Пастиране

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 19 Май 2008 07:03

Extravaganza написа:хехе, Мечо, много се смях на това за хубавите жени, хииххи
А за мъжете викаш... аз като ти гледам аватара, мен мъж ми не трябва вече, аз го открих в твое лице, хахахха

мерси за дадените предложения

да питам - как е по-добре да я пастирам - преди или след като я извадя от сервиз, че отиваме да си боядисваме бронята другата седмица?
Ако се подходи логично мисля че се стига до отговор wacko.gif Все едно да се лакираш с прозрачен лак преди да си се лакирала с цветния лак и да си направила цветчетата laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Разбира се,че след това се пастира. Желатално е да мине известен период от време за да стегне (Улегне) хубаво боята и след това пастирай цялото ЯРЕ :thumbsup:

Аватар
Extravaganza

Мнение от Extravaganza » 19 Май 2008 09:57

Туй за цветчетата много ме изкефи, хихихи, много така по женски го обясни , благодаря все пак за разбирането.
Питам щото примерно в ТМ Ауто ми викат - пастирай си елементите, които няма да ти боядисваме и после като ги боядисаме и другите - хоп , като нова, щото ако тръгна да я боядисвам и после я пастирам, може да прецакам прясната боя, а трябва да чакам доста време да извъхне...
колко време ще трябва да чакам да съхне според вас?
BMW and Toyota driver :P

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 19 Май 2008 10:08

Реално погледнато са прави, защото боядисаните части няма да има нужда да се пастират - все пак ще са с нова боя и лак. Варианта е като си я вземеш и я занесеш на пастиране изрично да им кажеш кое да не ти пастират. Иначе в ТМ ползват камери за изпичане, така че колата ти излиза с изсъхнала боя, но ден два е добре да я пазиш, за да подсъхне окончателно.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Extravaganza

Мнение от Extravaganza » 19 Май 2008 10:45

А примерно бих могла да си пастирам само елементите, които няма да се боядисват, така и пари ще спестя :)
И после си ги боядисвам и одрасканите и ще е като нова.

Намерих едни специалисти по 10 лв на елемент - добре ли е?

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Май 2008 14:32

мисля че 50лв. е една добра сума. не знам какви са реалните цени, защото не съм ползвал платената услуга, ама 100лв. за пастиране ми се струва много. все пак ако го направят както трябва си струва парите и ефекта е отличен. някой познат нямаш ли, който се занимава с коли, да не ти отреже главата.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

jamie

Мнение от jamie » 19 Май 2008 14:53

TATI написа:Реално погледнато са прави, защото боядисаните части няма да има нужда да се пастират - все пак ще са с нова боя и лак. Варианта е като си я вземеш и я занесеш на пастиране изрично да им кажеш кое да не ти пастират. Иначе в ТМ ползват камери за изпичане, така че колата ти излиза с изсъхнала боя, но ден два е добре да я пазиш, за да подсъхне окончателно.
Обаче полировка на готова боя вади страхотен гланц - с очите си съм го виждал ! Човека изчака няколко дни след боядисването и после я полира - няма гадния ефект на неравности както заводската боя !

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 19 Май 2008 14:57

Extravaganza написа:А примерно бих могла да си пастирам само елементите, които няма да се боядисват, така и пари ще спестя :)
И после си ги боядисвам и одрасканите и ще е като нова.

Намерих едни специалисти по 10 лв на елемент - добре ли е?

Още веднъж ще си кажа мнението ''Дай да ти боядисат елемнтите"" и пастираи след седмица цялата кола (от личен опит ти говоря )
Защото пичовете който ще ти я пастират ще гледат да е "Уеднаквят " цялата :thumbsup:

Аватар
Extravaganza

Мнение от Extravaganza » 19 Май 2008 15:54

Мерси за съветите, от полза са ми, защото не знам кое е най-доброто, пък и няма кой да питам :(
Вероятно ще послушам колегата Belchilov

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Май 2008 16:11

Правилно ти казва белчо biggrin.gif моята преди 5-6 дни беше готова преобядисана, преди 3 дни поне я пастирах и колата стана като цялостно пребоядисана! Да не говорим, че ако пича е добър в работата си, след като я мине и с вакса, ще запечаташ боято супер, а ще стои като чиста по-дълго време от преди :thumbsup: Вади невероятен блясък и не събира толкова прах, абе просто стархООООооотно става biggrin.gif

Аватар
madafaka

Мнение от madafaka » 30 Май 2008 12:06

аз сам си я пастирах заедно с 1 приятел каде разбира. купих си пасти 1-2-3 и ми излезна сичко на сичко около 15 лева и стана се 1 я е пастирал маистор ;)
Toyota Paseo 1.5 оди като 2.5 арчи като 0.7 зимата е 4wD .. Remus, Tuning, 4ip Tuning, Turbo Tuning, Qko tuning AMG CDI CRD GTI GTD HDI JTD CRDTI TYPE RRR ono e neveroyatno :D

Аватар
Antonia

Мнение от Antonia » 30 Май 2008 14:10

На мен има кой да ми я пастира без пари.
Тя май тая кръглата машина ( не знам как се казва), не е много скъпа :)

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 30 Май 2008 16:11

Antonia написа:На мен има кой да ми я пастира без пари.
Тя май тая кръглата машина ( не знам как се казва), не е много скъпа :)
Тони машината се казва Полирмашина и пастирането се изваршва минимум с три вида пасти wacko.gif и трае някаде ким 6-8 часа с всички процедури !!!Незнам дали в домашни условия дори и да имаш машината ще се справиш.И най вече има разлика между про-Полирмашина и някоя за хоммаде :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 30 Май 2008 17:17

madafaka написа:аз сам си я пастирах заедно с 1 приятел каде разбира. купих си пасти 1-2-3 и ми излезна сичко на сичко около 15 лева и стана се 1 я е пастирал маистор ;)
Аха...Пастирал съм си сам колата, пастирали са я и автокозметици и разликата е от земята до небето.....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор