Авенсис '07 на 9К км = 1,5 литра масло
-
Авенсис '07 на 9К км = 1,5 литра масло
Моят новичък авенсис(Д4Д 2.0) харчи масло на провала. За 9 000 км., даже не за 9000, той сега е на 9, като му налях маслото вчера беше на 8 и малко. Та значи за 8 000 километра е изхарчил литър и половина. Светна ми копютъра с "low engine oil level" преди Варна. Дано да не съм преебал нещо, начи, ще се спукам от яд защо не си проверих маслото на тръгване. Ама нали колата е нова, бе!? Обаждам се на ТМ ауто и му викам на тоя, дето вдигна телефона, така и така е случая, тва сигурно нещо грандиозно се е случило, егати. Направо за смяна на двигател или картер или кой знае какъв ужас ще ми сервирате, а? Пък той- А, -вика- нищо му няма на авенсиса, те всички харчат. - Бе, - викам- френд, ти май не ме разбра! Тая кола е на 9 хиляди километра, не е на 209! - Да- вика- всички нови харчат. - Ама по литър и половина ли? - Споко- вика- някои харчат по чет'ри. От турбото било, не се притеснявайте и японците знаят!
Успокоиха ме, значи, мене приятелчетата от ТМ Ауто и си викам сега, какъв съм късметлия, че си купих Тойота, дето да харчи само по литър и половина. Ще черпя.
Успокоиха ме, значи, мене приятелчетата от ТМ Ауто и си викам сега, какъв съм късметлия, че си купих Тойота, дето да харчи само по литър и половина. Ще черпя.
Само ще ти кажа че КОЯ ДА Е кола може да ти изгори толкова масло. Нищо ненормално няма в разхода, за мен колата не е дефектна но е добре да си следиш маслото занапред все пак.
ПП: Ако си прочетеш внимателно всички книжки - ще откриеш че всички производители декларират за приемлив разход на масло до 80гр/100км.
ПП: Ако си прочетеш внимателно всички книжки - ще откриеш че всички производители декларират за приемлив разход на масло до 80гр/100км.
-
Приятелите ми имат кажи речи половината гама на фолксваген Еос, Голф и Пасат + една Кю седмица, нищо за харчене на масло не съм чул. Ще ги питам и ще напиша.jamie написа:Само ще ти кажа че КОЯ ДА Е кола може да ти изгори толкова масло. Нищо ненормално няма в разхода, за мен колата не е дефектна но е добре да си следиш маслото занапред все пак.
Kolega normalno e dati har4i maslo dvigatelia dgrug e vyprosa kolko pyk htom kazvah 4esi vrytnal 9000 km zna4i nablijavah za smiana na masloto taka4e ako na sviaka smiana na maslo si na min tava nee problem zahtoto naliah novo . No nai -dobre sloji drugo maslo syhto ima zana4enie kolko hteti gori maslo
Служебната е MB W203 220 ЦДИ мотор, в книжката пише, че е допустим разход на масло до литър на 1000 км.... Не че харчи, не ми се е налагало да доливам никога, а е на 50.000, но ме изуми, като го прочетох.
Както впрочем и че антифризът му, ако не се налижи заради някакъв ремонт, се сменя на 15 години - викам си тия пък уиски ли му слагат на тоя Бенц, направо невероятно ми звучи. Винаги съм знаел, че спирачна течност и антифриз се сменят на 2 години....
Както и че маслото в дифа и автомат. скорости е доживотно заредено - няма и пръчка за мерене... Смеехме се с приятели, че явно живота е кратък, иначе не си представям повече от 150-200К км без смяна... Те вероятно искат да ти сменят скоростната кутия тогава...
Както впрочем и че антифризът му, ако не се налижи заради някакъв ремонт, се сменя на 15 години - викам си тия пък уиски ли му слагат на тоя Бенц, направо невероятно ми звучи. Винаги съм знаел, че спирачна течност и антифриз се сменят на 2 години....
Както и че маслото в дифа и автомат. скорости е доживотно заредено - няма и пръчка за мерене... Смеехме се с приятели, че явно живота е кратък, иначе не си представям повече от 150-200К км без смяна... Те вероятно искат да ти сменят скоростната кутия тогава...
Виж кво, аз съм имал кажи-речи половината гама на япончетата.Green LIght написа:Приятелите ми имат кажи речи половината гама на фолксваген Еос, Голф и Пасат + една Кю седмица, нищо за харчене на масло не съм чул. Ще ги питам и ще напиша.jamie написа:Само ще ти кажа че КОЯ ДА Е кола може да ти изгори толкова масло. Нищо ненормално няма в разхода, за мен колата не е дефектна но е добре да си следиш маслото занапред все пак.
И не съм доливал масло с изключение на един теч от резба на маслен датчик - който смених после (7 лева нов).
Но която и да е кола ще гори масло ако се настъпва или ако има течове отнякъде (дори и малки).
Отделно прочети пак "ПП:"-то ми по-горе.
-
Те Фолксвагените и Опелите даже са на "+" като сменят масло biggrin.gif Това е вярно, че почти всички производители дават от 200 грама до литър на 1000 км допустим разход, в зависимост от модела а друг е въпроса колко е реално. Вярно е също за бенцовете, че в това отношение са уникални - имаме едно семейно 190 2.0л дизел '88г дето от 10 години не поема вода и колкото масло налееш - толкова източваш! А моя 4аге си пиива от всичко по малко, 20 годинки "дий" са си казали думата. Между другото не виждам какво лошо има в това, че при някой мотор е заложено да си гори повечко масло...Green LIght написа:Приятелите ми имат кажи речи половината гама на фолксваген Еос, Голф и Пасат + една Кю седмица, нищо за харчене на масло не съм чул. Ще ги питам и ще напиша.