Rav 4 vvt-i

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
angel_s

Rav 4 vvt-i

Мнение от angel_s » 02 Фев 2008 23:57

Здравейте ,
От 3 дни съм щастлив собственик на Rav 4 vvt-i 150 ps. 2000 г.
При проверката на двигателя ми споменаха че единствения проблем"предстоящ"е катализатора заради повишените емисий на co2..
Търся съвет за тъй наречените "имулатори"заместващи катализатора и подаващи към pc-то нужните данни.Има ли такива неща и къде да ги намеря ?Оригинален катализатор за съжаление струва над 1000 лв.
Някой има ли инфо за пропан бутан или метан за този тип двигател?
Последно промяна от angel_s на 04 Фев 2009 00:17, променено общо 2 пъти.
RAV 4 150 кс

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 03 Фев 2008 11:49

в германия има много,които са оборудвани на LPG,за метан не знам по-скоро някой спец в бг ще ти каже.

ps: забравих,честито и със здраве да го караш,безавaрийно! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
kristian

Re: Rav 4 vvt-i 152 ps.

Мнение от kristian » 03 Фев 2008 15:43

angel_s написа:Здравейте ,
От 3 дни съм щастлив собственик на Rav 4 vvt-i 152 ps. 2000 г.
При проверката на двигателя ми споменаха че единствения проблем"предстоящ"е катализатора заради повишените емисий на co2..
Търся съвет за тъй наречените "Емулатори"заместващи катализатора и подаващи към pc-то нужните данни.Има ли такива неща и къде да ги намеря ?Оригинален катализатор за съжаление струва над 1000 лв.
Някой има ли инфо за пропан бутан или метан за този тип двигател?
Първо честити.Карай си я без проблем.
Второ увеличения СО2 не означава повреден катализатор.
Трето -и да е повреден,ако ще го махаш или изтърбушваш,ще ти трябват "измами" за ECU-то само ако си с 2 кислородни датчика(ламбда сонда).Скоро имаше тема фъф форума че с едни втулки се поизкарва малко втората сонда от тръбата и О.К.
И последно-забрави го тоз метан.Освен ако не си мазохист.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 03 Фев 2008 18:14

Този двигател не е ли VVTi Direct Injection? Ако се слага LPG трябва да е от типа Vogas SGI - при него двигателя работи на смес от бензин и газ с регулируемо съотношение 0-100%. Това е за да се охлаждат инжекторите и поддържа равномерна работа при променливото газоразпределение.
Оттук можеш да си 'дръпнеш' схемите на свързване и инсталационните ръководства:
http://eco-gas.com.au/VoltranInstallation.aspx

Аватар
angel_s

Мнение от angel_s » 03 Фев 2008 20:00

Проблема с катализатора е предстоящ смятам ,че превантивните мерки не са излишни .Ламбда сондите при този двигател са 4 на брой (2,0 vvt-i) 2 преди и 2 след катализатора.
Имам и още един въпрос ,който ме тормози. През цялото време ли е зацепен 4х4 ? При тръгване със сигурност е така защото и 4-те гуми копаят здраво .Никъде в нета не открих инфо за това.Това е 2-рагенерация РАВ и по скоро мисля ,че е през цялото време 4х4 ,а дали е така??

ps.Благодаря за пожеланията .Безаварийно на всички собственици и ползватели на TOYOTA. smile.gif
RAV 4 150 кс

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 03 Фев 2008 21:39

angel_s написа:.......... .Ламбда сондите при този двигател са 4 на брой (2,0 vvt-i) 2 преди и 2 след катализатора.
......................
wacko.gif wacko.gif wacko.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
angel_s

Мнение от angel_s » 03 Фев 2008 23:07

kristian написа:
angel_s написа:.......... .Ламбда сондите при този двигател са 4 на брой (2,0 vvt-i) 2 преди и 2 след катализатора.
......................
Това е факт , или поне това беше обяснението на човека който тестваше мотора в сервиза.Ако ти се вижда странно пиши защо? smile.gif
Сондите със сигурност са 4 бр.Та въпроса ми беше как да се лъже EKU-то?Предварително БЛАГОДАРЯ.
RAV 4 150 кс

