Мнение
от stefanb » 20 Мар 2008 11:03
Виж сега, всеки въпрос за да се реши се взимат предвид конкретните условия, които са строго индувидуално, и няма универсално решение, не само с колите, изобщо.
Е, това е въпрос, който всеки решава сам за себе си най-добре, като има превид конкретните си възможности и предпочитания. Защото едно е да си сам, друго с две деца. Едно е да си сега с пари, друго постоянно с твърд и добър доход. Едно е доходът ти да е 300 лв друго 3000 лв. Едное да имаш къща, друго апартамент, едно е в Свиленград, друго в Бургас, трето в София четвърто в Нови искър ит.н....
Така е и с горивото – и за едното и за другото има доводи, въпросът е на теб кое ти пасва и можеш да си позволиш, не смо като цена на литър, а и сервиз, обслужване, абе всичко...
Във всеки един вариант вече има аргументи за и против и новата и старата кола, и за Яриса и за Ауриса, и за джипа и кабриото. И няма само еднозначни доводи. Затова винаги като прави една крачка човек той избира по-малката злина, или по-голямата „красота”, зависи как го погледнеш.
Така че, прецени си сам, като претеглиш всичко, доводи има за всеки вариант, всеки съвет на един колега може да е оборен лесно от друг и практически неприложим за теб....
Ето, аз например бих се метнал на 500 кубикова Ямаха в задръстванията в София. Бързо, лесно... Да ама – децата, жената сутрин, съхранението, риска да те размажат като хлебарка, сезона, морето... Сам виждаш. И карам кола.
Имаме Ярис 1.3 VVTi 2002 и служебна Ц класа 220 ЦДИ 203-ка. Като пътувам извън града ползвам по-голямата, тя е и авто матик, има някакъв простор, бгажник. За града обаче не слизам от Яриса, номер едно е и като динамика и като възможност да я паркираш и като здравина (тя е от японската сглобка) Ауриса го карах, един съсед си взе, бензин май е този мотор - над 110 коня - хареса ми. Е, не съм пробвал с климатика и четири човека, но за града къде ще се състезаваш. По пътищата иначе - по-голямата е по-добре. При това Яриса е по-шумен, определено. Иначе нафтата е проблем в БГ - дюзите са страшни цифри, а качествена нафта почти няма, не зная колко са чувсвителни към това дизелите на Тойота, но Мерцедеса страда определено при калпавото качесво - и в Сърбия и в Гърция с обикновената нафта не мога да го позная как върви, а и какъв разход дава...
Така че, за мен Ауриса е по-удачното, по-универсален. Иначе Яриса е пушка, а Т-спорт е самолет като мотор. Но не е 1000 кг, по талон е около 1200 ако не бъркам, Мерца е 1600 - с пълен резервоар и шофьор.
Успех!