Yaris vs Polo vs C3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 16 Мар 2008 11:37

LEXUS написа:Scott,казал съм ти ,че срещу мен да тичаш,няма да ме стигнеш по отношение на знанията ми за Тойота...
Не знам защо си останал с грешното впечатление, че се опитвам да те стигна по знания за Тойота, може би заради спора 'кой е дизайнера на 2000GT', където ти не подкрепи твоето твърдение с факти, въпреки обещанията си. Всъщност аз се удивлявам(може би по малко саркастичен начин) на непрестанния ти ентусиазъм и непреклонна убеденост, че Тойота прави най-добрите автомобили, защото използва най-добрата производствена и организационна система. Мен лично това не ме интересува, както се казва 'японския император ми е през ...'. Аз карам Тойота, защото ми харесва конкретния модел, а не производителя.
Последно промяна от Scott на 16 Мар 2008 14:01, променено общо 1 път.

diver

Мнение от diver » 16 Мар 2008 11:43

Scott написа:...Аз карам Тойота, защото ми харесва автомобила, а не производителя.
сега ако кажеш и как постигна разделянето, цена няма да имаш....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Мар 2008 12:52

Scott написа:
LEXUS написа:Scott,казал съм ти ,че срещу мен да тичаш,няма да ме стигнеш по отношение на знанията ми за Тойота...
Не знам защо си останал с грешното впечатление, че се опитвам да те стигна по знания за Тойота, може би заради спора 'кой е дизайнера на 2000GT', където ти не подкрепи твоето твърдение с факти, въпреки обещанията си. Всъщност аз се удивлявам(може би по малко саркастичен начин) на непрестанния ти ентусиазъм и непреклонна убеденост, че Тойота прави най-добрите автомобили, защото използва най-добрата производствена и организационна система. Мен лично това не ме интересува, както се казва 'японския император ми е през ...'. Аз карам Тойота, защото ми харесва конкретния модел, а не производителя.
А,всъщност защо аз всеки път трябва да ти поднасям фактите наготово.А ти подкрепи ли твоето твърдение?Аз моето мога да го подкрепя всяка секунда,но това са всеизвестни факти за всеки,който се интересува сериозно от автомобили.Твоето твърдение,че Goertz е научил Тойота и Ямаха да направят GT2000 е пълен nonsense,най-малкото защото той е индустриален дизайнер ти обясних.
Последно промяна от LEXUS на 20 Мар 2008 13:06, променено общо 2 пъти.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Мар 2008 13:01

Scott написа:
Всъщност аз се удивлявам(може би по малко саркастичен начин) на непрестанния ти ентусиазъм и непреклонна убеденост, че Тойота прави най-добрите автомобили, защото използва най-добрата производствена и организационна система. Мен лично това не ме интересува, както се казва 'японския император ми е през ...'. Аз карам Тойота, защото ми харесва конкретния модел, а не производителя.
Scott,теб може да не те интересува,че Тойота е номер 1 в света по продажби и качество на колите си ,но това не променя този факт.Ако не те интересува,не пиши в тези теми. smile.gif
А на мен /и на повечето тук/ Тойота е любима фирма,защото е най-лоялна към клиентите си,вследствие на фирмената си култура и усъвършенствана производствена система.При Тойота получавам най-много стойност за парите си.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott

Мнение от Scott » 20 Мар 2008 14:28

LEXUS написа:...Ако не те интересува,не пиши в тези теми...
Темата е за избор на конкретен модел - Yaris vs Polo vs C3. Това, че ти превръщаш всяка подобна тема в Тойота uber alles и след това не позволяваш на никой да ти опонира е просто абсурдно.

Scott

Мнение от Scott » 20 Мар 2008 14:47

LEXUS написа:...всъщност защо аз всеки път трябва да ти поднасям фактите наготово...
Не ми се рови да намеря конкретния спор, но ти сам предложи да публикуваш тук истинската история за създаването на 200GT.

diver

Мнение от diver » 20 Мар 2008 14:50

LEXUS написа:... А на мен /и на повечето тук/ Тойота е любима фирма,защото е най-лоялна към клиентите си,вследствие на фирмената си култура и усъвършенствана производствена система.При Тойота получавам най-много стойност за парите си.
Де да можеше да кажеш същото и за представителя на Тойота в БГ.... :censored: :censored: :censored:
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

joney

Мнение от joney » 21 Мар 2008 11:23

Момчета, много се отклонихме от темата.
За стратегии на производители, реклами, качество и т.н.т. можем да си пишем и дискутираме на дълго и на широко, ама хайде вече да не е в тази тема зашото на останалите съфорумци сигурно им писна от тия писания. Последно само ще кажа. Моите уважения към LEXUS, ама имам чувството, че колегата е или някакво заинтересувано лице, свързано по някакъв начин с TOYOTA, или си избива някакви комплекси, като не дава и прашинка да падне върху лъскавата повърхност на любимата му марка. wink.gif
Темата беше, кой от моделите - Yaris, Polo или С3 е най-подходящ за жена, която ще кара колата 90% в градски условия. При развитието на темата се появиха още 2-3 модела на различни фирми - SWIFT и IGNIS на SUZUKI, Micra на NISSAN и като капак - Fabia на SKODA. На първо четене отпадна C3 на Citroen.
Micra на Nissan също много не ми допадна, въпреки, че е най-комфортната от изброените, но: 1. Много е миниатюрна(тесничка) за по-висок човек. Ако се седна аз зад волана, отзад сигурно няма да има място и за пудела. 2. По-скъпа е от другите и според мен не си заслужава да се дават излишни пари.
Кой-знае защо, жена ми отхвърли моделите на Suzuki. Беше се навила на IGNIS, но някой и казал, че вече бил спрян от производство и била "измислена" кола. Че е измислене, измислена, ама от японците. Какво да я правя - тя щяла да си я кара, а не и харесвала, кой-знае колко. За SWIFT - не и харесвала, била се возила и не била доволна (имат служебни, но от по-стария модел). sleep.gif
Ха-тая, ха-оная и най-накрая остави 2 фаворита - Yaris и Fabia. Като гледам все ме тика към шкодата, защото - 1. На Yaris багажника бил колкото дамската и чанта (като,че ли ще пренася мебели с тази кола), 2. Yaris нямали цвят "изпечена глина" - един такъв, нещо като оранжево ама не съвсем, дето само жена може да го хареса, а Шкодата точно такъв и предлагали. Да се чудиш и маеш - картина или кола ще се купува. unsure.gif Ама точно женска работа - много и харесвал тоя цвят, даже щяла да си боядиса и косата такава та да бъдела в тон. Освен това била говорила с незнам си кой таксиджия и той много и похвалил пустата Fabia. Викам и - като искаш косата да ти е в тон с цвета на колата, ми вземи един син металик, пък си направи и косата синя за да си в тон и едв ли някоя колежка ще е по-оригинална от тебе. Взе,че се обиди. wacko.gif
На мен почна да ми писва и и казах да прави каквото ще, ама после да не ми мрънка за това и онова. Та май на там отиват работите. mad.gif

jamie

Мнение от jamie » 21 Мар 2008 11:25

Шкодата е най-големия клозет от всички - и естествено тя ще си падне по нея заради цвета :whistle:
Суифта в момента е готина кола !

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 21 Мар 2008 11:55

джонка, сменяй жената tooth.gif

mitoko

Мнение от mitoko » 21 Мар 2008 14:02

цвят на колата в тон с колата... wacko.gif това некава нова мода ли е unsure.gif

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 21 Мар 2008 15:09

mitoko написа:цвят на колата в тон с колата... wacko.gif това некава нова мода ли е unsure.gif
Ако тва е най-новата мода свиркайте на време да не се откам ами да си направя косата сребрист металик - може па да ми отива laugh.gif
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

jamie

Мнение от jamie » 21 Мар 2008 15:15

Абе купи си черна Корола по-добре :whistle:

joney

Мнение от joney » 24 Мар 2008 13:20

desSs написа:джонка, сменяй жената tooth.gif
Много ми хареса този пост! :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Мар 2008 13:50

joney написа: