Rav 4 vvt-i
Rav 4 vvt-i
Здравейте ,
От 3 дни съм щастлив собственик на Rav 4 vvt-i 150 ps. 2000 г.
При проверката на двигателя ми споменаха че единствения проблем"предстоящ"е катализатора заради повишените емисий на co2..
Търся съвет за тъй наречените "имулатори"заместващи катализатора и подаващи към pc-то нужните данни.Има ли такива неща и къде да ги намеря ?Оригинален катализатор за съжаление струва над 1000 лв.
Някой има ли инфо за пропан бутан или метан за този тип двигател?
От 3 дни съм щастлив собственик на Rav 4 vvt-i 150 ps. 2000 г.
При проверката на двигателя ми споменаха че единствения проблем"предстоящ"е катализатора заради повишените емисий на co2..
Търся съвет за тъй наречените "имулатори"заместващи катализатора и подаващи към pc-то нужните данни.Има ли такива неща и къде да ги намеря ?Оригинален катализатор за съжаление струва над 1000 лв.
Последно промяна от angel_s на 04 Фев 2009 00:17, променено общо 2 пъти.
RAV 4 150 кс
Re: Rav 4 vvt-i 152 ps.
Първо честити.Карай си я без проблем.angel_s написа:Здравейте ,
От 3 дни съм щастлив собственик на Rav 4 vvt-i 152 ps. 2000 г.
Търся съвет за тъй наречените "Емулатори"заместващи катализатора и подаващи към pc-то нужните данни.Има ли такива неща и къде да ги намеря ?Оригинален катализатор за съжаление струва над 1000 лв.
Второ увеличения СО2 не означава повреден катализатор.
Трето -и да е повреден,ако ще го махаш или изтърбушваш,ще ти трябват "измами" за ECU-то само ако си с 2 кислородни датчика(ламбда сонда).Скоро имаше тема фъф форума че с едни втулки се поизкарва малко втората сонда от тръбата и О.К.
И последно-забрави го тоз метан.Освен ако не си мазохист.
-
- Получена благодарност: 1 път
Този двигател не е ли VVTi Direct Injection? Ако се слага LPG трябва да е от типа Vogas SGI - при него двигателя работи на смес от бензин и газ с регулируемо съотношение 0-100%. Това е за да се охлаждат инжекторите и поддържа равномерна работа при променливото газоразпределение.
Оттук можеш да си 'дръпнеш' схемите на свързване и инсталационните ръководства:
http://eco-gas.com.au/VoltranInstallation.aspx
Оттук можеш да си 'дръпнеш' схемите на свързване и инсталационните ръководства:
http://eco-gas.com.au/VoltranInstallation.aspx
Проблема с катализатора е предстоящ смятам ,че превантивните мерки не са излишни .Ламбда сондите при този двигател са 4 на брой (2,0 vvt-i) 2 преди и 2 след катализатора.
Имам и още един въпрос ,който ме тормози. През цялото време ли е зацепен 4х4 ? При тръгване със сигурност е така защото и 4-те гуми копаят здраво .Никъде в нета не открих инфо за това.Това е 2-рагенерация РАВ и по скоро мисля ,че е през цялото време 4х4 ,а дали е така??
ps.Благодаря за пожеланията .Безаварийно на всички собственици и ползватели на TOYOTA.
Имам и още един въпрос ,който ме тормози. През цялото време ли е зацепен 4х4 ? При тръгване със сигурност е така защото и 4-те гуми копаят здраво .Никъде в нета не открих инфо за това.Това е 2-рагенерация РАВ и по скоро мисля ,че е през цялото време 4х4 ,а дали е така??
ps.Благодаря за пожеланията .Безаварийно на всички собственици и ползватели на TOYOTA.