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 04 Фев 2008 00:04

angel_s написа:
kristian написа:
......................
Това е факт , или поне това беше обяснението на човека който тестваше мотора в сервиза.Ако ти се вижда странно пиши защо? smile.gif
Сондите със сигурност са 4 бр.Та въпроса ми беше как да се лъже EKU-то?Предварително БЛАГОДАРЯ.
E az da te uspokoq ve4e sam smenil dva tezi dva senzora sa 400 kinta moga da ti kaja koi da o4akvash :thumbsup: Uspeh s djipkata mn e zdrava 4x4 e postoqnno zacepeno 70:30 na prednite.Pone ot dvata puti kogato zaka4a6e pc-to iz4istvashe gre6kata no nad 60 gradusa temperetura na dvigatelq tezi senzori zapo4vat da rabotqt i vseki pat kogato 4iste6e gre6kata karah q zagree i pak mi svetkashe lampata.Principno moje da karash kolata taka nqma problemi edinstveno razhoda shte ti se vdigne no pri drug problem nqma kak da razberesh zashtoto lampi4kata postoqnno ti sveti :thumbsup:MAlko kato ideot go obesnih ama mn mi se spi i me marzi da razsujdavam uspeh

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Фев 2008 01:04

angel_s написа: Това е факт , или поне това беше обяснението на човека който тестваше мотора в сервиза.Ако ти се вижда странно пиши защо? smile.gif

Колега, случайно да ни се караш колата при Митьо Брадата преди 3-4 дни ?!? Щото той ме спря точно с такъв Рав да пита дали е нон стоп 4х4 biggrin.gif Ако е така, щом ти е казал, че са 4 сондите, надали е сбъркал happy.gif Правилния монтьор си намерил :thumbsup:

P.S. Я кажете как е термина за ламдба сонда на английски да се поровя малко дали няма да излезе нещо на по-сносна цена rolleyes.gif

Аватар
angel_s

Мнение от angel_s » 04 Фев 2008 11:57

Колега, случайно да ни се караш колата при Митьо Брадата преди 3-4 дни ?!? Щото той ме спря точно с такъв Рав да пита дали е нон стоп 4х4 biggrin.gif Ако е така, щом ти е казал, че са 4 сондите, надали е сбъркал happy.gif Правилния монтьор си намерил :thumbsup:

Да бях при "Брадата",но снего коментирахме задвижване ,окочване масла ,масла ск.кутия и т.н. "Митьо Брадата"наистина е мн.готин и ненадминат майстор , но с него не сме говорили за ламда сондите.
Благодаря на:
juri_galev
4x4 e postoqnno zacepeno 70:30 na prednite.
за инфото относно зацепването.
RAV 4 150 кс

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 04 Фев 2008 12:22

Me4oKyX написа: P.S. Я кажете как е термина за ламдба сонда на английски да се поровя малко дали няма да излезе нещо на по-сносна цена rolleyes.gif
Oxygen sensor! :whistle:

GOGO22

ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ НАПРАВИЛ

Мнение от GOGO22 » 20 Фев 2008 11:39

ИЗВИНЯВАЙ,АМА ЗАЩО НЕ ПОИСКА ОТ НЯКОЙ ПОЗНАТ С ТАКАВА КОЛА ДА ТИ ДАДЕ ДА ПОКАРАШ МАЛКО ПРЕДИ ДА СИ Я КУПУВАШ?ВЗЕХ СИ СЪЩАТА ПРЕДИ ГОДИНА,САМО ЧЕ ДИЗЕЛ.ЕДИНСТВЕННОТО ,ОТ КОЕТО СЪМ ДОВОЛЕН Е,ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ С МОЩНОСТТА И УСКОРЕНИЕТО НА ПЪТЯ.НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА КОМФОРТ И КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛИТЕ И КУПЕТО,ОКАЧВАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ СЪМ МНОГО РАЗОЧАРОВАН.СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ СИ КУПИХМЕ ТОЗИ МОДЕЛ АМА ЩЕ МИ Е ЗА УРОК.С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА ТОЙТА НО СПЕЦИАЛНО РАВ4 СА ТАКОВА ДЪРВО,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ НАПРАВИЛ

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2008 13:41

GOGO22 написа:С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА ТОЙТА НО СПЕЦИАЛНО РАВ4 СА ТАКОВА ДЪРВО,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ.
Да,бе,затова Рав 4 е най-продаван в класа си!Явно според теб само дървосекачи го купуват... :laughing6:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 21 Фев 2008 18:23

Тука има ли фенове на ТОЙТА ???? :whistle:

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 21 Фев 2008 23:53

Bass_Man написа:Тука има ли фенове на ТОЙТА ???? :whistle:
Да бе, и аз това се чудя... laugh.gif