Gaiki za djanti
Gaiki za djanti
Kolegi imam edin problem predstoimi da si smenia jeleznite djanti s leti aluminievi no mi kazaha 4e nemoga da izpolzvam gaikite na jeleznite djanti koito sa originalni , triabvalo dase kupuvat novi gaiki za letitie djanti koito stryvali 100 lv napravo me zabiha
. Vyprosyt mi e dali moga da izpolzvam gaikite ot jeleznite djanti na letitte kato poiasnivam 4e i dvata vida djanti sa originalni na toyota

оригиналните гайки са си скъкпи, като всяка друга оригинална част. вземи си други гайки неоригинални и си вземи 4 секретни гайки, по 1 за всяко колело, за всеки случай 
но щом си се хжърлил на оригинални лети джанти на тойота, смятам 100лв. няма да са ти проблем
ако не, неоригинални 

но щом си се хжърлил на оригинални лети джанти на тойота, смятам 100лв. няма да са ти проблем

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

п.с. не ти ли дадоха и гайки към джантите? мисля че дават без пари 

-
- Обратна връзка:
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Оригиналните са със шайба, така че си уцелил
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колеги, аз си взех немски ал. джанти,които стават освен за Авенсис още за някой модели на Ауди и WV. Много са готини,ама има един съществен провлем! Самото легло но гайките е по-плитко,защото това все пак е алуминии,а не стомана и трябва да е по-здраво. Поради тази причина болтовете стават по-къси и гайките хващат само на 6-7 навивки. Дали това е достатъчно за безопасността?
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Аз също си купих нови джанти не от Тойота обаче и гайките ми бяха без пари. Оказаха че са с по дълбоко гнездо от оригиналните и че са 17-ки (оргиналните са по големи). Обаче се усъмних, щото като погледнеш от вън резбата е празна на гайката . Проверих ги в една гумаджийница и установих че хващат 7 врътки. От там ми казаха че от 5 врътки на горе всичко било ок и да не се притеснявамKiki написа:Колеги, аз си взех немски ал. джанти,които стават освен за Авенсис още за някой модели на Ауди и WV. Много са готини,ама има един съществен провлем! Самото легло но гайките е по-плитко,защото това все пак е алуминии,а не стомана и трябва да е по-здраво. Поради тази причина болтовете стават по-къси и гайките хващат само на 6-7 навивки. Дали това е достатъчно за безопасността?

аз съм си сложил по една секретна на джанта, за всеки случай. да не е като заповядайте:)