Мнение за RAV 4 последна генерация !!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Tino

Мнение за RAV 4 последна генерация !!!

Мнение от Tino » 19 Мар 2008 21:00

Здравейте колеги ,

Мога вече много твърдо да се нареча тойотаджия заради присъствието на вече 4 бр. тойотки laugh.gif Какво да се прави , Хонда или в частност Бултрако не им пука , че може да си похарчим ( фирмата ни ) парите по тяхните коли dry.gif
И така колкото и да не харесвах първата ми лична кола - Айго , колкото и да го ненавиждах след вече 30 000 км по всички пътища на България се убедих , че е страшно добра кола за парите си ;) НО дойде време да скочим на нещо по-сериозно като автомобил/сув :whistle: поради очертаващата ми се работа да се движа много често по " магистралите " и " първокластните ни пътища " на милата ни родина sad.gif , което Айгото няма да изтърпи , а аз още по-малко tongue.gif

Така , на темата да си дойда - Искам компетентни мнения за последния RAV4 - Бензин и Дизел Executive !!! Ако може и някакво сравнение между двата вариянта ;)
Ясни ми са първите разлики в по-скъпата цена на дизела , ясно ми е , че разхода на нафта ще е по-малък , НО все пак колко по-малък ще е той в сравнение с бензина ;) От опит знам , че бензиновия двигател се разработва по-бавно ( или поне тези на Тойота са такива - казвам го заради вече , след 30 000 км , падналия разход на Айгото при извънградско каране от 8/100 до сегашното 6/100 при скорост над 130 до към 150 км/ч :thumbsup: ) Ако знаете каква ще е разликата при сервизното обслужване на бензиновия и на дизеловия двигател ;)
Абе дайте си мненията , аз ще извлека най-полезното :)

Благодаря ви предварително smile.gif

jamie

Мнение от jamie » 20 Мар 2008 00:50

Не виждам къф Тойотаджия си щом ненавиждаш Тойотата си ?

Tino

Мнение от Tino » 20 Мар 2008 20:24

jamie написа:Не виждам къф Тойотаджия си щом ненавиждаш Тойотата си ?
Къде казах това ??? Казах колкото и да ненавиждах Айгото го обикнах заради ....
А и мисля , че не съм направил малко след като накарах фирмата да купи Toyota Hiace вместо някоя френска алтернатива за по-малко пари или немска такава , и още повече да купи Хонда Джазз , вместо взетите два Яриса wink.gif
Джайми на теб няма какво да ти казвам , че преди Хондите бяха 6 на 1 Тойота , а сега нещата са изравнени 4х4 laugh.gif

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 20 Мар 2008 20:54

По отношение на пътищата ,въпреки че не искаме да си го признаем за последните няколко години извънградските ни пътища са постегнати подобаващо(или поне основните пътни артерии,и говаоря саМО ЗА ТЯХ.в ГРАДОВЕТЕ Е КАТО АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛИГОН).Та в контекста на това защо избираш SUV сегмента?
Всеки по добър седан или ВАН би ти предоставил по-голямо удоволствие и спокойствие при пътуване.Може и мнението ми да е субективно имайки в предвид че аз харесвам вановете ,но мисля че те за това сасъздадени като клас.Дали ще избереш Тойота или друга марка си е твое решение.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Tino

Мнение от Tino » 20 Мар 2008 21:15

kristian написа:По отношение на пътищата ,въпреки че не искаме да си го признаем за последните няколко години извънградските ни пътища са постегнати подобаващо(или поне основните пътни артерии,и говаоря саМО ЗА ТЯХ.в ГРАДОВЕТЕ Е КАТО АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛИГОН).Та в контекста на това защо избираш SUV сегмента?
Всеки по добър седан или ВАН би ти предоставил по-голямо удоволствие и спокойствие при пътуване.Може и мнението ми да е субективно имайки в предвид че аз харесвам вановете ,но мисля че те за това сасъздадени като клас.Дали ще избереш Тойота или друга марка си е твое решение.
Ами и аз си мислих същото , но Корола Версо е отвратителна като дизайн , отвънка не толкова , но отвърте е отврат :censored: sad.gif
Хонда за съжаление не предлагат 6+1 вариянт , което не ми позволява данъчен кредит , което е задължително изискване !
Mitsubishi с Грандис си нямам никва представа от качеството на двигателите им , сигурно не са лоши , но безизвестното ме кара да се откажа .
Нисан същата работа - знам , че има маняци тука , ако кажат мнение и за Нисан няма да им се сърдя , айде , същото се отнася и за Субаровци tongue.gif

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 20 Мар 2008 21:23

Tino написа:..............
Хонда за съжаление не предлагат 6+1 вариянт , което не ми позволява данъчен кредит , което е задължително изискване !
..............
На няколко пъти засичам мисля че е F-RV ,дето има даже три места отпред.Та това как го водят?Да не би да е 5+1(като мойта каручка)?
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
desSs

Re: Мнение за RAV 4 последна генерация !!!

