скорости

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

скорости

Мнение от ivobox » 14 Апр 2008 21:29

колеги пред 2 дена така се получи, че имах възможност да покарам върхът на автомобилната индустрия , а именно голф 2. шока беше пълен....морално остаряла кола и всички останали недостатаци на 20 годишен автомобил....но това което затвърди и доста ме подразни в мен беше това че сткоростите се сменят в пъти по лесно от мойта королка. то се осещаше по принцип че не е конфортно при смяна на предавките, но след шамара от голфа направо не ми се говори. до колкото си спомниам имаша е други подобни оплаквания от колеги във форума.
не знам на какво се дължи този факт.....имам няколко лаишки предположения но мисля да си ги спестя.
колеги при вас полежението как е с по новите модели
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

diver

Re: скорости

Мнение от diver » 14 Апр 2008 21:56

ivobox написа:колеги пред 2 дена така се получи, че имах възможност да покарам върхът на автомобилната индустрия , а именно голф 2. шока беше пълен....морално остаряла кола и всички останали недостатаци на 20 годишен автомобил....но това което затвърди и доста ме подразни в мен беше това че сткоростите се сменят в пъти по лесно от мойта королка. то се осещаше по принцип че не е конфортно при смяна на предавките, но след шамара от голфа направо не ми се говори. до колкото си спомниам имаша е други подобни оплаквания от колеги във форума.
не знам на какво се дължи този факт.....имам няколко лаишки предположения но мисля да си ги спестя.
Да не коментираме тва недоразумение, че само кат си помисля за него и ми се дига кръвното. Инак доказателство за дървена кола с перфектни скорости са жигулките. Трудно се сещам за друга кола с толкова къс ход и така влизащи....леле сега кат ме хвана една носталгия....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 14 Апр 2008 22:32

за жигулата потвърждавам........влизат като горещ нож в масло cool.gif

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 14 Апр 2008 22:48

ivobox написа:колеги пред 2 дена така се получи, че имах възможност да покарам върхът на автомобилната индустрия , а именно голф 2. шока беше пълен....морално остаряла кола и всички останали недостатаци на 20 годишен автомобил....но това което затвърди и доста ме подразни в мен беше това че сткоростите се сменят в пъти по лесно от мойта королка. то се осещаше по принцип че не е конфортно при смяна на предавките, но след шамара от голфа направо не ми се говори. до колкото си спомниам имаша е други подобни оплаквания от колеги във форума.
Това е много странно,моята Тойота е почти 20 годишна(Камри) и всичко буквално се мести с един пръст! Сестра ми караше Ауди А4 и с не голямо удоволствие веднъж ми призна ,че скоростите са еднакви като усещане а волана на Тойотата е по-мазен.Не е логично и приятно тоталното дърво Голфа да превъзхожда в това отношение Королата !!!Признавам си ,че съм карал от Тойотите по-старите модели,нямам адекватно наблюдение върху новите поколения но там нещата би трябвало да са още по- изпипани,..колегите които карат твоя модел най-добре биха ти казали дали това "фабричен патент", или нещо субективно при теб,но аз на твое място бих се замислил и погледнал за маслото в ск.кутия,но първо чуй тях.

slona

hi

Мнение от slona » 14 Апр 2008 23:38

neznam otkude se nameri takuv golf kato se ima predvid che po princip tova im se vodi kato defekt skorostite im da sa otvratitelni inache tvoiata kola ne e nared ne che golfa e dobre prosto triabva da ia vidi njakoi koito razbira shtoto i na maika mi kolata beshe super zle smenih edin suedinitel i se opravi kato se ima vav predvid che ne beshe za smjana
AKINA SPEED STARS

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 14 Апр 2008 23:44

ще чакам търпеливо ......дано някой да отрече подобни симптоми........

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Re: hi

Мнение от ivobox » 14 Апр 2008 23:47

slona написа:neznam otkude se nameri takuv golf kato se ima predvid che po princip tova im se vodi kato defekt skorostite im da sa otvratitelni inache tvoiata kola ne e nared ne che golfa e dobre prosto triabva da ia vidi njakoi koito razbira shtoto i na maika mi kolata beshe super zle smenih edin suedinitel i se opravi kato se ima vav predvid che ne beshe za smjana
може да е дефект ама си влизаха като у дома спрямо королата ...за съжаление

slona

Мнение от slona » 14 Апр 2008 23:47

dano imash kusmet i da njakoia glupost deto ne struva pari i glavobolia :thumbsup:
AKINA SPEED STARS

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 15 Апр 2008 00:04

Това е за да продават повече автоматици laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 15 Апр 2008 00:19

остави че влиза трудно лоста . а и зацепва на половин сантиметър ход на педала сигурно.........триябва да се концентрирам на мах за да зацепи без тресене........поне отделя ниско и това му е положителното :)
от по висока на по ниска предавка си е мъка.........абе мани

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 15 Апр 2008 00:35

ivobox написа:остави че влиза трудно лоста . а и зацепва на половин сантиметър ход на педала сигурно.........триябва да се концентрирам на мах за да зацепи без тресене........поне отделя ниско и това му е положителното :)
от по висока на по ниска предавка си е мъка.........абе мани
Щом тресе предполагам, че проблема е в претискателния диск.
Отиди в гаранцинния сервиз и поискай да ти отстарнят проблема :thumbsup:

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 15 Апр 2008 19:05

ivobox написа:за жигулата потвърждавам........влизат като горещ нож в масло cool.gif
И аз :thumbsup:
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
b0by

;

Мнение от b0by » 16 Апр 2008 17:28

Притискатела е заминал , а може вече и лагера! иначе няма от какво друго да тресе ,освен да имаш и скъсан тампон!

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 16 Апр 2008 18:24

На ЖУЖАНА съм вкарвал при 80 км/ч 1 скорост
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 16 Апр 2008 19:29

az na moia tercel skorostite ot 5-ta i zadna s 2 ruce gi vadia ... inache n e sturje vutre nishto. Imam podozrenia che v samite kabeli kam transmisiata ima mnogo saprotivlenie ili kato sam gi slagal sam gi izkrivil niakak si.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Публикувай отговор