Вие къде возите децата си?
Детско столче
Детско столче
Имаше някаква статистика, че най-безопасното място било уж зад шофьора, приятелките ми поради тая причина слагат детското столче именно там. В някакво предаване обаче един катаджия наскоро обясняваше, че се слагало на задната седалка вдясно, за да можело родителя да хвърлял по едно око и ако се наложи да се обърне и да даде нещо на детето...
Re: Детско столче
Моите вече са прекалено големи, но племениците ги возят по средата, има си механизъм с който столчето се захваща и колан за тая цел.desSs написа:Имаше някаква статистика, че най-безопасното място било уж зад шофьора, приятелките ми поради тая причина слагат детското столче именно там. В някакво предаване обаче един катаджия наскоро обясняваше, че се слагало на задната седалка вдясно, за да можело родителя да хвърлял по едно око и ако се наложи да се обърне и да даде нещо на детето...
Аз лично малката я возя отзд в дясно,именно поради причината да я виждам в огледалото.Най-важното е столчето да е захванато с добре притегнат колан и да не е (по възможност) на място с фронтален еърбег!На повечето коли има табела за това.В случай че се поставя на такова място столчето трябва да е обърнато с гръб към еърбега."Фронталните въздушните възглавници могат сериозно и дори СМЪРТОНОСНО да наранят пътници с ръст под 150см"-това го пише в инстукциите на всяка кола обурудвана с тях.Точно поради същата причина карането без колан на кола с еърбегове е точно толкова опасно!
Системата за автоматично притягане на коланите ви осигурява подходяща позиция.Впротивен случай еърбеговете могат да чупят ръце,ключици или най-лошото врат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Карайте внимателно за да не разбърате НИКОГА как действат тези ситеми
Системата за автоматично притягане на коланите ви осигурява подходяща позиция.Впротивен случай еърбеговете могат да чупят ръце,ключици или най-лошото врат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Карайте внимателно за да не разбърате НИКОГА как действат тези ситеми
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
kristian, преди да даваш съвети, свързани със сигурността на пътниците в колата, трябва да си сигурен, че са правилни. Погледни внимателно етикета на сенника или прочети в упътването на колата - 'Ако се слага детско столче на предната седалка на кола с фронтален еърбег, то не трябва да е от тип, с гръб към еърбега'kristian написа:...Най-важното е столчето да е захванато с добре притегнат колан и да не е (по възможност) на място с фронтален еърбег!На повечето коли има табела за това.В случай че се поставя на такова място столчето трябва да е обърнато с гръб към еърбега...

-
PESHO OT MARS
Тук не мисля че си съвсем прав. VIPовете се возят там поради по прозаични причини:Xeku написа:Поначало, най-безопасното място се води диагоналното на шофьора, не случайно VIP се возят там.
1.При нормално движение от тази страна се пада тротоара.
2.Ако колата е нормална не е удължена лимузина, щофьора е принуден да се съобразява с човека отзад (настройката на седалката а това е проблем защото неговото положение е най-важно заради безопасноста)
И не съм съгласен седалката на детето да е там за да му дадеш нещо защото това по-време на движение си е все едно да си говориш по GSMа. Моята жена съм я инструктирал бебето да е зад нея (тук си има и чисто практична причина аз имам 2 деца и когато седна да карам седалката се дърпа докрай назад и зад мен остава малко място и е по добре там да е столчето защото на бебето още не му трябва пространство за краката)
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Това е по-скоро допълнение към това което писах аз.Щото по тая логика ,ако колата ти е с две места(бус , пикап и т.н) нетрябва изобщо да качваш детето си в нея,понеже си си купил столче от типа "rear-facing child seat".Scott написа:...............'Ако се слага детско столче на предната седалка на кола с фронтален еърбег, то не трябва да е от тип, с гръб към еърбега'[/size]
[/color]...........
-
PESHO OT MARS
Сещам се че става въпрос за светофар но си създаваш навик, и от там до това да го направиш в движение не е голяма.desSs написа:е ясно е, че не става въпрос да му даваш нещо по време на движение, а на светофарPESHO OT MARS написа:И не съм съгласен седалката на детето да е там за да му дадеш нещо защото това по-време на движение си е все едно да си говориш по GSMа.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Не е допълнение, а отрицание. Седалките тип rear-facing child seat, се монтират доста по-близо до еърбега и са подложени на удар при надуването му в първата половина, което е равносилно на взрив. Ако седалката е разположена обратно, удара е равен на този за който е разчетен еърбега, т.е. сблъсъка на лицето и горната част на тялото е в момента след пълното надуване.kristian написа:Това е по-скоро допълнение към това което писах аз.Щото по тая логика ,ако колата ти е с две места(бус , пикап и т.н) нетрябва изобщо да качваш детето си в нея,понеже си си купил столче от типа "rear-facing child seat".
И да, ако колата ти е с две места и няма изключване на еърбега, не трябва да возиш детето си отпред в 'rear-facing child seat'. Колкото и cool да е пикап или бус, като имаш деца, все пак трябва да се съобразяваш какво си купуваш, нали.
kristian явно не си разбрал като си го чел или си се объркал. scott е прав!!!!!!
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
Мама му стара,сега ходих да чета внимателно табелките по колата и написаното в книгата и ДЕИСТВИТЕЛНОО SCOTT Е ПРАВ!!!Scott написа:Не е допълнение, а отрицание. Седалките тип rear-facing child seat, се монтират доста по-близо до еърбега и са подложени на удар при надуването му в първата половина, което е равносилно на взрив. Ако седалката е разположена обратно, удара е равен на този за който е разчетен еърбега, т.е. сблъсъка на лицето и горната част на тялото е в момента след пълното надуване.kristian написа:Това е по-скоро допълнение към това което писах аз.Щото по тая логика ,ако колата ти е с две места(бус , пикап и т.н) нетрябва изобщо да качваш детето си в нея,понеже си си купил столче от типа "rear-facing child seat".
И да, ако колата ти е с две места и няма изключване на еърбега, не трябва да возиш детето си отпред в 'rear-facing child seat'. Колкото и cool да е пикап или бус, като имаш деца, все пак трябва да се съобразяваш какво си купуваш, нали.
Реално на табелите е изрисувано столче поставено наобратно и съответно задраскано!А в книгата освен този символ има и нарисувано нормално поставено столче като е поаказано седалката да е изтеглена максимално назад.Доста пъти съм чел тези упътвания,преди няколко дни четах и на Мерцедес упътванията(за бус) и бях готов доста да споря,но май наистина съм се изказал неособено подготвен.Тка че мога да благодаря на Scott за забележката и да се извиня на останалите.
возенето на деца в столче обърнато с гръб към еърбега на предната седалка е абсолютно забранено-забраната е упомената с текст и изображение на поне 5 места в наръчника за Авенсис 2007. за съжаление не е показано как действително може да се изключва въпросния еърбег, тъй като упоменатата "ключалка" на моята кола липсва. от ТМ ми казаха, че било промяна при модификацията ( фейслифта ) от 2007, но и те не знаеха къде точно е изместена..... Нийсе колата има и задни седалки и по мое мнение мястото на децата в колата е само и единствено там!!! по-безопасно е при ПТП и няма възможност толкова пряко да разсейват шофьора.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 403 пъти
- Получена благодарност: 434 пъти
На щерката поставям столчето на средната задна седалка, защото според мен там е най-безопасното място - най-далеч е от всички потенциално опасни части (врати, предница, задница).
Пък и там и е най-удобно, защото вижда свободно напред и настрани...
Пък и там и е най-удобно, защото вижда свободно напред и настрани...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
4 месечната ми щерка се вози с лице назад, на задната седалка, по средата. US standard.
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD