Yaris T-sport или Auris 1.6 vvt-I

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Yaris T-sport или Auris 1.6 vvt-I

Мнение от Nily_p » 07 Мар 2008 11:24

Здравейте приятели,

Е дойде момента и аз да си закупя Тойотка, но се изправих пред страшна главоблъсканица :help:
Избрах си Ярис Т-спорт много ми хареса, но никъде не можах да намеря коментар за нея. Какво да очаквам от нея? Слаби и силни страни, въобще приемам всички мнения, все пак в този форум забелязах, че има хора, които книги могат да напишат за Тойота.
Засегнах и темата за Аурис (SOL)и тя ми хареса... е малко ми е как да кажа, струва ми се тромавичка, но нямам какво повече да искам от това купе и този двигател. Твърдо съм решил ако ще е Аурис (това много зависи от вашите мнения) то да е бензин, няма смисъл от дизел поне за мен не пътувам много, че да пестя от нафта.
Еми това е много разчитам на вас за адекватно мнение.
Благодаря предварително!
Последно промяна от Nily_p на 07 Мар 2008 11:31, променено общо 1 път.

Аватар
desSs

Re: Yaris T-sport или Auris 1.6 vvt-I

Мнение от desSs » 07 Мар 2008 11:30

Nily_p написа:Избрах си Аурис Т-спорт
искаш да кажеш ярис, нали?

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 07 Мар 2008 11:59

Да desss благодаря ти! Оправих го !

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 09 Мар 2008 11:49

Е все пак някой можеше да напише нещо по темата. Опитвам се да си купя кола и много разчитах на мнението на хората от този форум.
Поради това, че няма как да видя Ярис Т-спорт и факта, че Аурис с ниво на оборудване СОЛ няма в момента реших да тегля една :censored: на Тойота.
Мога да кажа, че към момента съм разочарован. Дебилно е на кола от 1.500 т. да сложиш двигател 124кс. а на купе 1000 кг да сложиш 133 кс. Но да речем и че с това се съглася и си взема Ярис Т спорт. Супер семплото оборудване може да те изкара извън равновесие все едно си се качил на Фиат Пунто от 2000г. Оценка за комфорта 0, оценка за двигател по шестобалната: 6 Колата е подходяща за 2 ма души направо ще лети, но ако качиш четирима гледайте да не сте от тези двама, които ще седят на задната седалка..... :whistle:
Щях да забравя нещо важно, а именно ако ще си купувате Ярис -Т спорт внимателно гледайте екстрите за да не се разочаровате накрая. В ниво СОЛ има екстри които в Ниво СОЛ + (валидно само за този модел) липсват mad.gif е как така бре на ли е СОЛ+ wacko.gif вече съм в шок!!!
Аурис- а е друго нещо оценката ми за комфорта е 6 та и отгоре. Широко купе приятен интериор е малко повече пластмаса, но с това се свиква докато не почне да скърца тук там. Екстрите са достатъчно, а таблото е направо красиво.Дойде време за двигателя оценка 4.
Не съм очаквал нещо специално, но реших докато правя тест драйва да натоваря двигателя. С включен климатроник четирима човека в колата и тези 124 коня повярвайте ми колата заспа. Нещо сякаш ме дръпна назад sleep.gif Не ми се иска да коментирам повече защото се ядосвам. Но ако ще взимам бензинов автомобил ще се зачудя дали това да е Аурис.
Нека да споделя и още нещо. Като цяло разбирам само от мотори. Колата никога не е била приоритет за мен, но сега след като имам семейство трябва да степенувам нещата по друг начин. Затова ВИ МОЛЯ още веднъж за вашето мнение.
Благодаря ви предварително!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Мар 2008 16:15

Здравей,така като чета, оставам с впечатлението,че щом си се занимавал с мотори и харесваш мотори,и ако ще се возите само ти, жена ти и малко дете,по-добре си вземи Ярис Т-спорт,защото ще ти е пъргава и по-мощна.Ако трябва да возиш обаче и тъщи ,свекърви и тем подобни роднински групови разходки,ще ти трябва по-широка и голяма кола-Аурис 1.6 dual VVT-i.Мисля,изборът е много прост.Просто си прехвърли през ума какви са ти приоритетите.И двете коли са много добри,изборът зависи от това как ще я използваш.Между другото или ти си говориш наизуст,или дилъра ти в ТМ-Ауто!Защото Аурис не тежи 1500кг.,а около1200-1300кг..За килограмите 124 коня са достатъчни и Аурис с тях е пъргав.Ако обаче не ти се вижда достатъчно бърз Аурис 1.6 dual VVT-i,има и 2.2 D-4D/177к.с./,той е направо спортен. cool.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Corolla_E9

Мнение от Corolla_E9 » 09 Мар 2008 17:56

http://toyotabg.eu/viewforum.php?f=3 това мисля, че ще ти е от полза :)

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 10 Мар 2008 08:53

Много благодаря и на двама ви.
Lexus прав си в момента единственият ми проблем май жената да си избере кой модел ще и е по размер.
Заинтересувах се за тази Тойота с дизеловия 2.2 D-4D намерих я в Toyota-europe, но уви Тойота България не я предлагат.....нямам си представа защо, но това е. Сега остава да ми организират среща с някой клиент на ТМ ауто, който си е купил Ярис ТС защото както се оказва няма как да я видя по друг начин.
Успешна седмица на всички.

jamie

Мнение от jamie » 10 Мар 2008 12:02

Ах пич, за семейна кола повярвай ми и 1300 кила на 100 коня ти стига.
Щото не се надбягваш светофарно с нея - а на дълго пак ще си перкаш 180 (неразумно много) без проблеми.
Гледай да е удобна - ненапразно семейните коли са над 4 метра обикновено, често комбита че и миниванове. Мощността ти е последния критерий, следи за пространство, екстри и удобства.
Пък като те тегли толкова спорта - имаше 2-3 АЕ82-ки във форума за продан, там си под 900 кила и 124 коня - карай си я за кеф. При това е кола под 2 бона и то ако е с нова боя и т.н. поддръжки като хората.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 10 Мар 2008 14:56

Nily_p написа:Е все пак някой можеше да напише нещо по темата. Опитвам се да си купя кола и много разчитах на мнението на хората от този форум.
Поради това, че няма как да видя Ярис Т-спорт и факта, че Аурис с ниво на оборудване СОЛ няма в момента реших да тегля една :censored: на Тойота.
Мога да кажа, че към момента съм разочарован. Дебилно е на кола от 1.500 т. да сложиш двигател 124кс. а на купе 1000 кг да сложиш 133 кс. Но да речем и че с това се съглася и си взема Ярис Т спорт. Супер семплото оборудване може да те изкара извън равновесие все едно си се качил на Фиат Пунто от 2000г. Оценка за комфорта 0, оценка за двигател по шестобалната: 6 Колата е подходяща за 2 ма души направо ще лети, но ако качиш четирима гледайте да не сте от тези двама, които ще седят на задната седалка..... :whistle:
Щях да забравя нещо важно, а именно ако ще си купувате Ярис -Т спорт внимателно гледайте екстрите за да не се разочаровате накрая. В ниво СОЛ има екстри които в Ниво СОЛ + (валидно само за този модел) липсват mad.gif е как така бре на ли е СОЛ+ wacko.gif вече съм в шок!!!
Аурис- а е друго нещо оценката ми за комфорта е 6 та и отгоре. Широко купе приятен интериор е малко повече пластмаса, но с това се свиква докато не почне да скърца тук там. Екстрите са достатъчно, а таблото е направо красиво.Дойде време за двигателя оценка 4.
Не съм очаквал нещо специално, но реших докато правя тест драйва да натоваря двигателя. С включен климатроник четирима човека в колата и тези 124 коня повярвайте ми колата заспа. Нещо сякаш ме дръпна назад sleep.gif Не ми се иска да коментирам повече защото се ядосвам. Но ако ще взимам бензинов автомобил ще се зачудя дали това да е Аурис.
Нека да споделя и още нещо. Като цяло разбирам само от мотори. Колата никога не е била приоритет за мен, но сега след като имам семейство трябва да степенувам нещата по друг начин. Затова ВИ МОЛЯ още веднъж за вашето мнение.
Благодаря ви предварително!

А ти наясно ли си какви изобщо търсиш ????????? :angryfire:
малка бърза спортна кола ли , седан ли , хечбек ли ,микробус ли ???

едната му била малка , другата и бил слаб двигателя
ако искаш всичко накуп да ти има колата, приготви си 150 000 лв и зи вземи голяма кола с голям мотор , примерно MB , BMW , AUDI , LEXUS .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

stefanb

Мнение от stefanb » 20 Мар 2008 11:03

Виж сега, всеки въпрос за да се реши се взимат предвид конкретните условия, които са строго индувидуално, и няма универсално решение, не само с колите, изобщо.

