Колата ти не е измита.... = глоба 10лв
Колата ти не е измита.... = глоба 10лв
Повода да напиша тази тема е вчерашното интервю с някакъв "важен катаджия", във вечерната емисия новини по БТВ, който каза че катаджиите вече ще глобяват за неизмита кола 10лв.
Много ми е интересно как по-точно ще се оценява дали ти е мръсна колата... и какво в крайна сметка означава за властите определението мръсна кола??? Дали това означава черна кола(казвам черна защото това е един от цветовете, на който най-много си личи мръсотията), на която се е полепил праха от иначе "толкова чистите ни улици" или пък туку що измита кола, пред която се е настанил някой ТИР и поради лекия пролетен дъждец, който е валнал преди няколко минути, буквално ти е направил колата на гъз!!! Значи вече освен че ще ти е гадно, за това че след като си си измил колата е завалял дъжд(по законите на Мърфи-знаете как става), а и милите служители на МВР ще ни честитят дъждеца с фишче за 10 кинта!!!
А по-интересен е въпроса зимата какво ще правим???
Имам идея: да си приготвим една касичка с лого- "РЕКЕТЬОРИ" и да си я пълним за зимата...
Много ми е интересно как по-точно ще се оценява дали ти е мръсна колата... и какво в крайна сметка означава за властите определението мръсна кола??? Дали това означава черна кола(казвам черна защото това е един от цветовете, на който най-много си личи мръсотията), на която се е полепил праха от иначе "толкова чистите ни улици" или пък туку що измита кола, пред която се е настанил някой ТИР и поради лекия пролетен дъждец, който е валнал преди няколко минути, буквално ти е направил колата на гъз!!! Значи вече освен че ще ти е гадно, за това че след като си си измил колата е завалял дъжд(по законите на Мърфи-знаете как става), а и милите служители на МВР ще ни честитят дъждеца с фишче за 10 кинта!!!
А по-интересен е въпроса зимата какво ще правим???
Имам идея: да си приготвим една касичка с лого- "РЕКЕТЬОРИ" и да си я пълним за зимата...
Новия правилник за движение по пътищата:
http://www.zazz.bg/play:406f755d
като няма кво да ти кажат и "... дай 10 лв. мръсна ти е колата":))
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

носим си метла и лопатка в багажника, като му дадеш 10-те лева, вадиш метлата и му даваш и нея:РР
stay up and keep shining!!

Абе най-добре като те спре... даваш му 20лв; казваш му вътре и вънка... може и безконтактно примерно... обещаваш му бакшиш ако се справи за по-малко от час и отиваш да пиеш кафе biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Щом искат чисти коли да си ги чистят бе!!!!!!
Щом искат чисти коли да си ги чистят бе!!!!!!
...в софия улиците не се мият,,,
2ро...всички тревни площи са направени над нивото на пътя без преграда--и при всеки дъжд-пръст и пясък,който се е сабрал в тях--излиза отново на пътя....
незабравяйте че много улици се опесъчават зимата,(повечето е луга),,а новото стройтелство от 4-5 години си е все в разгара...
2ро...всички тревни площи са направени над нивото на пътя без преграда--и при всеки дъжд-пръст и пясък,който се е сабрал в тях--излиза отново на пътя....
незабравяйте че много улици се опесъчават зимата,(повечето е луга),,а новото стройтелство от 4-5 години си е все в разгара...
Всичко което казваш е така... ама на малоумниците дето седят по цял ден и се чудят как да ни зговнят живота повече, въобще не им пука!!!!rudolf написа:...в софия улиците не се мият,,,
В ЕС било така, че що и при нас да не е така??? Само че пропускат една много важна подробност... Нашите улици нямат нищо общо с тяхните, а най-вече се различават по чистота!!!!
- juri_galev
В Драгалевци канавките текат по улиците като я прибирам от автомивка карам с 5 км като мина 5 пъти и тя пак е за миене аз освен да си сложа 2-3 туби вода в джипа и гъбата да спирам да си мия профилактично по задръстванията
.Чудят се каква нова простотия да измислят.За червен сфетофар 50 лв и фиш да не пишат актове аз незнам тия с маршрутките дали са виждали зеления цвят

е те май и сега глобяват за неугледен въшен вид. под неизмита кола се подразбираше толкоз мръсна, че трудно да й се различава цвета, и регистрационните табели са толкова зацапани, че само можеш да гадаеш какъв е номера. за нормално зацапани в градски условия автомобили, не вярвам да правят проблеми.
аз моята я мия ведъж месечно. за повече нямам време
аз моята я мия ведъж месечно. за повече нямам време
Предлагам референдум за мръсните улици ,че белким ги опраят ! Ех ако съм адвокат веднага щях да заведа дело в Страсбург,за това че,Държавната агенция по пътищата не ми осигурява норм път за движение,а аз си плащам данъците !Kiki написа:А ние как да ги глобяваме за мръсните улици,които ни цапат колите?