жълта лампа на таблото!!!
жълта лампа на таблото!!!
Здравейте. Наскоро си купих Авенсис 2.0 ТД '98г. и съм много доволен от колата. Обаче преди една седмица ми светна една жълта лампа на таблото и познати ми казаха че имам проблем с мотора. След като ходих в два различни сервиза и ми правиха диагностика ми казаха едно и също - проблем със сигнала от един от въздушните клапани (намира се на двигателя отгоре в ляво). Те са вързани на (многото) маркучи за вакума. Опитаха се да го баипасират но след 150-200 км. пак светва лампата. Чистим грешката и тя пак се повява след извесно време. Могло и да е от някакви филтърчета на маркучетата между клапаните. Въпроса ми е мога ли да си намеря такива клапани по магазините или ще ме посъветвате нещо друго. Благодаря Ви предварително.
Re: жълта лампа на таблото!!!
Pregledai dat4icite po dvigatelia moje i ot tiah da ti svetva chek lampata za dvigatelia
Вчера продухахме клапанчетата със спрей за почистване и се оказа, че единият имаше боклучета дето го бяха позадръстили малко. Между клапаните по маркучите има два пласмасови кръгли филтърчета и се оказа, че едното почти не пропуска въздух през него. Заменихме го с една обукновена тръбичка, зачистихме грешката и сега лампата не свети
(засега). Ще си потърся по магазините такова филтърче и се надявам, че до тогава тази тръбичка, която сме сложили няма да ми изиграе неприятна шега.