Скоростна кутия и задни спирачки

Аватар
Ferjancz
Обратна връзка:

Скоростна кутия и задни спирачки

Мнение от Ferjancz » 11 Юни 2008 08:58

Здравейте,

интересувам се дали има вариант да се нправят задни дискови спирачки на корола '99- та 1.6 16V и ако да каво ще е нужно за целта. И другия ми въпрос е , възможно ли е на същтаа тази тойота да се сложи шест степенната кутия , която мисля се монтира серийно на 1.4 мотора !

Благодаря предварително!
Изображение

diver

Re: Скоростна кутия и задни спирачки

Мнение от diver » 11 Юни 2008 10:32

Ferjancz написа:Здравейте,

интересувам се дали има вариант да се нправят задни дискови спирачки на корола '99- та 1.6 16V и ако да каво ще е нужно за целта. И другия ми въпрос е , възможно ли е на същтаа тази тойота да се сложи шест степенната кутия , която мисля се монтира серийно на 1.4 мотора !

Благодаря предварително!
6 степенна има и на 1.4 и на 1.6. За дискови спирачки да не би твойта да е с барабани отзад?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Ferjancz
Обратна връзка:

Мнение от Ferjancz » 11 Юни 2008 14:11

Еми да с барабани е ! А възможно ли е да ме светнете от къде мога да видя предавателните числа на 5 и 6 степенните кутии , защото къде ли не търсих и не намирам нищо , може и аз да не съм търсил правилно , но уви . Та казваш колега за дисковите спирачки какво е нужно да се направи ?
Изображение

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 11 Юни 2008 14:33

Ferjancz написа:Еми да с барабани е ! А възможно ли е да ме светнете от къде мога да видя предавателните числа на 5 и 6 степенните кутии , защото къде ли не търсих и не намирам нищо , може и аз да не съм търсил правилно , но уви . Та казваш колега за дисковите спирачки какво е нужно да се направи ?
Вси4ко е възможно ако било то и да смениш целия заден мост wink.gif А за скоростите мисля 4е 6те станат без проблем само да си намери6 :thumbsup:

Аватар
Ferjancz
Обратна връзка:

Мнение от Ferjancz » 11 Юни 2008 15:22

Интересно ми е обаче едно, а именно , че навсякъде дават този модел с дискови пирачки и отпред и отзад , а моята е с барабани! Пфууу да му се невиди , да не съм попаднал на някой HOME MADE екземпляр ? hmm.gif
Изображение

diver

Мнение от diver » 11 Юни 2008 22:45

Ferjancz написа:Интересно ми е обаче едно, а именно , че навсякъде дават този модел с дискови пирачки и отпред и отзад , а моята е с барабани! Пфууу да му се невиди , да не съм попаднал на някой HOME MADE екземпляр ? hmm.gif
Бе Е11 не би трябвало да е с барабани отзад! Да не е била дизел в някой предишен живот, че май на дизелите слагат барабани?
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от dil » 13 Юни 2008 16:42

Всички Е11 са с барабани отзад.
Ако някой си я е модифицирал и сложил дискове е друг въпрос
Или пък ако е някакво спортно изпълнение
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11