за ръчната спирачка
аз при всяко спиране си я дърпам, не обичам да оставям колата на скорост
и най вече не обичам да паля на скорост с натиснат съединител
или да рачкам скоростите като не е запалена
за тва преди да я изгаса исключвам от скорост и дърпам ръчната
през зимата нещата стоят по друг начин заради въпросното замръзване
и най вече не обичам да паля на скорост с натиснат съединител
или да рачкам скоростите като не е запалена
за тва преди да я изгаса исключвам от скорост и дърпам ръчната
през зимата нещата стоят по друг начин заради въпросното замръзване

Интересно. Мойта пък не дава да я запаля, ако не е натиснат съединителя, дори на свободна да е.DANIEL написа:и най вече не обичам да паля на скорост с натиснат съединител
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
тва си е направено за презапасяване срещу неприятни инцидентиhyankov написа:Интересно. Мойта пък не дава да я запаля, ако не е натиснат съединителя, дори на свободна да е.DANIEL написа:и най вече не обичам да паля на скорост с натиснат съединител
ама при керамичните съединители, какъвто е и моя,
държенето на натиснат съединител при запален мотор на скорост,
не е желателно, както и използването на "полусъединител"
ама тва е друга тема

-
- Обратна връзка:
zashtoto v amerika imame "clutch switch" koito e pod pedala i ako ne e natisnat ne mojesh da zapalish. V Evropa chuvam che ne bilo taka
hyankov написа:Интересно. Мойта пък не дава да я запаля, ако не е натиснат съединителя, дори на свободна да е.DANIEL написа:и най вече не обичам да паля на скорост с натиснат съединител
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Барабанните спирачки замръзват по-сериозно от дисковите - водата няма откъде да се оттече, докато дисковите се самопочистват и самоизсушават biggrin.gif
Баща ми скъса колянов вал от замръзване на задни барабанни спирачки. Пробвал да я отлепи с рязко тръгване и се чуло 'тряс' (задно предаване)....
Върна се на собствен ход от около 5км със счупен колянов вал на мястото на биелен лагер на 4 цилиндър....
Звука на двигателя беше като на 'гайкомелачка'
А освен това съм карал кола на приятел, който обича да дърпа ръчна спирачка.
Колата явно някъде е стояла повече на ръчна и беше изкривил барабани - при спиране се усещаше биене и неравномерно (на тласъци) спиране...
Ръчната я ползвам само при необходимост, и то с натягане само колкото е необходимо (въпреки, че на Тойотата ръчната е барабанна, докато крачната сработва друг механизъм на дискова спирачка)...
Баща ми скъса колянов вал от замръзване на задни барабанни спирачки. Пробвал да я отлепи с рязко тръгване и се чуло 'тряс' (задно предаване)....
Върна се на собствен ход от около 5км със счупен колянов вал на мястото на биелен лагер на 4 цилиндър....
Звука на двигателя беше като на 'гайкомелачка'

А освен това съм карал кола на приятел, който обича да дърпа ръчна спирачка.
Колата явно някъде е стояла повече на ръчна и беше изкривил барабани - при спиране се усещаше биене и неравномерно (на тласъци) спиране...
Ръчната я ползвам само при необходимост, и то с натягане само колкото е необходимо (въпреки, че на Тойотата ръчната е барабанна, докато крачната сработва друг механизъм на дискова спирачка)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Моя Аурис също не пали без съединител а е ръчка...ugabuga написа:zashtoto v amerika imame "clutch switch" koito e pod pedala i ako ne e natisnat ne mojesh da zapalish. V Evropa chuvam che ne bilo taka
hyankov написа:Интересно. Мойта пък не дава да я запаля, ако не е натиснат съединителя, дори на свободна да е.DANIEL написа:и най вече не обичам да паля на скорост с натиснат съединител
pravilnoto e da se ostavi na skorost(1-va ili zadna) i na rachna spirachka(koiato mejdu drugoto na angliiske se kazva parking brake, shtot e za parkirane, otdavna e otpadnalo imeto emergency). az lichno vinagi ia ostaviam na neotralna i darpam rachnata, osven ako ne sam na niakakav naklon, koeto prakticheski ne sashtestvuva v Illinois.
btw, ot niakolko choveka veche cheta tuk che im se e sluchvalo da im zamraznat spirachkite, obache na niakoi ot tiah da im se e sluchvalo na Toyota?
btw, ot niakolko choveka veche cheta tuk che im se e sluchvalo da im zamraznat spirachkite, obache na niakoi ot tiah da im se e sluchvalo na Toyota?
повечето азиатки са така...имал съм и няколко корейки и те кат колите ;)Ael написа:Моя Аурис също не пали без съединител а е ръчка...ugabuga написа:zashtoto v amerika imame "clutch switch" koito e pod pedala i ako ne e natisnat ne mojesh da zapalish. V Evropa chuvam che ne bilo taka
hyankov написа:
Интересно. Мойта пък не дава да я запаля, ако не е натиснат съединителя, дори на свободна да е.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
можеdiver написа:хехехе, че незнам да има автоматик дет да не е така biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifdesSs написа:аз пък мога да запаля едиствено на неутрална, с натисната спирачка

казваш кое е правилното, а не го правиш?ALTEZZA написа:pravilnoto e da se ostavi na skorost(1-va ili zadna) i na rachna spirachka............ az lichno vinagi ia ostaviam na neotralna i darpam rachnata...

на японската сила спирачките не замръзват, на нея и не требе размразяване:РРALTEZZA написа:ot niakolko choveka veche cheta tuk che im se e sluchvalo da im zamraznat spirachkite, obache na niakoi ot tiah da im se e sluchvalo na Toyota?
Последно промяна от newmiro на 24 Мар 2008 21:32, променено общо 1 път.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки