проверка за имобилайзер
-
проверка за имобилайзер
Преди няколко дена си купих тойота корола 1998г 1.6 110к.с. 4А-ФЕ (японска сглобка). Човека който ми я продаде каза че има имобилайзер.
Как мога да провера наистина ли има фабрично имобилайзер.
Благодаря предварително за отговорите.
Как мога да провера наистина ли има фабрично имобилайзер.
Благодаря предварително за отговорите.
Re: проверка за имобилайзер
Nesym mnogo siguren no mislia 4e na edno ot strani4nite stykla triabva da ima zalepena lepenka s nadpis " Imobilaizer " i emblemata na toyota pone taka sym vijdal na niakoi toyoti i hondi . Az syhto imam imobilaizer samo4e toi nee originalen a slagan dopylnitelno .Na novite e vgraden v klu4a
Трябва да имаш чип в ключа.Визуално можеш да определиш това катоо го погледнеш отпред.До стеблото на ключа има нещо като малка дупчица залята със смола.Не е буквално така,но така изглежда.А иначе всеки автомобилен ключар ще ти каже със сигурност.Ако решиш да си правиш резержа жинаги ще ти е необходим оригиналния за да регистрираш новия ключ в имобилайзера на колата.самото регистриране става чрез последователно вкарване на единия и другия ключ и поредица от отваряне и затваряне на шофьорската врата и завъртане на съответния ключ до положение преди стартер.Ключарите знаят точно поредността.Цена на ключ около 80лв.Желателно е да караш с резервния и да имаш такъв,щото ако згубиш основния,няма да можеш да регистрираш нова резерва.Ако пък загубиш основния и нямаш резерва те чакат около 500лв.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При последната загуба на ключа от Тойота доставиха нов оригинален (с бутоните за отключване на него) по номера на ключа и заедно със настройката беше около 270лв (преди 3г)...
В комплекта с който се продаваше тойотата имаше 2 оригинални черни и един сив сервизен (без имобилайзер) ключ..
На мен никога не ми е идвало на ум да пробвам лично работи ли или не имобилайзера.
Обаче знам, че работи, защото умниците в сервиза при доставката на новия ключ се опитваха половин ден да програмират и сервизния ключ и се чудиха защо колата не ще да пали с него biggrin.gif biggrin.gif
Иначе принципа на имобилайзера е, че има чип в ключа, който като се приближи до една бобина, монтирана обикновено около контакта, дава сигнал на електрониката, че всичко е ОК.
Т.е. ако направиш нов ключ по оригиналния, въпреки, че може да отключва волана и да дава контакт, няма да запали...
В комплекта с който се продаваше тойотата имаше 2 оригинални черни и един сив сервизен (без имобилайзер) ключ..
На мен никога не ми е идвало на ум да пробвам лично работи ли или не имобилайзера.
Обаче знам, че работи, защото умниците в сервиза при доставката на новия ключ се опитваха половин ден да програмират и сервизния ключ и се чудиха защо колата не ще да пали с него biggrin.gif biggrin.gif
Иначе принципа на имобилайзера е, че има чип в ключа, който като се приближи до една бобина, монтирана обикновено около контакта, дава сигнал на електрониката, че всичко е ОК.
Т.е. ако направиш нов ключ по оригиналния, въпреки, че може да отключва волана и да дава контакт, няма да запали...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Имах впредвид да си направи сервизен ключ - първо е много по-евтино, ще разбере има ли имобилайзер, и ще може да си отключи колата като си забрави ключовете вътре...kristian написа:slowtraveler написа:...................
Т.е. ако направиш нов ключ по оригиналния, въпреки, че може да отключва волана и да дава контакт, няма да запали...![]()
![]()
![]()
И освен това колата на колегата е 99'г.Мислиш ли че от Тойота ще му намерят ключ
А за намирането - сигурен съм, че може да се намери оригинален ключ ако си настоятелен в сервиза, но операцията е мнооого бавна (доколкото си спомням чакахме 1 или 2 месеца за доставка...)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
-