CELICA T20

sharic2
Обратна връзка:

CELICA T20

Мнение от sharic2 » 23 Фев 2008 19:09

Kolegi nqkoi moje li da mi kaje dali moga da sloja turbina na Toyotkata mi:Celica 1.8 16V 118 k.c. 94 god.(T 20) i kade
1989 Toyota Corola
1994 Toyota Celica

Аватар
kolio_spawn

Мнение от kolio_spawn » 06 Мар 2008 12:31

недеи,ще си навлечеш само неприятности.Трябва да смениш буталата и половината работи по двигателя.Това по груби изчисления ще ти струва 2 хилки.Ако искаш колата да ти върви повече,можеш да направиш малки други промени,като спортни филтри,синтетично масло и един ЧИП за 700 кинта ;) говора много примерно,защото несам много запознат с цените,но това за буталата съм съгурен :thumbsup: Колата си е 6 ии ако питаш мен не я разваляи
Today,Tomorrow,TOYOTA

b_d

Мнение от b_d » 06 Мар 2008 12:42

kolio_spawn написа:....
Това с чипа не ми е ясно откъде го измисли? Има ли изобщо чипове за Т20?

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 06 Мар 2008 14:02

bad_dog написа: Това с чипа не ми е ясно откъде го измисли? Има ли изобщо чипове за Т20?
Е как бееее, и дигат по 60 коня laugh.gif

Аватар
kolio_spawn

Мнение от kolio_spawn » 07 Мар 2008 12:18

haide za gospodata koito mnogo razbirat ili pone taka mislqt da potursqt malko digital tuning ili prosto da poglednat na tozi link :censored:

http://digitaltuning.bg/products.php razgledaite fail4eto i tam si pi6e kolko to4no vdiga vartq6tiq moment i konskite sili.Mn malko sa kolite na koito nemoje da se sloji 4ip :thumbsup:
Today,Tomorrow,TOYOTA

b_d

Мнение от b_d » 07 Мар 2008 12:35

Еми айде като разбираш толкова да извадим твоето ЕКУ. Ако има ЕПРОМ АЗ лично ще ти купя един чип за 700лв. Ако няма обаче ще го разбия с големия чук. Навит ли си? След като си толкова ЗНАЕЩ би трябвало да си съгласен да изкараш едни лесни пари?

Аман от интернет разбирачи, които раздават "съвети" с лека ръка.

Аватар
easyrider

Мнение от easyrider » 17 Мар 2008 21:56

Това дето го пише в digital tunning са пълни глупости. Т20 серията на celica не носи на никакви промени в ECU-то. Това важи с пълна сила за ST202# - SS-II и SS-III, съответно с BLMVF(129 kw) и BLMZF (147kw vvt-i BEAMS engine). Незначителни покачваня на мощността се постигат със система за студен въздух, цялостна подмяна на инжекционната система (Stand Alone Fuel Managment System), нова изпускателна система (за предпочитане такава на HKS или TRD), нова ъпгрейдвана система на запалването и т.н., в резултат на което ще постигнете покачване на мощността от 15 до 25 к.с. макс. в зависимост от състоянието на двигателят. Абсолютно глупаво е да се мисли, че напомпани ФАБРИЧНИ двигатели от трето поколение 3S-GE на Toyota с цилиндрова глава на YAMAHA и 4.3 инчово throtle body, могат да бъдат просто ей така донапомпвани с поялник и малко подмяна на EEEE-PROM. През 2003г. TRD успяха да изсмучат 233 к.с. от атмосферен 3S-GE двигател. 33 к.с. покачване на мощността без турбо пълнене на двулитров агрегат е геройство дори и за официалният тунинг на Toyota. Който си мисли, че тунинговането на Т20 серията на Toyota е лесно може лесно да се убеди, че греши след подобаващи тестове на dyno стенд. Правилната насока при Т20 е в улекотяването на купето, поставяне на LSD, ново запалване, а при моделите с Super Strut Suspension подмяна на двигателя с 3S-GTE от 6th-gen GT-Four. Срещу скромната сума от 2000-3000 евро можете да закупите сносен агрегат и всичко неопходимо по swap-а от множество авто-морги из западна Европа.
http://celicatech.com/forums/showthread.php?t=6278
Boosted. Tuned. Ready.

diver

Мнение от diver » 17 Мар 2008 22:24

bad_dog написа:Еми айде като разбираш толкова да извадим твоето ЕКУ. Ако има ЕПРОМ АЗ лично ще ти купя един чип за 700лв. Ако няма обаче ще го разбия с големия чук. Навит ли си? След като си толкова ЗНАЕЩ би трябвало да си съгласен да изкараш едни лесни пари?

Аман от интернет разбирачи, които раздават "съвети" с лека ръка.
Добре де, не може ли аз да ти продам едно ЕПРОМче и после да изпием заедно парите, ами направо тръгваш с чука?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

diver

Мнение от diver » 17 Мар 2008 22:29

kolio_spawn написа:недеи,ще си навлечеш само неприятности.Трябва да смениш буталата и половината работи по двигателя.Това по груби изчисления ще ти струва 2 хилки.Ако искаш колата да ти върви повече,можеш да направиш малки други промени,като спортни филтри,синтетично масло и един ЧИП за 700 кинта ;) говора много примерно,защото несам много запознат с цените,но това за буталата съм съгурен :thumbsup: Колата си е 6 ии ако питаш мен не я разваляи
Колега, за 700 кинта ще сложа пиджбек или стендалоун система, ще си ремапвам секи ден(докат не предобря сместа и не пробия некое бутало), но резултата ще е 10-15 коня има нема....Изобщо коне на атмосверка се правят с комбинация валове, дюзи, помпа, бутала електроника и резултата редко минава 50-60 кончета.....най-тънкана с повечко кончета иде с турбо или компресор, но чесно казано, на човек дет чете диджиталтунинг.бг и вярва, без през живота си да е чипосал и велосипед, нямам никакво желание да обяснявам каквот и да е....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

jamie

Мнение от jamie » 18 Мар 2008 10:16

Всъщност дори и кривите за чипосване Тойота (и не само) ЕКУ-та си имат "майстора":

http://membres.lycos.fr/mr2/techtom.htm

Но пък на съответната цена:

http://www.neetronics.com/neet/index.ph ... ceaf543dfc

b_d

Мнение от b_d » 18 Мар 2008 10:43

jamie,
това не е чип wink.gif!!! Тук влизаме в зоната на емулаторите и конверсиите към standalone.

jamie

Мнение от jamie » 18 Мар 2008 12:52

Съгласен, просто дадох линк към добре известната ТекТом (известна с това че се е набъркала в 4АГЕ ЕКУ-то) laugh.gif

Публикувай отговор