Мнение от desSs » 20 Мар 2008 22:49

Tino написа:От опит знам , че бензиновия двигател се разработва по-бавно ( или поне тези на Тойота са такива - казвам го заради вече , след 30 000 км , падналия разход на Айгото при извънградско каране от 8/100 до сегашното 6/100 при скорост над 130 до към 150 км/ч :thumbsup: )
сори за офтопика, ама айгото сериозно ли вдига 150 unsure.gif с какъв двигател е? и на колко хиляди км. се разработи? мойто яре е на 2к и малко отгоре, ама много спънато горкото, имам чувството че ше издъхне всеки момент...аз ли много го юркам, кво се случва не знам wacko.gif

Tino

Мнение от Tino » 20 Мар 2008 23:34

desSs написа:
Tino написа:От опит знам , че бензиновия двигател се разработва по-бавно ( или поне тези на Тойота са такива - казвам го заради вече , след 30 000 км , падналия разход на Айгото при извънградско каране от 8/100 до сегашното 6/100 при скорост над 130 до към 150 км/ч :thumbsup: )
сори за офтопика, ама айгото сериозно ли вдига 150 unsure.gif с какъв двигател е? и на колко хиляди км. се разработи? мойто яре е на 2к и малко отгоре, ама много спънато горкото, имам чувството че ше издъхне всеки момент...аз ли много го юркам, кво се случва не знам wacko.gif
)

Дори подминава 170 км/ч ;) и то не под наклон !!! но обикновенно зад въздушната струя на друга кола ;)
Двигателя си е редови 1000 кубика бензинка ;)

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 20 Мар 2008 23:46

Tino написа:
desSs написа:
)

Дори подминава 170 км/ч ;) и то не под наклон !!! но обикновенно зад въздушната струя на друга кола ;)
Двигателя си е редови 1000 кубика бензинка ;)
че аз с 1.3 трябва да вдигна 200 бре wacko.gif май месец ше ходя с него до Гърция, ше му взема акъла

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 21 Мар 2008 09:21

Yaris 1.3 automatic (ot starite) sas sigurnost vdiga nad 170 dori i s 4 choveka v nego. Ama harcheshe kum 10l/100 ot dobrich do sofia biggrin.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 21 Мар 2008 11:56

Тва Айго ако ще да се подриска повече от 160 не може да вдигне квото и да ми говорите. Лятото ходихме до морето 4 човека (включително и дете) с едно такова чисто ново беше и до 130 се държеше прилично. Нататък картинката беше много грозна.

Tino

Мнение от Tino » 22 Мар 2008 13:58

http://aygopower.hit.bg/DSC04264.JPG Ето ти и доказателството ;)

А по темата , толкова ли никой няма мненние по въпроса ?

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 23 Мар 2008 00:23

Tino написа:[А по темата , толкова ли никой няма мненние по въпроса ?
Здравей Tino,

коментари за RAV4 са публикувани на следните теми във този форум:

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... light=rav4

мисля че ще намериш ценни коментари които да ти помогнат при избора.

Съвсем на кратко: Според мен бензиновият двигател в малко тромав за новият RAV.. дизеловият 2.2 D4D e чудесен .. може би при още малко мощност щеше да е просто прекрасен!

Използвай търсачката на форума и ще намериш още ценни теми и коментари за RAV4
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Tino

Мнение от Tino » 23 Мар 2008 11:01

Superchief написа:
Tino написа:[А по темата , толкова ли никой няма мненние по въпроса ?
Здравей Tino,

коментари за RAV4 са публикувани на следните теми във този форум:

мисля че ще намериш ценни коментари които да ти помогнат при избора.

Съвсем на кратко: Според мен бензиновият двигател в малко тромав за новият RAV.. дизеловият 2.2 D4D e чудесен .. може би при още малко мощност щеше да е просто прекрасен!

Използвай търсачката на форума и ще намериш още ценни теми и коментари за RAV4
Благодаря ти колега за изчерпателния отговор в тази тема и в другата , която си ми пуснал ;)
Наистина ползвах търсачката , но явно е трябвало повече време да й отделя :)

Публикувай отговор