Пресен "член" на клуба :)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Пресен "член" на клуба :)

Мнение от Kiki » 03 Апр 2008 20:06

rovas написа:Айде и аз да се похваля! От снощи съм горд лизингополучател на Тойота Корола 1.6 :) Впечатленията ми от предпродажбеното обслужване в ТМ Ауто за сега са само отлични. Цялата процедура беше лесна и експедитивна, а най-хубавото е че ме изненадаха приятно като колата дойде с около 2 седмици по-рано!
Честито и от мен Да си я караш със здраве и безпроблемно! smile.gif

rovas

Мнение от rovas » 12 Май 2008 08:48

Само да обясня това, което питах по-нагоре...
Зумера свири, когато свалиш колана и караш със скорост над 20км/ч, в противен случай само мига предупредителната лампа. Ама ламерски въпрос си беше от моя страна :) без да съм прочел
Хайде хубава седмица на всички!

alex0378

Мнение от alex0378 » 12 Май 2008 09:54

Честито и отмен ,със здраве да си я караш

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 12 Май 2008 11:44

rovas написа:Само да обясня това, което питах по-нагоре...
Зумера свири, когато свалиш колана и караш със скорост над 20км/ч, в противен случай само мига предупредителната лампа. Ама ламерски въпрос си беше от моя страна :) без да съм прочел
Хайде хубава седмица на всички!
Аз пък забелязах, че не свири на 1ва и на задна. В момента в който превключи на 2ра и започва да пищи cool.gif
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 12 Май 2008 11:46

Направи и цедка на първа до 40км да видиш кво ше стане biggrin.gif
Изображение1G-FE

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 12 Май 2008 11:48

Не мерси biggrin.gif Аз ще изчакам ти да пробваш и да ми кажеш. Имам ти пълно доверие tongue.gif
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 12 Май 2008 11:56

Ооо отдавна съм го тествал ,пищи като мине 20км, на 40 обаче се приглушава от шума на мотора laugh.gif
Изображение1G-FE

chaval

Мнение от chaval » 12 Май 2008 19:26

Да да приглушава при теб забелязал съм, че и на Ярисите не е толкова досаден но при мен на Корола от последните хечбеци като чели в главата са ми го инсталирали и имам такъв навик, че не паля колата докато не сложа колана

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 12 Май 2008 20:59

casparcho написа:забелязал съм, че и на Ярисите не е толкова досаден
да бе, хич rolleyes.gif

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 12 Май 2008 23:32

След м. Март 2006 всички Тойоти са оборудвани със звукова сигнализация, която не може да се изключва чрез механична комбинация от левият бутон на таблото /превключвателя за смяна на километража/ и закопчаване на колана. При по-старите Тойоти можеше.. /правил съм го на Авенсис/
Проверката ми показа че зумера може да се изключи само софтуерно, но от никой сервиз или представител на Тойота не предлагат тази услуга /не само в Бг/.
Вариантите за изкючване на звуковата сигнализация са или механично да се отстрани зумера или да се изключи датчиците за тежест върху седалките.
Някои шофьори на таксита използват пластмасови тапи които слагат в коланите... но считам че това не е удобно решение...
Звуковата сигнализация се изключва след мисля 2.5 мин. като преминава през два режима: Тих и Висок /и двата намирам за брутални и супер дражнещи/.. Визуалната сингнализация обаче остава да мига..

Все пак ще се радвам ако някой е намерил начин за интелигентно изключване на зумера ДА СПОДЕЛИ! :thumbsup:
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 13 Май 2008 00:48

един приятел постоянно си държи коланите сложени, но преметнати зад седалките. лесно можеш да се пресегнеш и да си го сложиш, когато видиш палката. пък и той има радар, който обикновено предупреждава. аз лично не одобрявам това и постоянно му пиля да си слага колана. аз лично винаги съм с колан, и като свикнеш, не можеш без него. :thumbsup:
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Май 2008 00:48

Дори и да има такова, не трябва да се казва dry.gif Това е направено за ваше добро, а не да побългаряваме пак нещата.... Не е толкова гадно и тъпо да си сложиш колан - те затова са измислени, да ни пазят, а не да се махат! Не си правете експерименти, а още по-малко не ми обеснявайте колко са гадни или неудобни...... Коланът ще ви спаси живота! Стига с тарикатските номера, ами отговорно ги слагайте, за да не се налага един ден да се чудите какво ли ще е било, ако коланът е сложен...... mad.gif

P.S. Нищо лично, ама много се дразня и на брат ми и на баща ми като не си слагат коланите......

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 13 Май 2008 10:31

Тъпо е като не си сложиш колан след като не ти пречи по никакъв начин ,а пък най-тъпото ще е да се удариш с 50км някъде с преметнати колани зад седалката и айрбага да ти отнесе празната тиква по най-нелепия начин.
Изображение1G-FE

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 13 Май 2008 22:29

Ael написа:Тъпо е като не си сложиш колан след като не ти пречи по никакъв начин ,а пък най-тъпото ще е да се удариш с 50км някъде с преметнати колани зад седалката и айрбага да ти отнесе празната тиква по най-нелепия начин.
да!
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

nissana

Мнение от nissana » 14 Май 2008 14:59

Честито значи сме двама будалите biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ако усетиш нещо не както трябва свиркай,че да предупредиш.Аз обещавам същото.А и имам некви връзки в ТМ така че вътрешна инфо cool.gif

Публикувай отговор