Колата ти не е измита.... = глоба 10лв

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Колко често си миете колата???

веднъж или повече на ден
0
Няма гласували
веднъж на 3 дни
1
2%
веднъж седмично
18
41%
веднъж месечно
19
43%
за какво да си мия колата като пак ще се изцапа...
6
14%

Общо гласове: 44

Аватар
Alx

Колата ти не е измита.... = глоба 10лв

Мнение от Alx » 13 Май 2008 22:31

Повода да напиша тази тема е вчерашното интервю с някакъв "важен катаджия", във вечерната емисия новини по БТВ, който каза че катаджиите вече ще глобяват за неизмита кола 10лв.
Много ми е интересно как по-точно ще се оценява дали ти е мръсна колата... и какво в крайна сметка означава за властите определението мръсна кола??? Дали това означава черна кола(казвам черна защото това е един от цветовете, на който най-много си личи мръсотията), на която се е полепил праха от иначе "толкова чистите ни улици" или пък туку що измита кола, пред която се е настанил някой ТИР и поради лекия пролетен дъждец, който е валнал преди няколко минути, буквално ти е направил колата на гъз!!! Значи вече освен че ще ти е гадно, за това че след като си си измил колата е завалял дъжд(по законите на Мърфи-знаете как става), а и милите служители на МВР ще ни честитят дъждеца с фишче за 10 кинта!!!

А по-интересен е въпроса зимата какво ще правим???

Имам идея: да си приготвим една касичка с лого- "РЕКЕТЬОРИ" и да си я пълним за зимата...
Новия правилник за движение по пътищата:
http://www.zazz.bg/play:406f755d

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 13 Май 2008 22:34

като няма кво да ти кажат и "... дай 10 лв. мръсна ти е колата":))
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 13 Май 2008 22:40

А ние как да ги глобяваме за мръсните улици,които ни цапат колите?

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 13 Май 2008 22:52

носим си метла и лопатка в багажника, като му дадеш 10-те лева, вадиш метлата и му даваш и нея:РР
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Alx

Мнение от Alx » 13 Май 2008 23:16

Абе най-добре като те спре... даваш му 20лв; казваш му вътре и вънка... може и безконтактно примерно... обещаваш му бакшиш ако се справи за по-малко от час и отиваш да пиеш кафе biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Щом искат чисти коли да си ги чистят бе!!!!!!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 13 Май 2008 23:17

...в софия улиците не се мият,,,
2ро...всички тревни площи са направени над нивото на пътя без преграда--и при всеки дъжд-пръст и пясък,който се е сабрал в тях--излиза отново на пътя....

незабравяйте че много улици се опесъчават зимата,(повечето е луга),,а новото стройтелство от 4-5 години си е все в разгара...

Аватар
Alx

Мнение от Alx » 13 Май 2008 23:30

rudolf написа:...в софия улиците не се мият,,,
2ро...всички тревни площи са направени над нивото на пътя без преграда--и при всеки дъжд-пръст и пясък,който се е сабрал в тях--излиза отново на пътя....

незабравяйте че много улици се опесъчават зимата,(повечето е луга),,а новото стройтелство от 4-5 години си е все в разгара...
Всичко което казваш е така... ама на малоумниците дето седят по цял ден и се чудят как да ни зговнят живота повече, въобще не им пука!!!!
В ЕС било така, че що и при нас да не е така??? Само че пропускат една много важна подробност... Нашите улици нямат нищо общо с тяхните, а най-вече се различават по чистота!!!!

diver

Мнение от diver » 13 Май 2008 23:51

Скоро очаквайте и глоби за дъжд, слънце, вятър....после такса въздух...ма пък инак бат Каубойко как хубаво асфалтира и чисти а.....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 14 Май 2008 00:24

В Драгалевци канавките текат по улиците като я прибирам от автомивка карам с 5 км като мина 5 пъти и тя пак е за миене аз освен да си сложа 2-3 туби вода в джипа и гъбата да спирам да си мия профилактично по задръстванията :whistle: :thumbsup:.Чудят се каква нова простотия да измислят.За червен сфетофар 50 лв и фиш да не пишат актове аз незнам тия с маршрутките дали са виждали зеления цвят

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 14 Май 2008 04:15

az moite gi mieh vsiaka sedmica ama veche ne mi se zanimava. moje bi shtoto vali i t.b. taka che pak shte stane za miene na drugia den.

na 2 sedmici po skoro ili 3 ama niamashe takav izbor ta pisah mesec.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 14 Май 2008 07:56

Porednata glupost, toq zakon ako go prekarat az pak naro4no nqma da si q miq da im e kofti!

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Май 2008 08:28

е те май и сега глобяват за неугледен въшен вид. под неизмита кола се подразбираше толкоз мръсна, че трудно да й се различава цвета, и регистрационните табели са толкова зацапани, че само можеш да гадаеш какъв е номера. за нормално зацапани в градски условия автомобили, не вярвам да правят проблеми.
аз моята я мия ведъж месечно. за повече нямам време

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 14 Май 2008 08:44

edno vreme mieh moita vednaj na sedmica. poslednite godini tolkoz me e domarzialo, che ia miia 2, nai mnogo 3 pati v godinata, taka ima po rally vid tooth.gif

btw, kolko struva edno miene na kola?

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Май 2008 08:51

във Варна е към 9-12 лв вътрешно и външно

jingo

Мнение от jingo » 14 Май 2008 09:57

Kiki написа:А ние как да ги глобяваме за мръсните улици,които ни цапат колите?
Предлагам референдум за мръсните улици ,че белким ги опраят ! Ех ако съм адвокат веднага щях да заведа дело в Страсбург,за това че,Държавната агенция по пътищата не ми осигурява норм път за движение,а аз си плащам данъците ! :whistle:

Публикувай отговор