Avensis T22 2.0 Stock Audio, ABS, машинка за предно стъкло

furnace

Avensis T22 2.0 Stock Audio, ABS, машинка за предно стъкло

Мнение от furnace » 25 Фев 2008 11:55

Здравейте,
от скоро карам този автомобил, производство края на 2000та година, демек от последните Т22 и смея да кажа, че съм доволен и то не малко. Вчера реших да разглобя едната задна врата, за да видя какви точно по размер са фабричните говорители, за да ги сменя, тъй като не съм особено доволен от тях. И какво да видя- занитени ohmy.gif Стана ми доста странно. Тези дни, когато имам време, ще махна пластмасата и на предните врати да видя дали и там са занитени. Някой дали е е сблъсквал с този проблем, ако е сменял аудио?! Ако да, как да ги разглобя. Съмнявам се по аудио-сервизите да имат машина за чупене на нитове. Наскоро се появи и още един проблем- предното стъкло. Нещо по механизма трака, стъклото не иска да слиза и да се качва както трябва. Все едно някакво жило се е откачило. Не го пипам, да не си остана със смъкнато стъкло и да не мога да го кача biggrin.gif Бях в един сервиз и ми казаха, че механизмът е капсулован и трябва нов, който хич не е евтин. В друг сервиз ми казаха, че жило се е откачило. Аз нямам време да отворя и да видя, ако някой има идея някаква какъв е маханизмът, да сподели. За нов ми искат 485лв.. В момента колата е на сервиз, за смяна на тампони и да й погледнат АБС-а, че светна на таблото онзи ден, да се надяваме, не е сериозно. Предварително много благодаря на всички отзовали се по темата!
Извинявам се, ако задавам глупави въпроси, просто отскоро имам колата и не съм имал време да се запозная детайлно с нея.

bgngd

Мнение от bgngd » 26 Фев 2008 14:37

Стъкло - Виж в Княжево, по пътя за Перник след кръговото на 5 трамвай ако си от София.
Говорители - Напиши какви си сложил - диаметър и т.н

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 26 Фев 2008 20:32

Аз досега само махнах оригиналния касетофон, доста зор видяха в сервиза. И новия още не е сложен като хората. И всичко заради този оригинален подход mad.gif Дано да не ми се налага да сменям нещо.
Toyota Avensis AT221 7A-FE

furnace

Мнение от furnace » 27 Фев 2008 09:31

bgngd написа:Стъкло - Виж в Княжево, по пътя за Перник след кръговото на 5 трамвай ако си от София.
Говорители - Напиши какви си сложил - диаметър и т.н
За машинката за стъклото съм поръчал да търсят. Говорители аз никакви не съм сложил, нали това обяснявам, оригиналните са занитени. Със странен размер са задните- 13.5см. Предните не съм ги гледал. Колата е без аудио пакет, демек само с 4 говорители.
Aleksandar написа:Аз досега само махнах оригиналния касетофон, доста зор видяха в сервиза. И новия още не е сложен като хората. И всичко заради този оригинален подход mad.gif Дано да не ми се налага да сменям нещо.
Аз колата я закупих със сменено ЦД. Някакъв Блаупункт, който ще го сменям в скоро време. Иначе, да, оригиналното ЦД малко по-сложно е монтирано, но така е при доста коли :)
Celica 2001 1.8VVT-i
Honda Accord 2007 2.4 VTEC Type S

Аватар
stensy

Мнение от stensy » 28 Фев 2008 22:53

Би ли казал предни или задни тампони сменяш и колко пари са! БЛАГОДАРЯ!

furnace

Мнение от furnace » 16 Мар 2008 20:15

stensy написа:Би ли казал предни или задни тампони сменяш и колко пари са! БЛАГОДАРЯ!
Да, предни и задни. От Тойота излизат дребни пари. Нещо от сорта на 40-60лв. всичко без труда, не си спомням точно. Обезателно купи оригинални, защото другите, които внасят у нас, не са качествени.
Celica 2001 1.8VVT-i
Honda Accord 2007 2.4 VTEC Type S

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Avensis T22 2.0 Stock Audio, ABS, машинка за предно стък

Мнение от Kiki » 22 Мар 2008 20:59

furnace написа: И какво да видя- занитени ohmy.gif .
Колега,занити и новите! В противен случай-рано или късно,ще се развият болтовете от вибрацията на самите говорители и звукът ще стане отвратителен. на мен ми се е случвало!

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 22 Мар 2008 21:16

А пробвал ли си по-читав CD.Щото аз мойта я купих с касетофон на който пише Тойота и звука определено беше зле(говорим за радио,щото касетката е много субективно нещо)Та в един момент смених машинката с един Паинер и изведнъж от говорителита излезе звук нямащ нищо общо с онова гъгнене и кривене. Бях се засилил да ги сменям ,и добре че не го направих.Е , все пак не съм от маниаците на тема аудио.Има и много по-добър звук естествено :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Публикувай отговор