Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 19 Май 2008 20:13
далече не разчитам че нашия форум ще масовизира инициативата,,но стане ли масово и всенародно с точна дата-съм там,,,
мечо пусни еднба анкета и ако има поне 10 човека който ще се включат-тогава да се борим за важна,,,много често караме модераторите да правят теми важни,,,
.п.с.: румен69 и нюмиро--не се броят като гласове щото няма да дойдат на 100% biggrin.gif
rudolf
-
newmiro
Мнение
от newmiro » 19 Май 2008 20:44
rudolf написа:п.с.: румен69 и нюмиро--не се броят като гласове щото няма да дойдат на 100% biggrin.gif
колегата по спрайтовете, не се обаждай така, защото се бях нагласил да идвам на сбирката, и дори да бяха, както се случи, двама човека, и аз щях да съм там. но при положение, че бях болен, мисля че съм извинен. не ме обвинявай несправедливо

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 19 Май 2008 21:48
newmiro написа:rudolf написа:п.с.: румен69 и нюмиро--не се броят като гласове щото няма да дойдат на 100% biggrin.gif
колегата по спрайтовете, не се обаждай така, защото се бях нагласил да идвам на сбирката, и дори да бяха, както се случи, двама човека, и аз щях да съм там. но при положение, че бях болен, мисля че съм извинен. не ме обвинявай несправедливо

ма аз не щото си несериозен,,а щото си по болнав
извинявай миро,,шега,,не се засягай
rudolf
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 19 Май 2008 22:47
Момчета,тази тема наистина трябва да вълнува всички и не защото ни е скъпо горивото,а защото всичко ни е скъпо!
Kiki
-
tribalistas
Мнение
от tribalistas » 19 Май 2008 23:08
Като всеко нещо в нашата държава,всяко чудо за три дни.
Инфлация.Трябва да се свали праителството и после пак нова песен,защото така сме се устойли и позволили.Поздрави.Ако се намали цената драстично ще черпя laugh.gif
tribalistas
-
newmiro
Мнение
от newmiro » 19 Май 2008 23:09
така си е, никой не е карал пичовете да изпреварват акциза във времето

, а къде отиват тия пари. наистина си плащаме данъци и всичко, винетки и простотии, но пътищата не се подобряват значително, по-скоро се поддържат, за да не станат по-зле
П.С>аз не за друго, ами защото от дълго време не бях почивал, и се гласях така от дълго за тази сбирка... и накрая кво.. починах си вкъщи с фервекс

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
-
Nedkow
- Благодарил/а: 1 път
Мнение
от Nedkow » 19 Май 2008 23:13
А бе в тоя форум няма как да се роди идея
Ма все пак да споделя пък, ако има някой повече свободно време нека я подеме
Според мен, ако се направи ден на "пешаците" и всички спрем колите си включително превозвачите, които стачкувайки пак потребяват от "златото". Това да е стъпало към седмица на "Пешаците" подета от повече консуматорски държавици ще нанесе повече загуби на производители и доставчици от всемирно чешене на езици (клавиатури)
Това го изпробха в Турция, ако се сещате преди години като всички си спряха електричеството за един час

Nedkow
-
Nedkow
Мнение
от Nedkow » 19 Май 2008 23:22
А сега по весело, преди месец връщах нафта на 1.70лв.
но сега гадовете ми искат 1.90лв.
Питам ги аз защо такава цена бре?
-ами вдигна се
-ами нали я крадете, а не я купувате отговорих и пак ги изгоних
Ето това е моят протест към доставчиците на Дизел
Ма с ЕКО, OMV и SHELL не съм се скарал още, защото на Супрата слагам само "сигурни горива" може би laugh.gif
Nedkow
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 20 Май 2008 00:36
newmiro написа:така си е, никой не е карал пичовете да изпреварват акциза във времето

, а къде отиват тия пари. наистина си плащаме данъци и всичко, винетки и простотии, но пътищата не се подобряват значително, по-скоро се поддържат, за да не станат по-зле
П.С>аз не за друго, ами защото от дълго време не бях почивал, и се гласях така от дълго за тази сбирка... и накрая кво.. починах си вкъщи с фервекс