Е, това е въпрос, който всеки решава сам за себе си най-добре, като има превид конкретните си възможности и предпочитания. Защото едно е да си сам, друго с две деца. Едно е да си сега с пари, друго постоянно с твърд и добър доход. Едно е доходът ти да е 300 лв друго 3000 лв. Едное да имаш къща, друго апартамент, едно е в Свиленград, друго в Бургас, трето в София четвърто в Нови искър ит.н....

Така е и с горивото – и за едното и за другото има доводи, въпросът е на теб кое ти пасва и можеш да си позволиш, не смо като цена на литър, а и сервиз, обслужване, абе всичко...

Във всеки един вариант вече има аргументи за и против и новата и старата кола, и за Яриса и за Ауриса, и за джипа и кабриото. И няма само еднозначни доводи. Затова винаги като прави една крачка човек той избира по-малката злина, или по-голямата „красота”, зависи как го погледнеш.

Така че, прецени си сам, като претеглиш всичко, доводи има за всеки вариант, всеки съвет на един колега може да е оборен лесно от друг и практически неприложим за теб....

Ето, аз например бих се метнал на 500 кубикова Ямаха в задръстванията в София. Бързо, лесно... Да ама – децата, жената сутрин, съхранението, риска да те размажат като хлебарка, сезона, морето... Сам виждаш. И карам кола.

Имаме Ярис 1.3 VVTi 2002 и служебна Ц класа 220 ЦДИ 203-ка. Като пътувам извън града ползвам по-голямата, тя е и авто матик, има някакъв простор, бгажник. За града обаче не слизам от Яриса, номер едно е и като динамика и като възможност да я паркираш и като здравина (тя е от японската сглобка) Ауриса го карах, един съсед си взе, бензин май е този мотор - над 110 коня - хареса ми. Е, не съм пробвал с климатика и четири човека, но за града къде ще се състезаваш. По пътищата иначе - по-голямата е по-добре. При това Яриса е по-шумен, определено. Иначе нафтата е проблем в БГ - дюзите са страшни цифри, а качествена нафта почти няма, не зная колко са чувсвителни към това дизелите на Тойота, но Мерцедеса страда определено при калпавото качесво - и в Сърбия и в Гърция с обикновената нафта не мога да го позная как върви, а и какъв разход дава...
Така че, за мен Ауриса е по-удачното, по-универсален. Иначе Яриса е пушка, а Т-спорт е самолет като мотор. Но не е 1000 кг, по талон е около 1200 ако не бъркам, Мерца е 1600 - с пълен резервоар и шофьор.
Успех!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Мар 2008 13:54

stefanb написа: Така че, за мен Ауриса е по-удачното, по-универсален. Иначе Яриса е пушка, а Т-спорт е самолет като мотор. Но не е 1000 кг, по талон е около 1200 ако не бъркам, Мерца е 1600 - с пълен резервоар и шофьор.
Успех!
Много хубав пост :thumbsup: А в талона данните са с пълен товар,а не колко тежи самата кола.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

stefanb

Мнение от stefanb » 20 Мар 2008 14:30

Да, Лексус, абсолчтно си прав, сега погледнах талоните. Яриса е 1350 по талон (значи с пълен товар), Бенца е 2000, съдя по това защото скоро гледах за него по спецификациите, че е 1600-1650, но явно е било празен, само със шофьор и нафта.
Е, значи наистина е около 1000 Яриса без товар.

jamie

Мнение от jamie » 20 Мар 2008 14:31

По сметки се разчита на 4 пътника по 80 кила всеки.

Аватар
RogueT

Мнение от RogueT » 24 Мар 2008 23:35

jamie,

на твое място бих взел Аурис-а, по-голяма, по-комфортна, повече екстри... За това купе и 1,6 му е достатъчен. Ако състезателното каране ти е приоритет, тогава отговора е ясен. Успех с избора!

diver

Мнение от diver » 25 Мар 2008 08:19

RogueT написа:jamie,

на твое място бих взел Аурис-а, по-голяма, по-комфортна, повече екстри... За това купе и 1,6 му е достатъчен. Ако състезателното каране ти е приоритет, тогава отговора е ясен. Успех с избора!
само не разбрах, що реши, че Джейми е клиент?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор