Авенсис '07 на 9К км = 1,5 литра масло

Green LIght

Авенсис '07 на 9К км = 1,5 литра масло

Мнение от Green LIght » 20 Мар 2008 10:24

Моят новичък авенсис(Д4Д 2.0) харчи масло на провала. За 9 000 км., даже не за 9000, той сега е на 9, като му налях маслото вчера беше на 8 и малко. Та значи за 8 000 километра е изхарчил литър и половина. Светна ми копютъра с "low engine oil level" преди Варна. Дано да не съм преебал нещо, начи, ще се спукам от яд защо не си проверих маслото на тръгване. Ама нали колата е нова, бе!? Обаждам се на ТМ ауто и му викам на тоя, дето вдигна телефона, така и така е случая, тва сигурно нещо грандиозно се е случило, егати. Направо за смяна на двигател или картер или кой знае какъв ужас ще ми сервирате, а? Пък той- А, -вика- нищо му няма на авенсиса, те всички харчат. - Бе, - викам- френд, ти май не ме разбра! Тая кола е на 9 хиляди километра, не е на 209! - Да- вика- всички нови харчат. - Ама по литър и половина ли? - Споко- вика- някои харчат по чет'ри. От турбото било, не се притеснявайте и японците знаят!
Успокоиха ме, значи, мене приятелчетата от ТМ Ауто и си викам сега, какъв съм късметлия, че си купих Тойота, дето да харчи само по литър и половина. Ще черпя.

jamie

Мнение от jamie » 20 Мар 2008 10:51

Само ще ти кажа че КОЯ ДА Е кола може да ти изгори толкова масло. Нищо ненормално няма в разхода, за мен колата не е дефектна но е добре да си следиш маслото занапред все пак.

ПП: Ако си прочетеш внимателно всички книжки - ще откриеш че всички производители декларират за приемлив разход на масло до 80гр/100км.

Green LIght

Мнение от Green LIght » 20 Мар 2008 10:59

jamie написа:Само ще ти кажа че КОЯ ДА Е кола може да ти изгори толкова масло. Нищо ненормално няма в разхода, за мен колата не е дефектна но е добре да си следиш маслото занапред все пак.

ПП: Ако си прочетеш внимателно всички книжки - ще откриеш че всички производители декларират за приемлив разход на масло до 80гр/100км.
Приятелите ми имат кажи речи половината гама на фолксваген Еос, Голф и Пасат + една Кю седмица, нищо за харчене на масло не съм чул. Ще ги питам и ще напиша.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 20 Мар 2008 11:18

Kolega normalno e dati har4i maslo dvigatelia dgrug e vyprosa kolko pyk htom kazvah 4esi vrytnal 9000 km zna4i nablijavah za smiana na masloto taka4e ako na sviaka smiana na maslo si na min tava nee problem zahtoto naliah novo . No nai -dobre sloji drugo maslo syhto ima zana4enie kolko hteti gori maslo

stefanb

Мнение от stefanb » 20 Мар 2008 11:18

Служебната е MB W203 220 ЦДИ мотор, в книжката пише, че е допустим разход на масло до литър на 1000 км.... Не че харчи, не ми се е налагало да доливам никога, а е на 50.000, но ме изуми, като го прочетох.
Както впрочем и че антифризът му, ако не се налижи заради някакъв ремонт, се сменя на 15 години - викам си тия пък уиски ли му слагат на тоя Бенц, направо невероятно ми звучи. Винаги съм знаел, че спирачна течност и антифриз се сменят на 2 години....
Както и че маслото в дифа и автомат. скорости е доживотно заредено - няма и пръчка за мерене... Смеехме се с приятели, че явно живота е кратък, иначе не си представям повече от 150-200К км без смяна... Те вероятно искат да ти сменят скоростната кутия тогава...

jamie

Мнение от jamie » 20 Мар 2008 13:01

Green LIght написа:
jamie написа:Само ще ти кажа че КОЯ ДА Е кола може да ти изгори толкова масло. Нищо ненормално няма в разхода, за мен колата не е дефектна но е добре да си следиш маслото занапред все пак.

Приятелите ми имат кажи речи половината гама на фолксваген Еос, Голф и Пасат + една Кю седмица, нищо за харчене на масло не съм чул. Ще ги питам и ще напиша.
Виж кво, аз съм имал кажи-речи половината гама на япончетата.
И не съм доливал масло с изключение на един теч от резба на маслен датчик - който смених после (7 лева нов).
Но която и да е кола ще гори масло ако се настъпва или ако има течове отнякъде (дори и малки).
Отделно прочети пак "ПП:"-то ми по-горе.

kompressor

Мнение от kompressor » 20 Мар 2008 13:22

Green LIght написа:Приятелите ми имат кажи речи половината гама на фолксваген Еос, Голф и Пасат + една Кю седмица, нищо за харчене на масло не съм чул. Ще ги питам и ще напиша.
Те Фолксвагените и Опелите даже са на "+" като сменят масло biggrin.gif Това е вярно, че почти всички производители дават от 200 грама до литър на 1000 км допустим разход, в зависимост от модела а друг е въпроса колко е реално. Вярно е също за бенцовете, че в това отношение са уникални - имаме едно семейно 190 2.0л дизел '88г дето от 10 години не поема вода и колкото масло налееш - толкова източваш! А моя 4аге си пиива от всичко по малко, 20 годинки "дий" са си казали думата. Между другото не виждам какво лошо има в това, че при някой мотор е заложено да си гори повечко масло...

spiritch
Обратна връзка:

Мнение от spiritch » 20 Мар 2008 13:35

няма лошо, то и при трабанчетата е заложено да горят масло.

И все пак мисля, че при 4-тактовите маслото е смазване, а не за горене.
Avensis 1,8 VVT-i MT Comfort 2007

jamie

Мнение от jamie » 20 Мар 2008 13:39

spiritch написа:няма лошо, то и при трабанчетата е заложено да горят масло.

Това не значи че не изгаря и не се губи. Всеки двигател губи масло - но различно количество.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Мар 2008 13:48

Green light,прочети си в книжката всичко пише.При разработване на мотора е нормално да харчи повече масло.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Мар 2008 13:49

biggrin.gif Това не мога да го изтрия.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

spiritch
Обратна връзка:

Мнение от spiritch » 20 Мар 2008 14:16

Досега в този форум съм чел много за харченето на масло, но само при VVT-i, а сега и при дизела, това за мен е ново.
А иначе как го караш, нормално или колкото върви
Avensis 1,8 VVT-i MT Comfort 2007

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 20 Мар 2008 15:26

spiritch написа:няма лошо, то и при трабанчетата е заложено да горят масло.

хахаха да ама при Траби колко му сипеш толко харчи ... 15мл. на 1л. бензин :thumbsup:

П.П. сори за оффтопика

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 20 Мар 2008 15:50

spiritch написа:Досега в този форум съм чел много за харченето на масло, но само при VVT-i, а сега и при дизела, това за мен е ново.
А иначе как го караш, нормално или колкото върви
Kak niama da varvi, nali osven gorivo ima oshte neshto koeto izgaria biggrin.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 20 Мар 2008 16:04

Новия Сивик на един приятел на 7000 км беше изгорила 0,5л масло ,казаха че било нормално за новите дизели.

Публикувай отговор