Gaiki za djanti
Gaiki za djanti
Мнение от Petar » 11 Мар 2008 22:46
Kolegi imam edin problem predstoimi da si smenia jeleznite djanti s leti aluminievi no mi kazaha 4e nemoga da izpolzvam gaikite na jeleznite djanti koito sa originalni , triabvalo dase kupuvat novi gaiki za letitie djanti koito stryvali 100 lv napravo me zabiha
. Vyprosyt mi e dali moga da izpolzvam gaikite ot jeleznite djanti na letitte kato poiasnivam 4e i dvata vida djanti sa originalni na toyota

Petar
Мнение от newmiro » 11 Мар 2008 22:56
оригиналните гайки са си скъкпи, като всяка друга оригинална част. вземи си други гайки неоригинални и си вземи 4 секретни гайки, по 1 за всяко колело, за всеки случай 
но щом си се хжърлил на оригинални лети джанти на тойота, смятам 100лв. няма да са ти проблем
ако не, неоригинални 

но щом си се хжърлил на оригинални лети джанти на тойота, смятам 100лв. няма да са ти проблем

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
jamie
Мнение от newmiro » 12 Мар 2008 00:43
п.с. не ти ли дадоха и гайки към джантите? мисля че дават без пари 

newmiro
evgsto
-
- Обратна връзка:
Мнение от Instability » 12 Мар 2008 11:09
Аз знам че гайките са уникални , поне за оригиналните
Toyota Avensis 2.2D-4D Luxury- 2007
Instability
diver
Petar
TATI
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 14 Мар 2008 21:11
Колеги, аз си взех немски ал. джанти,които стават освен за Авенсис още за някой модели на Ауди и WV. Много са готини,ама има един съществен провлем! Самото легло но гайките е по-плитко,защото това все пак е алуминии,а не стомана и трябва да е по-здраво. Поради тази причина болтовете стават по-къси и гайките хващат само на 6-7 навивки. Дали това е достатъчно за безопасността?
Kiki
Petar
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 15 Мар 2008 15:34
Аз също си купих нови джанти не от Тойота обаче и гайките ми бяха без пари. Оказаха че са с по дълбоко гнездо от оригиналните и че са 17-ки (оргиналните са по големи). Обаче се усъмних, щото като погледнеш от вън резбата е празна на гайката . Проверих ги в една гумаджийница и установих че хващат 7 врътки. От там ми казаха че от 5 врътки на горе всичко било ок и да не се притеснявамKiki написа:Колеги, аз си взех немски ал. джанти,които стават освен за Авенсис още за някой модели на Ауди и WV. Много са готини,ама има един съществен провлем! Самото легло но гайките е по-плитко,защото това все пак е алуминии,а не стомана и трябва да е по-здраво. Поради тази причина болтовете стават по-къси и гайките хващат само на 6-7 навивки. Дали това е достатъчно за безопасността?

Ael
Kiki
Scott
Мнение от newmiro » 16 Мар 2008 01:56
аз съм си сложил по една секретна на джанта, за всеки случай. да не е като заповядайте:)

newmiro
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru