Какво мнение имате за Toyota Auris?

Аватар
REX_TAXI

Мнение от REX_TAXI » 16 Май 2008 15:29

"Vesko" има нали в момента такъв Avensis карам но както каза Ме4о ще трябва да почакам поне още 20000км. и да сложим тази "вълшебната". Сега как върви а после не мога да мисля tongue.gif tongue.gif разхода е 6-6.5 и после като тръгне надолу biggrin.gif biggrin.gif хем да върви хем и почти нищо да не харчи rolleyes.gif Ме4о догодина да ме планува за монтаж а може и един комплект ксенон да монтираме, че късите са добре но дългите са ми малко слабички :thumbsup: :thumbsup:

п.с. Vesko заповядай с удоволствие бих ти дал да пробваш колата да се убедиш че наистина е добра :thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Май 2008 16:32

REX, аз също имам такъв авенсис, но без бокс-а :) Питах дали може да се пробва как е с бокс някаде. Само дето такъв разход 6-6.5 не мога да докарам. обикновено е никаде около 8 като я карам biggrin.gif Докарвал съм я и до 14-15, ама само веднъж така че вероятно е било от нафтата

Аватар
REX_TAXI

Мнение от REX_TAXI » 16 Май 2008 17:20

Прощавай че не те разбрах правилно "Vesko"
Основно разхода е от качеството на горивото аз лично си зареждам само на едно място доказало своето качество. Не знам защо ти харчи толкова на мен е слизала и под 6/100 но като я карам само на 5-6ск. по добър път и не юркам повече от 100-120. Много колеги може да не повярват но при пробег ~300км. с Verso-то с скорост до 100 ми даде разход 4.6/100. Затова взех и Avensis-а с този двигател, а и като навъртя повечко километри както каза Ме4о ще свали още. :whistle: :whistle:
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Май 2008 21:02

Puma - на бензин само турбото помага. Боксове за бензин аз не предлагам, а дори и от чип няма голям смисъл.... За съжаление....

Веско - може да се пробва разбира се happy.gif Идваш, закачаме ти колата, харесва ти и си отиваш с него. Дори спокойно може да я покараш 7-10дни и да видиш дали в крайна сметка ти допада. Ако не - сваляме бокса и си взимаш всичките пари обратно. Нищо не губиш, може само да спечелиш :thumbsup:

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 16 Май 2008 21:35

Me4oKyX написа:Puma - на бензин само турбото помага. Боксове за бензин аз не предлагам, а дори и от чип няма голям смисъл.... За съжаление............
sad.gif hmm.gif hmm.gif boo.gif
Все се надявах да видя друг отговор , та да си понапомпам каруцата ,ама........ :censored: :censored:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

DodoIwanow

Мнение от DodoIwanow » 17 Май 2008 00:48

1. Abe Auris... ama twa e kola sled 85g - znachi ne e ot 3sm lamarina nachi ne e hubawa be... Twa trqbwashe da e shegichka. Kolata e dosta pyrgawa na start za dizelche (spored edin priqtel de...)
2. Me4o, zashto da nqma smisyl ot chip pri benzinite? Az primerno predpochitam max kone i max wyrtqsht moment na dosta po niski oboroti ot fabrichnoto. Ako movesh da izmislish neshto po wyprosa molq te pishi mi. Karam Toyota Paseo... ako towa ima znachenie.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Май 2008 01:50

Неправилно си ме разбрал, а може и аз криво да съм се изразил happy.gif При бензина има смисъл от чип, но ако имаш ТУРБО! Ако нямаш турбина, разликата с чип и без не е такава, каквато е при д4д двигател с PBox-a. Разлика има, но за Тойота в България незнам някой да може да ти я чип-не, още повече, че ще струва и доста пари, а надали ще ти хареса резултата в последствие, спрямо парите, които си дал! Пример - даваш 500лв, а колата ти вдига 6к.с. и 13Нм, което е по-добре, но трябва да си много наясно с колата си, за да го усетиш! Докато ако е дизел, или турбо бензин, с един бокс или чип вдигаш ~20% от конски сили и въртяш момент - 1.4д4д и 90к.с./190Нм, а с бокса става 114к.с./250Нм biggrin.gif Ето това е разлика, която да си струва според мен.... А на Мерц Е320CDI става от 204к.с./500Нм излита на 250к.с. със 580Нм!!!!! biggrin.gif На тойота с турбо дори, в БГ незнам някой да може да ти сложи чип. По-скоро, трябва да си го поръчаш от чужбина и да си го монтираш сам, което реално не е супер сложно, но пак rolleyes.gif

nissana

Мнение от nissana » 17 Май 2008 16:19

Добре бе а не ви ли плаши шибания демфер дет е една торба пари?А и не зех Аурис щот искам да си ми е японско.Но мечо е прав-Ауриса е страшна кукла,ама умните дюзи с тая наша нафта mad.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Май 2008 19:44

С тая наша нафта, скапваме квито и да са дизели, щото те са направени да вървят с нафта, а не 50/50 нафта/мазут laugh.gif Или други буклуци... Аз на всички дизелаци им слагам добавка на всеки резервоар wink.gif Няма грижи, няма опасност, а дизела си върви като кукла и работи както трябва да си работи. Щом на Круйзера се отпуши дюзата и вече няма нужда от смяна.... което си е кофти болка на джипчетата, значи има защо rolleyes.gif А за 2.2д 177к.с. добавката си е НАПЪЛНО задължителна на всеки резервоар smile.gif Имахме няколко човека от форума с такива коли и те това казваха, че само с добавки и нямат проблеми за сега :thumbsup: Сипвайте им на дизелаците, че да им е добре biggrin.gif

А демфера ще има проблеми ако цедиш постоянно колата и то до МАХ обороти happy.gif Иначе при нормално каране си държи без грижи... За него няма много голямо значение дали на 1800об ще предава 200Нм или на 1600.... Все ги дава, а при постоянно пилене, може да се скапе наистина по-бързо, но пък при такова каране няма само демфера да ти е грижа laugh.gif

Аватар
REX_TAXI

Мнение от REX_TAXI » 17 Май 2008 21:41

Май напълно объркахме темата ама аз пак да питам нещо Ме4о - какви добавки слагаш на дизела че и аз карам нещо такова не че имам проблем но като чета тука мисля че трябва да слагам добавка в нафтата. Ме4о препоръчай нещо че се педлагат доста като асортименти но не съм сигурен че всички са добри. :thumbsup: :thumbsup:
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Yaris 1.4 D4D

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Май 2008 04:38

Redex е доста добра, Liqui Moly (ако така се пише) също е много добра, на Кастрол е малко посредствена, но става при всекидневна употреба.... Лики Молито го дават за по-рядка употреба, но при нашата нафта не е проблем и на всеки резервоар laugh.gif Само дето е чувствително по-скъпа.... Българската Хелиос не е лоша, но в готовите опаковки, трябва да слагате два пъти повече - т.е. ако пише, че е за 50литра, реално действа както трябва на 25литра... Разредени са малко в повече. От Пловдив, който иска, мога да му сипя наливно неразреден Хелиос - два пъти поне по-тъмен е на цвят и мирише да си е*е мамата laugh.gif Но действа на колата много добре happy.gif Аз взимам по цяла тенекия - ~18литра, че много нафта харчим и затова казвам, че мога да спомогна. Взимам го на доста добра цена, а за който иска мога да му налеем - литъра излиза 5,60, защото сега взех тенекията за 100лв rolleyes.gif Но 500мл бутилка от минерална вода ще ви стигнат спокойно за 500литра нафта :thumbsup: Концентрираната, истинска добавка Хелиос по нищо не отстъпва на Редекса примерно, че дори и на Лики Молито wink.gif

jingo

Мнение от jingo » 18 Май 2008 20:10

Не се хваля,720км,за малко да прелее/55-56л бензин/Бургас-Пампорово,климатик,2 възрастни,на отиване през Поповица,на връщане Пловдив-магистрала -6.5 на 100 ! забележката за лява предна колона нагоре по завоите към Пампорово е мн сериозна !В Ляв завой да натиснеш е неприятно ! Друга забележка,отсъствие на реглаж на седалката в кръста !

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 27 Май 2008 03:59

Колеги, тая събота свърших една много хубава работа на Слънчев бряг. От доста време се борим с момчето, но най-накрая го постигнахме! Сложих PBox на Авенсис новия 2.2д 150к.с. който е..... Той предвидливо дойде с още един негов приятел със същия Авенсис де. Не съм мерил преди така разликата със и без кутийка, но сега я видях наживо - 3 коли изостава Авенсиса без бокс wacko.gif Направо ми са откачи ченето от зяпане ohmy.gif
Той къде не върви rolleyes.gif , сега стана направо куку колата laugh.gif Много съм доволен, а и момчето също остана мноооогоо доволен от крайния резултат biggrin.gif

P.S. Не го пиша, за да се хваля или да ви надъхвам, просто вече няколко пъти се борим да го направим и просто сега бокса заспа, а колата откачи! Не агитирам, просто се радвам на свършената работа, щото си беше доста зор и доста обикаляне из страната laugh.gif Тая вечер ще спинкам с усмивка smile.gif Дано и на вас да са ви така ползотворни дните :thumbsup:

P.S.2. Тия днешната младеж - абуригените, над 80% са УЛТРА ДРУСАЛКИ!!! Аз такова нещо не бях виджал.... Цялата Мания по масите имаше само ВОДИ..... Пиене като алкохол, се виждаше мнооогооо рядко..... А тия лапета по 6 часа не седнаха дори въздух да си поемат, а направо летяха .......... Тва беше баси гадното..... mad.gif

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 28 Май 2008 01:07

Me4oKyX написа:Колеги, тая събота свърших една много хубава работа на Слънчев бряг. От доста време се борим с момчето, но най-накрая го постигнахме! Сложих PBox на Авенсис новия 2.2д 150к.с. който е..... Той предвидливо дойде с още един негов приятел със същия Авенсис де. Не съм мерил преди така разликата със и без кутийка, но сега я видях наживо - 3 коли изостава Авенсиса без бокс wacko.gif Направо ми са откачи ченето от зяпане ohmy.gif
Той къде не върви rolleyes.gif , сега стана направо куку колата laugh.gif Много съм доволен, а и момчето също остана мноооогоо доволен от крайния резултат biggrin.gif

P.S. Не го пиша, за да се хваля или да ви надъхвам, просто вече няколко пъти се борим да го направим и просто сега бокса заспа, а колата откачи! Не агитирам, просто се радвам на свършената работа, щото си беше доста зор и доста обикаляне из страната laugh.gif Тая вечер ще спинкам с усмивка smile.gif Дано и на вас да са ви така ползотворни дните :thumbsup:

P.S.2. Тия днешната младеж - абуригените, над 80% са УЛТРА ДРУСАЛКИ!!! Аз такова нещо не бях виджал.... Цялата Мания по масите имаше само ВОДИ..... Пиене като алкохол, се виждаше мнооогооо рядко..... А тия лапета по 6 часа не седнаха дори въздух да си поемат, а направо летяха .......... Тва беше баси гадното..... mad.gif
А за Пежо 407 2.0HDI имаш ли бокс?

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Май 2008 03:32

Има за него, но ще е по-добре да няма FAP филтър колата. Ако има, ще трябва да се примириш, че ще мрънка, че не изпълнява еко нормите, които са и зададени в компютъра, но други проблеми няма. Преди 5-6 дни направих на един приятел 307 2.0HDi 90к.с., но не съм го виждал и чувал от тогава, че бях извън града, както казах. Щом не е обадил, значи трябва да е доволен biggrin.gif И за твоето пежо има 2 варианта като бокс и две цени. :thumbsup:

Публикувай отговор