ПРОТЕСТ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СКЪПИТЕ ГОРИВА!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

ПРОТЕСТ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СКЪПИТЕ ГОРИВА!

Мнение от Me4oKyX » 19 Май 2008 02:05

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 413#993413
http://nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=9751
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=90710
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=90797
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
http://www.mbclub.bg/forums/index.php?s ... ntry117174
http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.ph ... 2cf20acccd
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=24388

Протеста се заформя.
Къде сме ние, колеги?
Евтино ли ви е?
Нашата позиция по въпроса каква е?
Кеф ли ни е да сипваме "злато" в колите си?

Защо линка към нашия форум липсва??

Листа расте ли расте с други форуми!! Давайте и ние да се включим активно, щото колкото и да са икономични, парите за тия помий дето ни сипват са прекалено МНОГО!!! дайте да отделим малко от ценното си време - сметнете колко пари ще спестите след това от горива!

P.S. Ако може да я направим и важна темата, защото на мен поне ми се струва важна! rolleyes.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 19 Май 2008 20:13

далече не разчитам че нашия форум ще масовизира инициативата,,но стане ли масово и всенародно с точна дата-съм там,,,

мечо пусни еднба анкета и ако има поне 10 човека който ще се включат-тогава да се борим за важна,,,много често караме модераторите да правят теми важни,,,
.п.с.: румен69 и нюмиро--не се броят като гласове щото няма да дойдат на 100% biggrin.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Май 2008 20:44

rudolf написа:п.с.: румен69 и нюмиро--не се броят като гласове щото няма да дойдат на 100% biggrin.gif
колегата по спрайтовете, не се обаждай така, защото се бях нагласил да идвам на сбирката, и дори да бяха, както се случи, двама човека, и аз щях да съм там. но при положение, че бях болен, мисля че съм извинен. не ме обвинявай несправедливо mad.gif mad.gif :thumbsup:
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 19 Май 2008 21:48

newmiro написа:
rudolf написа:п.с.: румен69 и нюмиро--не се броят като гласове щото няма да дойдат на 100% biggrin.gif
колегата по спрайтовете, не се обаждай така, защото се бях нагласил да идвам на сбирката, и дори да бяха, както се случи, двама човека, и аз щях да съм там. но при положение, че бях болен, мисля че съм извинен. не ме обвинявай несправедливо mad.gif mad.gif :thumbsup:
ма аз не щото си несериозен,,а щото си по болнав sad.gif

извинявай миро,,шега,,не се засягай

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Май 2008 22:47

Момчета,тази тема наистина трябва да вълнува всички и не защото ни е скъпо горивото,а защото всичко ни е скъпо!

tribalistas

Мнение от tribalistas » 19 Май 2008 23:08

Като всеко нещо в нашата държава,всяко чудо за три дни.
Инфлация.Трябва да се свали праителството и после пак нова песен,защото така сме се устойли и позволили.Поздрави.Ако се намали цената драстично ще черпя laugh.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Май 2008 23:09

така си е, никой не е карал пичовете да изпреварват акциза във времето mad.gif , а къде отиват тия пари. наистина си плащаме данъци и всичко, винетки и простотии, но пътищата не се подобряват значително, по-скоро се поддържат, за да не станат по-зле dry.gif

П.С>аз не за друго, ами защото от дълго време не бях почивал, и се гласях така от дълго за тази сбирка... и накрая кво.. починах си вкъщи с фервекс wacko.gif wacko.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 19 Май 2008 23:13

А бе в тоя форум няма как да се роди идея wink.gif
Ма все пак да споделя пък, ако има някой повече свободно време нека я подеме :thumbsup:
Според мен, ако се направи ден на "пешаците" и всички спрем колите си включително превозвачите, които стачкувайки пак потребяват от "златото". Това да е стъпало към седмица на "Пешаците" подета от повече консуматорски държавици ще нанесе повече загуби на производители и доставчици от всемирно чешене на езици (клавиатури) :thumbsup:
Това го изпробха в Турция, ако се сещате преди години като всички си спряха електричеството за един час :sad11:

Аватар
Nedkow

Мнение от Nedkow » 19 Май 2008 23:22

А сега по весело, преди месец връщах нафта на 1.70лв.
но сега гадовете ми искат 1.90лв.
Питам ги аз защо такава цена бре?
-ами вдигна се
-ами нали я крадете, а не я купувате отговорих и пак ги изгоних

Ето това е моят протест към доставчиците на Дизел

Ма с ЕКО, OMV и SHELL не съм се скарал още, защото на Супрата слагам само "сигурни горива" може би laugh.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 20 Май 2008 00:36

newmiro написа:така си е, никой не е карал пичовете да изпреварват акциза във времето mad.gif , а къде отиват тия пари. наистина си плащаме данъци и всичко, винетки и простотии, но пътищата не се подобряват значително, по-скоро се поддържат, за да не станат по-зле dry.gif

П.С>аз не за друго, ами защото от дълго време не бях почивал, и се гласях така от дълго за тази сбирка... и накрая кво.. починах си вкъщи с фервекс wacko.gif wacko.gif
парите от акциза не отиват за пътища--за пътища е пътния данък и винетката..

парите отиват в бюджета- миналата година неусвоения излишак е бил 1.800 милона лева,,тази година се очаква 2милярда,,,това са пари взети от населението които на държавата не са и били нужни...

за разлика от бюджета който се разпределя от парламента с гласуване- излишаците се разпределят от премиера-
незабравяйте че на някой партий им е за послено,,а и за догодина трябват за преизборни кампаний...
докато генерират инфлация с взимането -се оправдават че пазара бил свободен и не могат да му влииаят....

Аватар
alex_varna

Мнение от alex_varna » 21 Май 2008 20:08

И аз подкрепям инициативата. Не 1 ден , 1а седмица трябва никой да не зарежда горива , за да им натрием носа задето ни скубят с тези вискои цени на горивата, с тея измислени винетки-минетки дето 1 равен път няма, и с тея високи данъци (тук във варна данък МПС се увеличи почти 2.5 пъти) а до нас въпреки че живея в центъра има улици с ями дето може цялата кола да пропадне в нея и ми е чудно къде отиват всички тези пари дето уж ги събират за да оправят пътищата :censored:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 21 Май 2008 20:20

alex_varna написа:И аз подкрепям инициативата. Не 1 ден , 1а седмица трябва никой да не зарежда горива , за да им натрием носа задето ни скубят с тези вискои цени на горивата, ..........
За съжаление ще натриеш носа най-много на някоя друга бензинистанция.На държавата -пука и че и дреме.Утре ще трябва да свършиш и днешната работа и пак ще заредиш гориво,че и повече щото имаш повече работа за вършене.Снощи чух по новините че акциза на дизела е 600 лв/тон а на бензина 650 лв/тон.Това означава че почти 1/4 от цената на всеки литър отива в държавата.Незнайно за какво тогава събират пари от винетки и всякакви такива такси.
Бахти,направо не се побирам в кожата си като гледам как ни правят на маймуни,оправдавайки се непрестанно с евросъюзи и тем подобни
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

jamie

Мнение от jamie » 22 Май 2008 12:03

kristian написа:
alex_varna написа:И аз подкрепям инициативата. Не 1 ден , 1а седмица трябва никой да не зарежда горива , за да им натрием носа задето ни скубят с тези вискои цени на горивата, ..........
За съжаление ще натриеш носа най-много на някоя друга бензинистанция.На държавата -пука и че и дреме.Утре ще трябва да свършиш и днешната работа и пак ще заредиш гориво,че и повече щото имаш повече работа за вършене.Снощи чух по новините че акциза на дизела е 600 лв/тон а на бензина 650 лв/тон.Това означава че почти 1/4 от цената на всеки литър отива в държавата.Незнайно за какво тогава събират пари от винетки и всякакви такива такси.
Бахти,направо не се побирам в кожата си като гледам как ни правят на маймуни,оправдавайки се непрестанно с евросъюзи и тем подобни

Чааакай батка ! САМО акциза е толкова, ДДС къде го остави ? wacko.gif Половината от цената на горивата си я лапкат, мамка им и дебили ! А като се знае че акциза е "данък лукс" - е, ЛУКС е да налея кило бензин, МДАААА ! mad.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 22 Май 2008 21:33

при 60$ за барел и при 1.95 = 117лева за барел
при 130$ за падел и 1.24 лева за долар =161.2 лева за барел.

повишение с 27% цената в лева/ евро.(.при официална инфлация от 3.5 на еврото..реалното повишение според мен е към 20тина %)
реално не би трябвало да почувстваме болезнено увеличението...при увеличени на заплащането..

при цена 60$ на барел и 1.95 лева и безнин на 1.60---при сегащносто увеличение цената трябва да е около 1.92 стотинки...

ей сега го сметнах и сметките ми са по памет и не са точни...

2006- 60тина $ http://forum.elana.net/topic.asp?TOPIC_ID=366

http://www.class.bg/view.php?id=10971
По данни на НСИ за януари 2007 – януари 2008 г. средните цени на горивата са поскъпнали съобразно със световните цени на петрола. През януари миналата година А-95 е струвал 1,68 лв./л, докато в началото на 2008 г. се е търгувал за 2,06 лева.

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 22 Май 2008 21:39

izvinqvaite za tupiq vapros a za6to gazta ne poskupva razli4ni li sa akcizite ???? pitam za6toto tq si e okolo lev ve4e tolkova vreme
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Публикувай отговор