RAV 4 150 кс
Това е факт , или поне това беше обяснението на човека който тестваше мотора в сервиза.Ако ти се вижда странно пиши защо?kristian написа:angel_s написа:.......... .Ламбда сондите при този двигател са 4 на брой (2,0 vvt-i) 2 преди и 2 след катализатора.
......................![]()
![]()

Сондите със сигурност са 4 бр.Та въпроса ми беше как да се лъже EKU-то?Предварително БЛАГОДАРЯ.
RAV 4 150 кс
- juri_galev
E az da te uspokoq ve4e sam smenil dva tezi dva senzora sa 400 kinta moga da ti kaja koi da o4akvashangel_s написа:Това е факт , или поне това беше обяснението на човека който тестваше мотора в сервиза.Ако ти се вижда странно пиши защо?kristian написа:angel_s написа:.......... .Ламбда сондите при този двигател са 4 на брой (2,0 vvt-i) 2 преди и 2 след катализатора.
......................![]()
![]()
Сондите със сигурност са 4 бр.Та въпроса ми беше как да се лъже EKU-то?Предварително БЛАГОДАРЯ.

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
angel_s написа: Това е факт , или поне това беше обяснението на човека който тестваше мотора в сервиза.Ако ти се вижда странно пиши защо?
Колега, случайно да ни се караш колата при Митьо Брадата преди 3-4 дни ?!? Щото той ме спря точно с такъв Рав да пита дали е нон стоп 4х4 biggrin.gif Ако е така, щом ти е казал, че са 4 сондите, надали е сбъркал

P.S. Я кажете как е термина за ламдба сонда на английски да се поровя малко дали няма да излезе нещо на по-сносна цена

Колега, случайно да ни се караш колата при Митьо Брадата преди 3-4 дни ?!? Щото той ме спря точно с такъв Рав да пита дали е нон стоп 4х4 biggrin.gif Ако е така, щом ти е казал, че са 4 сондите, надали е сбъркал
Правилния монтьор си намерил 
Да бях при "Брадата",но снего коментирахме задвижване ,окочване масла ,масла ск.кутия и т.н. "Митьо Брадата"наистина е мн.готин и ненадминат майстор , но с него не сме говорили за ламда сондите.
Благодаря на:
juri_galev
4x4 e postoqnno zacepeno 70:30 na prednite.
за инфото относно зацепването.

Да бях при "Брадата",но снего коментирахме задвижване ,окочване масла ,масла ск.кутия и т.н. "Митьо Брадата"наистина е мн.готин и ненадминат майстор , но с него не сме говорили за ламда сондите.
Благодаря на:
juri_galev
4x4 e postoqnno zacepeno 70:30 na prednite.
за инфото относно зацепването.
RAV 4 150 кс
ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ НАПРАВИЛ
ИЗВИНЯВАЙ,АМА ЗАЩО НЕ ПОИСКА ОТ НЯКОЙ ПОЗНАТ С ТАКАВА КОЛА ДА ТИ ДАДЕ ДА ПОКАРАШ МАЛКО ПРЕДИ ДА СИ Я КУПУВАШ?ВЗЕХ СИ СЪЩАТА ПРЕДИ ГОДИНА,САМО ЧЕ ДИЗЕЛ.ЕДИНСТВЕННОТО ,ОТ КОЕТО СЪМ ДОВОЛЕН Е,ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ С МОЩНОСТТА И УСКОРЕНИЕТО НА ПЪТЯ.НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА КОМФОРТ И КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛИТЕ И КУПЕТО,ОКАЧВАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ СЪМ МНОГО РАЗОЧАРОВАН.СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ СИ КУПИХМЕ ТОЗИ МОДЕЛ АМА ЩЕ МИ Е ЗА УРОК.С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА ТОЙТА НО СПЕЦИАЛНО РАВ4 СА ТАКОВА ДЪРВО,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ НАПРАВИЛ
Да,бе,затова Рав 4 е най-продаван в класа си!Явно според теб само дървосекачи го купуват...GOGO22 написа:С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА ТОЙТА НО СПЕЦИАЛНО РАВ4 СА ТАКОВА ДЪРВО,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN