жълта лампа на таблото!!!

mladm

жълта лампа на таблото!!!

Мнение от mladm » 12 Мар 2008 23:22

Здравейте. Наскоро си купих Авенсис 2.0 ТД '98г. и съм много доволен от колата. Обаче преди една седмица ми светна една жълта лампа на таблото и познати ми казаха че имам проблем с мотора. След като ходих в два различни сервиза и ми правиха диагностика ми казаха едно и също - проблем със сигнала от един от въздушните клапани (намира се на двигателя отгоре в ляво). Те са вързани на (многото) маркучи за вакума. Опитаха се да го баипасират но след 150-200 км. пак светва лампата. Чистим грешката и тя пак се повява след извесно време. Могло и да е от някакви филтърчета на маркучетата между клапаните. Въпроса ми е мога ли да си намеря такива клапани по магазините или ще ме посъветвате нещо друго. Благодаря Ви предварително.

Аватар
Petar

Re: жълта лампа на таблото!!!

Мнение от Petar » 12 Мар 2008 23:27

Pregledai dat4icite po dvigatelia moje i ot tiah da ti svetva chek lampata za dvigatelia

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 12 Мар 2008 23:46

Тоя клапан трябва да е за рециркулация на първо време можеш да продухаш всички маркучи, входове и изходи за да не е застанало нещо някъде, и да ти се губи вакума. Компютърът ти засича, че няма управлени и веднага ти светва лампата :thumbsup:

jamie

Мнение от jamie » 13 Мар 2008 11:43

Абе пичове, PCV клапанчетата са консуматив и се сменят от време на време :whistle:
ПОНЕ ги продухайте баси ! Инак скоро ще ви чета да се оплаквате какво става с маслото в колекторите ...

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 13 Мар 2008 16:32

jamie написа:Абе пичове, PCV клапанчетата са консуматив и се сменят от време на време :whistle:
ПОНЕ ги продухайте баси ! Инак скоро ще ви чета да се оплаквате какво става с маслото в колекторите ...

e koi nema catch can shte ima maslo v kolektorite, taka e tongue.gif
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

mladm

Мнение от mladm » 14 Мар 2008 13:39

Благодаря за съветите. Ще пробвам да продухам маркучетата и клапанчетата и ще пиша дали се е оправил проблема. А понеже казвате, че тези клапани са консуматив се надявам да ги открия в някой магазин за авточасти.

mladm

Мнение от mladm » 17 Мар 2008 10:57

Вчера продухахме клапанчетата със спрей за почистване и се оказа, че единият имаше боклучета дето го бяха позадръстили малко. Между клапаните по маркучите има два пласмасови кръгли филтърчета и се оказа, че едното почти не пропуска въздух през него. Заменихме го с една обукновена тръбичка, зачистихме грешката и сега лампата не свети :thumbsup: (засега). Ще си потърся по магазините такова филтърче и се надявам, че до тогава тази тръбичка, която сме сложили няма да ми изиграе неприятна шега.

Публикувай отговор