Как да направим шофирането удоволствие?!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 16 Фев 2008 20:57

Лично аз си спирам с десен крак , левия е само за амбреажа а вече който кара кола тип картинг ( спирачка/газ ) да си спира с левия аз не съм фен на такива коли wink.gif
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Фев 2008 21:02

newmiro написа: много ми е чудно как я правиш тая магия. ти си първият човек, който чувам че кара така:)
ми ако не та е страх, ш`та повозя и ше видиш tooth.gif tooth.gif

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 16 Фев 2008 21:03

desSs написа:
newmiro написа: много ми е чудно как я правиш тая магия. ти си първият човек, който чувам че кара така:)
като каза страх данеби да си жена :whistle:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Фев 2008 21:04

Toyota_DX написа:
desSs написа:
като каза страх данеби да си жена :whistle:
мхм, страшничко си е, нали stretcher.gif tooth.gif

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 16 Фев 2008 21:07

еми ще ме е страх ако си от София :rr:

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 16 Фев 2008 21:09

Ето и как един рали пилот използва тази техника:
http://www.youtube.com/watch?v=vxkQmcDsulU

Помага за ротация на колата (т.е. oversteer за траектории с радиус по-малък от този, който само въртенето на волана би дал)

Нали знаете какво е oversteer/understeer

Има няколко определения:
1. Understeer - когато шофьора е уплашен, Oversteer - когато пътника е уплашен
2. Understeer когато удариш стената с предницата, Oversteer когато я удариш с задницата laugh.gif
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Фев 2008 21:16

Toyota_DX написа:еми ще ме е страх ако си от София :rr:
ееми бъди нащрек, че мачкам :iroc:

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 16 Фев 2008 21:22

hyankov написа:
kristian написа:............Напоследъкк е мно-о-о-о-го модерно "бабаита" да е с качулка така че да вижда на не-повече от 30градуса в ляво и дясно. biggrin.gif biggrin.gif
Хъх, познаваме ли се? wacko.gif
Май не! Или по-точно задочно чрез форума.Предполагам не си от гореописаните .........
Незнам защо но изпитвам невероятна злоба при вида на такива хора.Понякога се замислям ,че в крайна сметка повечето от тях нищо не са ми направили,но в крайна сметка това е първото и импулсивно което ме обзема от вида на такива кюлемета. :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Toyota_DX

Мнение от Toyota_DX » 16 Фев 2008 21:39

desSs написа:
Toyota_DX написа:еми ще ме е страх ако си от София :rr:
ееми бъди нащрек, че мачкам :iroc:
ок ще съм на щрек, но по някой път меткай по едно око в страничното огледало cool.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 16 Фев 2008 23:51

desSs написа:
да, да, да не съм луд wacko.gif wacko.gif :profileleft:
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

slona

hi

Мнение от slona » 17 Фев 2008 00:04

iskam da zadam edin vupros zashto se njakoi se namira da osere njakoia seriozna tema njakoi kolegi iavno razbirat poveche ot shofirane zashto ne vidim purvo kakvo shte ni kajat a puk koito iska prosto da si pishe sus njakoi ima si otdelen razdel za tova az pone iskam da vidja kakvo shte kajat hora sus opit koito naistina iavno razbirat za kakvo stava vypros a puk za jenite i kolite kakvo da kaja ,,MAIMUNA S GRANATA,,
AKINA SPEED STARS

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 17 Фев 2008 00:09

е не е съвсем така (жени ще черпите:). пък и тя темата се поизчерпа малко или много.
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
desSs

Re: hi

Мнение от desSs » 17 Фев 2008 00:17

slona написа:iskam da zadam edin vupros zashto se njakoi se namira da osere njakoia seriozna tema njakoi kolegi iavno razbirat poveche ot shofirane zashto ne vidim purvo kakvo shte ni kajat a puk koito iska prosto da si pishe sus njakoi ima si otdelen razdel za tova az pone iskam da vidja kakvo shte kajat hora sus opit koito naistina iavno razbirat za kakvo stava vypros a puk za jenite i kolite kakvo da kaja ,,MAIMUNA S GRANATA,,
съжалявам, ще помоля да ми изтрият постовете, и ще гледам вече да не се обаждам където не ми е работа

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 17 Фев 2008 00:24

desSs написа:
slona написа:iskam da zadam edin vupros zashto se njakoi se namira da osere njakoia seriozna tema njakoi kolegi iavno razbirat poveche ot shofirane zashto ne vidim purvo kakvo shte ni kajat a puk koito iska prosto da si pishe sus njakoi ima si otdelen razdel za tova az pone iskam da vidja kakvo shte kajat hora sus opit koito naistina iavno razbirat za kakvo stava vypros a puk za jenite i kolite kakvo da kaja ,,MAIMUNA S GRANATA,,
съжалявам, ще помоля да ми изтрият постовете, и ще гледам вече да не се обаждам където не ми е работа
Слона, виждал съм жени които карат мноооого по-нахакано от нас. Но да не се бърка с 'безрасъдно'. Та искам да ти кажа че със сигурност има жени, много по-добри шофери и от мен и от теб laugh.gif

А колкото до темата, след като ти пейстнаха 1/2 учебник на тема състезания и няколко линка със съвети как аджеба да си седиш на седалката и да държиш геврека... е ако още имаш въпроси, ще те помоля от името на човечеството да слезеш от колата :thumbsup:
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

slona

Мнение от slona » 17 Фев 2008 00:34

hyankov написа:
desSs написа:
Слона, виждал съм жени които карат мноооого по-нахакано от нас. Но да не се бърка с 'безрасъдно'. Та искам да ти кажа че със сигурност има жени, много по-добри шофери и от мен и от теб laugh.gif

А колкото до темата, след като ти пейстнаха 1/2 учебник на тема състезания и няколко линка със съвети как аджеба да си седиш на седалката и да държиш геврека... е ако още имаш въпроси, ще те помоля от името на човечеството да слезеш от колата :thumbsup:
ima oshte dosta raboti za koito ne se spomenava vuv uchebnicite ti no njama znachenie prosto ne iskam da preotkrivam toplata voda za tova stava vypros i kakto kazah ima hora koito razbirat poveche ot drugi az lichno ne razbiram ot nishto no se opitvam da razbera happy.gif
AKINA SPEED STARS

Публикувай отговор