... и това е кола 2005-та .....

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 18 Юни 2008 16:37

мен пък всичките ме устройват,,,това на корсата,,даже ми е симпатично,,,а първото си е като за съвсем средностатистически съвременен градски седан,,,,незнам на кво купе го слагат,,,

бтв точно цвета и привидно невзрачното качество на пласмасата според мен е в основата на разграничението на класите автомобили,,,

колеги каква според вас е разликата в себестойността на таблата ,и салоните,,,,да не кажа и екстрите ,на цени на едро ,които имизлизат на пройзводителките,,,и биха ли могли да продават по високия клас автомобили,ако избамкат средния клас с тежък интериор??

мое мнение е че 80% от потребителите на нови автомобили се интересуват предимно от дизайн и екстри,,,
при фаг-автомобилите също забелязвам едно (според мен) занижаване
в дизайна на интериора на по евтините модели..

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Юни 2008 16:41

Неоново сините кръгчета покрай духалките са УЛТРА яки!!! Тва спортно изпълнение мяса МНОГО на пернишки Чунинг laugh.gif tongue.gif laugh.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Юни 2008 16:51

По принцип гледат да постигнат баланс м/у дизайн и функционалност. По принцип Италианците се водят за много добри дизайнери, но пък швабите са по-добри във функционалноста. Все още Голфа трудно ще го бие някой в макс. използване на вътрешен обем. Идеята е, че тези коли се използват предимно за градско каране и е важно да се концентрираш в/у движението, а не да се зазяпваш по красивото си табло. Лошото е, че много започнаха да я слагат тая гадна пластмаса, но пък вече базово - клима, абс, регулиращ волан, сд, ел. пакет и тн. За тая цена трябва да икономисат отнякъде. Заради това си спестявят разходи за по-голям екип от дизайнери, които пък е важно да работят по по-луксозните модели, а и там конкуренцията е жестока.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Юни 2008 16:59

От една страна си прав, но това не го виждам особено функционална, а голф и добре оползотворено вътрешно пространство... при положение, че е по-тесничак от королата ми rolleyes.gif Но дори да приеме човек, че това е удобно за ползване, при положение, че изглежда толкова зле, за толкова пари, а всички японци са около 500 пъти по-красиви и не по-малко удобни за ползване, просто няма какво да ме накара да купя тая шантава безмислица.... happy.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Юни 2008 17:02

tooth.gif Мечо, та нали затова си купих Тойота! По професия съм промишлен дизайнер и ни учиха едно време да правим проучване! Е, резултата за мен е налице...

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Юни 2008 17:10

Анджък де бате laugh.gif tongue.gif Аз за кикво говорим, а и колко баничок и буза спестих с тия коли дет не стурват пари и не са поддържат tongue.gif laugh.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Юни 2008 17:20

Едно време обаче не беше така. Затова дадох пример с Векра А. Добре излеждащо табло, функционално и ергономично. Векра В уби коча с лопатата от простотия. За Омегата да не говорим-по зле е и от БМВ. Та мисълта ми е на какво очакваме да приличат тия Опели по-горе? Ако японците не се подведат от тия кошници и запазят посоката- :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
Kpacu

Мнение от Kpacu » 18 Юни 2008 17:38

Fido Dido написа:По професия съм промишлен дизайнер ....
сори за offtopic.gif на какво "чертаеш" батка smile.gif
TOYOTA Corolla Е11 4EFE
"Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказох от четенето."
-Henny Youngman

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Юни 2008 17:41

AutoCAD RuLZZzzzZ tongue.gif laugh.gif Аз поне на него си чертавам ... по цял ден, всеки ден happy.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Юни 2008 17:42

Когато завърших - на паус с рапидограф...А сега с флекса и тръбоогъващата машина! Все още се боря с корела, но не си давам много зор! sleep.gif

Аватар
Kpacu

Мнение от Kpacu » 18 Юни 2008 17:46

абе пичове минете в тримерното най-накрая tooth.gif и аз се занимавам с инж. проектиране и цъкам на солида - сори ама ми е болна темата laugh.gif
TOYOTA Corolla Е11 4EFE
"Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказох от четенето."
-Henny Youngman

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 18 Юни 2008 17:49

Сори, не поясних-това включва и графичен дизайн. Ама както казваше даскала по скулптура: докато не барне ръчичката, батеее...

Аватар
gringo359
Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
Обратна връзка:

Мнение от gringo359 » 18 Юни 2008 23:16

Баси,наистина пълни лайна.Туй табло страшно ЕВТИНЕЕ.Има къде -къде по-семпли,разбира се на други автопроизводители,които определено са приятни за гледане,а туй натруфено кат циганска лада.За волана да не говорим.Бяха я барнали астрата отвън-като визия кефи общо взето,ама не бях зяпал отвътре.Абе -опаковка и съдържание....мани-мани...
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 18 Юни 2008 23:21

бе са кат се замисля, и на мойто яре таблото отначало ми беше някво смотано такова, пластмасово...ама се свиква rolleyes.gif

jamie

Мнение от jamie » 18 Юни 2008 23:26

desSs написа:бе са кат се замисля, и на мойто яре таблото отначало ми беше някво смотано такова, пластмасово...ама се свиква rolleyes.gif
Що бе, после кожено ли стана ? laugh.gif
Между другото не виждам проблем да се ушиват табла от кожа - едва ли е толкова скъпо на фона на цялата кола. Къстъм - що па не ?!

Публикувай отговор