vapros za chip tunning na celica 5 gen.

Аватар
sskk87

vapros za chip tunning na celica 5 gen.

Мнение от sskk87 » 23 Яну 2008 13:55

zdraveite na vsi4ki fenove smile.gif
zna4i imam sledniq vapros:naskoro si kupih celica 5 generaciq 2000 16v 156konq oba4e ne6to ne sum dovolen mnogo smisal ne e dostata4no pargava za men i vaprosa mi e sledniq
KAK MOGA MALKO DA Q 'porazpu6a'
Sega sum se navil da i slagam chip tunnig +SPORTEN FILTAR JR
6te ima li nekavi rezultati ili samo 6te si hvarlq parite na vqtara??
MOLQ DA MI PREPORA4ATE FIRMA KOQTO SE ZANIMAVA S chipove-parite nemat zna4enie tai kato sum re6il da slagam samo ka4esveni ne6ta po kolata:))

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 23 Яну 2008 14:11

Ми то ефект че ще има е сигурно,а че няма да го усетиш съм 100% сигурен аз wink.gif Така че отиваме към графата ''samo 6te si hvarlq parite na vqtara"

Ако питаш мен си сгрешил колата трябваше да си вземеш GT4.И тогава нямаше да имаш този проблем :thumbsup:

b_d

Мнение от b_d » 23 Яну 2008 14:14

Има ли изобщо чипове за тези тойоти?

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 23 Яну 2008 14:37

bad_dog написа:Има ли изобщо чипове за тези тойоти?
Аз лично не намирам никъде laugh.gif laugh.gif laugh.gif само цяла електроника :whistle:
А за филтри има нещо от сорта тук http://www.atb-tuning.de/shop/?herstell ... eps=10&s=0

Аватар
sskk87

Мнение от sskk87 » 23 Яну 2008 17:08

mom4eta nedeite taka da me razo4arovate:(((((
az filtera ve4e sum go nameril samo 4akam malko da se stopli vremeto i 6te go slagam

ama kak tai nema chip za tozi model????????to ako se nalaga da smenqm celata elektonika po dobre da si vzema "turbinka":))))

a sega se setih i drugo-efekta ot filtara 6te bade li po golqm ako ne go slagam v kutiqta ami go ostavq da stoi 'GOL'????????

diver

Мнение от diver » 23 Яну 2008 17:17

sskk87 написа:mom4eta nedeite taka da me razo4arovate:(((((
az filtera ve4e sum go nameril samo 4akam malko da se stopli vremeto i 6te go slagam

ama kak tai nema chip za tozi model????????to ako se nalaga da smenqm celata elektonika po dobre da si vzema "turbinka":))))

a sega se setih i drugo-efekta ot filtara 6te bade li po golqm ako ne go slagam v kutiqta ami go ostavq da stoi 'GOL'????????
Ахам. Сигурно, цели 0.3 коня ще върже така....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

bat_bobi

Мнение от bat_bobi » 23 Яну 2008 18:48

Колега недей се лъга с тея филтри. Провери ако колата има катализатор-махниго. Или просто смени го и си сложи едно резонансно гърне. Това отпушва колата, да няма задържане на газове. Но ако сменяш се сменя цялата система от двигателния блок до крайното гърне. А попринцип за тоя чип едва ли ще има голям ефект.Попринцип чипа е хубаво ако има турбо колата. Ако не само малко ще промениш газоразпределението и ще си вдигнеш разхода, а за вървене няма да е много голяма разликата.

Аватар
sskk87

Мнение от sskk87 » 23 Яну 2008 22:46

ami az rezonatora sa6to go imam vpredvid,ama sum re6il da sloja uskoritel na gazovete-spored nqkoi e bil po dobar variant:)
ina4e katalizator imam i 6te go mahna,ama vse pak ne vqrvam da ima nekav efekt:)
zapo4vam da si milsq 4e samata kola e ne6to spanata-ako nekoi ima takav model neka kaje vpe4atlenieto si
ina4e predi da q vzema i napravih palna avtodiagnostika v serviza na BOSH v plovdiv i vsi4ko i e nared;)
izleznami samo edin problem:razvalena lambda-sonda!!!!!!!!
to4no za neq iskam da pitam-neobhodimo li e da q smenqm,6tot dokolkoto znam tq stoi na katalizatora a pak az 6te go maham tai 4e .....

b_d

Мнение от b_d » 24 Яну 2008 00:19

Естествено, че е необходимо, ако си сигурен, че диагностиката е правилна, защоте все пак селиката не е с Bosch, а е с Denso електроника.

s_iliev21

Мнение от s_iliev21 » 24 Яну 2008 00:30

Определено трябва да оправиш проблем с ЛАМБДА СОНДАТА!Така колата ти гори повече бъди сигурен в това на 100%!А за смяната на катализатора с резонаторното гърне вярвай ми ще усетиш разлика!То именно от него(ако е запушен вече) може да ти се струва "спъната"!Аз имам Рено Лагуна ,но като я купих!А уе баце не вървеше и тва е майна!Оказа се че катализатора е уникално,ама уникално запушен!След като го смених с резонаторно гърне определо се усети разликата!А един съвет за смяната на въздушния филтър!След като смениш определено колата ще ти стане с доста по ревящ звук,пък и с комбинацията да нямаш катализатор определено ще е шумничка на пътя wink.gif !

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Яну 2008 00:30

sskk87 написа:ami az rezonatora sa6to go imam vpredvid,ama sum re6il da sloja uskoritel na gazovete-spored nqkoi e bil po dobar variant:)
ina4e katalizator imam i 6te go mahna,ama vse pak ne vqrvam da ima nekav efekt:)
zapo4vam da si milsq 4e samata kola e ne6to spanata-ako nekoi ima takav model neka kaje vpe4atlenieto si
ina4e predi da q vzema i napravih palna avtodiagnostika v serviza na BOSH v plovdiv i vsi4ko i e nared;)
to4no za neq iskam da pitam-neobhodimo li e da q smenqm,6tot dokolkoto znam tq stoi na katalizatora a pak az 6te go maham tai 4e .....
.
всъщност ти не си карал колата с изправна ланда???
възможно ли е колегата да топурка на сервизен режим и да мисли за тунинг??

diver

Мнение от diver » 24 Яну 2008 08:05

rudolf написа:
sskk87 написа:ami az rezonatora sa6to go imam vpredvid,ama sum re6il da sloja uskoritel na gazovete-spored nqkoi e bil po dobar variant:)
.
всъщност ти не си карал колата с изправна ланда???
възможно ли е колегата да топурка на сервизен режим и да мисли за тунинг??
Е ако баца в сервизен режим, нал ще свети чек енжина бре....Инак от запушен катализатор, колата се спъва яко и харчи кат змей горянин. от друга страна, не знам защо колегата очаква чудеса от храброст и безумие, кат вървене от таз колица?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
sskk87

Мнение от sskk87 » 24 Яну 2008 12:21

tq sondata neznam dali e razvalena ili prosto otka4ena no q ima sas sigornost!!!osven tva po tabloto ne mi sveti lampi4kata za servizen rejim!!!
tva koeto pitam e dali ako mana katalizatora 6te ima nujda ot lamda sonda 6tot kakto ve4e kazah tq mi stoi na nego!!
ina4e az proverih za lambda sonda v BOSH i mi kazaha 4e specialno za celika nqmat no imat ot onezi universalnite koito sa6to stavat i mi obeviha dosta evtina cena 112lv???????
ina4e za razhoda da vi kaja mi se struva dobar-gradsko bez nastapvane mi gori okolo 10-11(vse pak kolata e 2000kubika) ina4e na dalag pat o6te ne sum q zasi4al!!
abe ob6to vzeto use6tam 4e kolata ima vazmojnosti,no kato 4e li ne6to mi se struva "zapushena" i mn iskam da otkriq otkade idva tva spavane!!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Яну 2008 15:12

sskk87 написа:tq sondata neznam dali e razvalena ili prosto otka4ena no q ima sas sigornost!!!osven tva po tabloto ne mi sveti lampi4kata za servizen rejim!!!
tva koeto pitam e dali ako mana katalizatora 6te ima nujda ot lamda sonda 6tot kakto ve4e kazah tq mi stoi na nego!!
ina4e az proverih za lambda sonda v BOSH i mi kazaha 4e specialno za celika nqmat no imat ot onezi universalnite koito sa6to stavat i mi obeviha dosta evtina cena 112lv???????
ina4e za razhoda da vi kaja mi se struva dobar-gradsko bez nastapvane mi gori okolo 10-11(vse pak kolata e 2000kubika) ina4e na dalag pat o6te ne sum q zasi4al!!
abe ob6to vzeto use6tam 4e kolata ima vazmojnosti,no kato 4e li ne6to mi se struva "zapushena" i mn iskam da otkriq otkade idva tva spavane!!
ми аз не разбирам,ма правея напъни с размисли...:
та...ако сега сондата не ти работи--и играе ролята на тапа-не виждам причина да не може без нея,,,,
само не разбирам може ли електрониката да е безразлична към това-дали работи или не ламбдата...в други марки за далеч по малки нейзправности минава в сервизен,,,

какви са симптомите на колата когато ламбдата ти е нейзправна???в сервиза какво казаха??---защо те караха да я смениш,кат и така става и си ги има конете и разхода е нормален??

b_d

Мнение от b_d » 24 Яну 2008 16:06

Според мен в този сервиз те будалкат.

Провери си сам колата за грешки:

1. Закачи на късо терминали Т и Е1 в check connector-a с жичка.
2. Дай на контакт.
3. Запиши последователността от мигания на check engine light. (като морзов код е)
4. Напиши резултата тук и да умуваме.

Публикувай отговор