мое мнение е че 80% от потребителите на нови автомобили се интересуват предимно от дизайн и екстри,,,
при фаг-автомобилите също забелязвам едно (според мен) занижаване
в дизайна на интериора на по евтините модели..
бтв точно цвета и привидно невзрачното качество на пласмасата според мен е в основата на разграничението на класите автомобили,,,
колеги каква според вас е разликата в себестойността на таблата ,и салоните,,,,да не кажа и екстрите ,на цени на едро ,които имизлизат на пройзводителките,,,и биха ли могли да продават по високия клас автомобили,ако избамкат средния клас с тежък интериор??
мое мнение е че 80% от потребителите на нови автомобили се интересуват предимно от дизайн и екстри,,,
при фаг-автомобилите също забелязвам едно (според мен) занижаване
в дизайна на интериора на по евтините модели..
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
По принцип гледат да постигнат баланс м/у дизайн и функционалност. По принцип Италианците се водят за много добри дизайнери, но пък швабите са по-добри във функционалноста. Все още Голфа трудно ще го бие някой в макс. използване на вътрешен обем. Идеята е, че тези коли се използват предимно за градско каране и е важно да се концентрираш в/у движението, а не да се зазяпваш по красивото си табло. Лошото е, че много започнаха да я слагат тая гадна пластмаса, но пък вече базово - клима, абс, регулиращ волан, сд, ел. пакет и тн. За тая цена трябва да икономисат отнякъде. Заради това си спестявят разходи за по-голям екип от дизайнери, които пък е важно да работят по по-луксозните модели, а и там конкуренцията е жестока.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
От една страна си прав, но това не го виждам особено функционална, а голф и добре оползотворено вътрешно пространство... при положение, че е по-тесничак от королата ми
Но дори да приеме човек, че това е удобно за ползване, при положение, че изглежда толкова зле, за толкова пари, а всички японци са около 500 пъти по-красиви и не по-малко удобни за ползване, просто няма какво да ме накара да купя тая шантава безмислица.... 

-
- Почетен Администратор
-
- Почетен Администратор
Едно време обаче не беше така. Затова дадох пример с Векра А. Добре излеждащо табло, функционално и ергономично. Векра В уби коча с лопатата от простотия. За Омегата да не говорим-по зле е и от БМВ. Та мисълта ми е на какво очакваме да приличат тия Опели по-горе? Ако японците не се подведат от тия кошници и запазят посоката-

-
- Почетен Администратор
-
- Почетен Администратор
- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
Баси,наистина пълни лайна.Туй табло страшно ЕВТИНЕЕ.Има къде -къде по-семпли,разбира се на други автопроизводители,които определено са приятни за гледане,а туй натруфено кат циганска лада.За волана да не говорим.Бяха я барнали астрата отвън-като визия кефи общо взето,ама не бях зяпал отвътре.Абе -опаковка и съдържание....мани-мани...
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Corolla Sedan 1.6 MT 2020