парите от акциза не отиват за пътища--за пътища е пътния данък и винетката..
парите отиват в бюджета- миналата година неусвоения излишак е бил 1.800 милона лева,,тази година се очаква 2милярда,,,това са пари взети от населението които на държавата не са и били нужни...
за разлика от бюджета който се разпределя от парламента с гласуване- излишаците се разпределят от премиера-
незабравяйте че на някой партий им е за послено,,а и за догодина трябват за преизборни кампаний...
докато генерират инфлация с взимането -се оправдават че пазара бил свободен и не могат да му влииаят....
rudolf
-
alex_varna
Мнение
от alex_varna » 21 Май 2008 20:08
И аз подкрепям инициативата. Не 1 ден , 1а седмица трябва никой да не зарежда горива , за да им натрием носа задето ни скубят с тези вискои цени на горивата, с тея измислени винетки-минетки дето 1 равен път няма, и с тея високи данъци (тук във варна данък МПС се увеличи почти 2.5 пъти) а до нас въпреки че живея в центъра има улици с ями дето може цялата кола да пропадне в нея и ми е чудно къде отиват всички тези пари дето уж ги събират за да оправят пътищата

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
alex_varna
-
kristian
Мнение
от kristian » 21 Май 2008 20:20
alex_varna написа:И аз подкрепям инициативата. Не 1 ден , 1а седмица трябва никой да не зарежда горива , за да им натрием носа задето ни скубят с тези вискои цени на горивата, ..........
За съжаление ще натриеш носа най-много на някоя друга бензинистанция.На държавата -пука и че и дреме.Утре ще трябва да свършиш и днешната работа и пак ще заредиш гориво,че и повече щото имаш повече работа за вършене.Снощи чух по новините че акциза на дизела е 600 лв/тон а на бензина 650 лв/тон.Това означава че почти 1/4 от цената на всеки литър отива в държавата.Незнайно за какво тогава събират пари от винетки и всякакви такива такси.
Бахти,направо не се побирам в кожата си като гледам как ни правят на маймуни,оправдавайки се непрестанно с евросъюзи и тем подобни
kristian
-
jamie
Мнение
от jamie » 22 Май 2008 12:03
kristian написа:alex_varna написа:И аз подкрепям инициативата. Не 1 ден , 1а седмица трябва никой да не зарежда горива , за да им натрием носа задето ни скубят с тези вискои цени на горивата, ..........
За съжаление ще натриеш носа най-много на някоя друга бензинистанция.На държавата -пука и че и дреме.Утре ще трябва да свършиш и днешната работа и пак ще заредиш гориво,че и повече щото имаш повече работа за вършене.Снощи чух по новините че акциза на дизела е 600 лв/тон а на бензина 650 лв/тон.Това означава че почти 1/4 от цената на всеки литър отива в държавата.Незнайно за какво тогава събират пари от винетки и всякакви такива такси.
Бахти,направо не се побирам в кожата си като гледам как ни правят на маймуни,оправдавайки се непрестанно с евросъюзи и тем подобни
Чааакай батка ! САМО акциза е толкова, ДДС къде го остави ?

Половината от цената на горивата си я лапкат, мамка им и дебили ! А като се знае че акциза е "данък лукс" - е, ЛУКС е да налея кило бензин, МДАААА !

jamie
-
rudolf
-
Обратна връзка:
Мнение
от rudolf » 22 Май 2008 21:33
при 60$ за барел и при 1.95 = 117лева за барел
при 130$ за падел и 1.24 лева за долар =161.2 лева за барел.
повишение с 27% цената в лева/ евро.(.при официална инфлация от 3.5 на еврото..реалното повишение според мен е към 20тина %)
реално не би трябвало да почувстваме болезнено увеличението...при увеличени на заплащането..
при цена 60$ на барел и 1.95 лева и безнин на 1.60---при сегащносто увеличение цената трябва да е около 1.92 стотинки...
ей сега го сметнах и сметките ми са по памет и не са точни...
2006- 60тина $
http://forum.elana.net/topic.asp?TOPIC_ID=366
http://www.class.bg/view.php?id=10971
По данни на НСИ за януари 2007 – януари 2008 г. средните цени на горивата са поскъпнали съобразно със световните цени на петрола. През януари миналата година А-95 е струвал 1,68 лв./л, докато в началото на 2008 г. се е търгувал за 2,06 лева.
rudolf
-
Georgimitrovich
Мнение
от Georgimitrovich » 22 Май 2008 21:39
izvinqvaite za tupiq vapros a za6to gazta ne poskupva razli4ni li sa akcizite ???? pitam za6toto tq si e okolo lev ve4e tolkova vreme
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Georgimitrovich