Ясно е, че мотора получава повече въздух, отколкото преди, освен ако клапата не затваря нацяло и няма отношение към празния ход на мотора.

трябва да е напълно затворена,без никакъв ограничител да я придържа и да има процеп.,,,ако е изправна -не заклинва... има дупчици през който минава празния ход когато клапата е напълно затворена...max-2 написа:Значи клапата трябва да е затворена нацяло, т. е. минимално отворена, колкото да не заклинва, за да може системата за празен ход да си коригира успешно оборотите? Иначе досега не съм имал проблем тпс-а си дава инфо за затворена клапа, най-добре се усеща с пуснат климатик как падат оборотите на скорост до под 1500 някъде и се пуска гориво след това.
Не знам дали е напълно затворена, защото не съм я свалял, на място я чистих, а там не се вижда. Утре ще гледам маркучите първо.rudolf написа:трябва да е напълно затворена,без никакъв ограничител да я придържа и да има процеп.,,,ако е изправна -не заклинва... има дупчици през който минава празния ход когато клапата е напълно затворена...max-2 написа:Значи клапата трябва да е затворена нацяло, т. е. минимално отворена, колкото да не заклинва, за да може системата за празен ход да си коригира успешно оборотите? Иначе досега не съм имал проблем тпс-а си дава инфо за затворена клапа, най-добре се усеща с пуснат климатик как падат оборотите на скорост до под 1500 някъде и се пуска гориво след това.
твойта не седи ли напълно затворена когато е в покой??...виш си сякакви гумини маркучета,,вакуми ,серво,, след клапата да не дърпа от там,,,
Къде е това демпферче и какво представлява?maggkrabar написа:ugabuga ти казва правилно - махни тръбите на въздушният филтър и виж дали при затворено положение дроселната клапа уплътнява напълно. провери и вакуумите около дроселът, виж дали оста му не е хлабава. при нас с АЕ-тата проблеми с празният ход или леката газ има по три причини: хлабав дросел - не може да уплътни напълно; стопер винта неправилно навит и кпапата не затваря напъолно - съответно ТПС-а не е калибриран, а праният ход не е нагласен. третата причина е едно демпферче, което предпазва дроселът да не се "тресне" като пуснеш газта - то с годините клеясва и задържа. аз в момента държа 900об само като елиминирам въпросното демпферче, а лятото няма проблеми. просто от студа се вкоравява и подпира дроселът
ако питаш мен - няма никакви проблеми да държиш 1200об на празен ход, важно е оборотомерът да не играе. по-високи обороти, по-високо налягане на маслото.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта