Покупка на 4runner

misterj

Покупка на 4runner

Мнение от misterj » 04 Яну 2008 23:42

Здравейте

Попаднах на модел 1990 2,5 ТДИ с климатик, 90 к.с.
Бихте ли ми дали малко повече информация за модела, разход, намиране на части и тяхната цена, силни и слаби черти.
Обявената цена е 8300 лева.

Предварително благодаря.

BOBI_27M

.

Мнение от BOBI_27M » 05 Яну 2008 10:48

Виж тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=71
Има всичко което те интересува за Тойота
Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

misterj

Мнение от misterj » 05 Яну 2008 13:24

Благодаря. Очаквах повече съвети в този форум.

jamie

Мнение от jamie » 05 Яну 2008 19:16

Мирише ми да е 2.4 ТД с електронно управление на аванса на впръскване на самата помпа. 2ЛТЕ мотор. Става - слаб е по принцип, умната на извънградско !
Според мен цената е завишена с едни 2000 лева, освен ако джипката е ПЕРФЕКТНА.

misterj

Мнение от misterj » 06 Яну 2008 08:45

Дали 90 та година са слагали електронни неща? Тъй като вече имах /имам/ кола след 97 с електроника с много проблеми точно по електрониката, затова реших да взема нещо от преди тези технологии.

Ето цялата информация за колата:

Дата на производство - август 1990 г.
Тип двигател - Дизелов
Мощност (к.с.) - 90 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Дълга база
Цвят - Тъмно сив

Особености:
4x4
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Климатик
Лети джанти
Металик
Нов внос
Серво управление
Стерео уредба
Центр. заключване
Шибедах

Допълнителна информация:
Климатик, Ел. шибедах, нов внос, всичко платено

jamie

Мнение от jamie » 06 Яну 2008 19:49

Снимка на мотора - и ти казвам.
Да, слагани са но електрониката тук не е проблем - само определя аванс по електронен път.

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 10 Яну 2008 09:58

Малко е слабичък този двигател. За цена около 10000 лева е възможно да се намери 3.0 литров дизелов 4Рънър около 94-96 година със 125 коня, който вече е съвсем друго нещо. Екстрите са стандартни за тези модели. Няма Рънър без тях. Срещат се доста 3.0 литрови бензинови модели със 150 коня, но те са 6-цилиндрови и горят доста.
4Рънъра е истинска високо проходима машина с бързи и бавни 4х4, рама, блокаж на диференциала и стига почти навсякъде. Има и положение за лебедка към двигателя, ако се монтира такава. До 30 см сняг изобщо не е препятствие за него. Нормално колата е със задно предаване. Всичко останало се включва допълнително с друг лост до скоростния.
Частите се поръчват и се чака от седмица до месец, но за сметка на това са оригинални японски. Няма производство на части в Турция, Гърция и т.н. Цените на частите не са по-скъпи от тези на другите коли Тойота.

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 10 Яну 2008 10:28

ВладиЧ написа:Малко е слабичък този двигател. За цена около 10000 лева е възможно да се намери 3.0 литров дизелов 4Рънър около 94-96 година със 125 коня, който вече е съвсем друго нещо. Екстрите са стандартни за тези модели. Няма Рънър без тях. Срещат се доста 3.0 литрови бензинови модели със 150 коня, но те са 6-цилиндрови и горят доста.
4Рънъра е истинска високо проходима машина с бързи и бавни 4х4, рама, блокаж на диференциала и стига почти навсякъде. Има и положение за лебедка към двигателя, ако се монтира такава. До 30 см сняг изобщо не е препятствие за него. Нормално колата е със задно предаване. Всичко останало се включва допълнително с друг лост до скоростния.
Частите се поръчват и се чака от седмица до месец, но за сметка на това са оригинални японски. Няма производство на части в Турция, Гърция и т.н. Цените на частите не са по-скъпи от тези на другите коли Тойота.
Къде ги има тез 2-ра генерация със блокаж на задния диференциал ,че не съм засичал подобни :whistle:
Изображение

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 10 Яну 2008 18:02

Къде съм писал, че е втора генерация, и че се блокира точно задният диференциал?!?!
Аз карам вече близо четири години точно такъв 3.0 литров турбодизелов Рънър. За това време му навъртях около 100 000 км, може би половината от тях по черно и поради тази причина се опитах да споделя впечатления от колата.
Че има блокажи в това съм абсолютно сигурен, защото ги използвам, когато ми се налага на по-тежки терени, където нормалното 4х4 не може да се справи. Къде точно и какво се блокира и разблокира, съжалявам, но не мога да Ви дам технически подробности...
Колата е направена и то добре. Аз само я използвам. Ако нещо по-сериозно се повреди я карам обикновено в сервиза на Тойота. Избягвам сам да разглобявам и сглобявам двигателя, или основни възли и механизми, и да се правя на майстор монтьор в гаража си, и за това не съм се интересувал толкова от техническите подробности.

BOBI_27M

.

Мнение от BOBI_27M » 10 Яну 2008 19:11

Най-вероятно има блокаж на междуосевия диф./ако има такъв/,и въртящия момент се подава 50/50 към преден и заден мост,т.е. и двата се въртят с еднакви обороти.За повече инфо ви препоръчах правилния сайт,ама никои не чете.
Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 11 Яну 2008 09:21

Има такъв междинен диференциал, или раздатъчна кутия. Схемата от долу е доста сложна, но явно ефективна. На 4х4 колата може да върви и с 100 км/час, но ако включиш блокажите повече от 30-40 км/час не можеш да вдигнеш. То тогава не ти и трябва повече де. Оборотите се повишават рязко, а колата върви бавно, но с много по-голяма мощност.
Не се отваря нещо този сайт дето си го дал.

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 11 Яну 2008 09:33

Отворих го. Даже се регистрирах. Благодаря за инфото. :thumbsup:

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 15 Фев 2008 10:46

Направих някои проучвания за силовите схеми на Рънъра и ето какво установих.
Моделите до 99 год са Парт-таим, или нормално включено задно предаване, което отзад е с цял мост пружини и амортисьори, а 4х4 се включва допълнително с лост. Бързи, или (нормални) 4х4 могат да се включат в движение ( хъбовете на предните колела са автоматични) и при този режим колата може да се движи и със 100 км/час. Отпред има преден диференциал, а зад него раздатъчна кутия. Окачването е на А-рамена с пружини и амортисьори. Колата има и бавни 4х4. Тези скорости не могат да се включват в движение. Когато се включат, автоматично с тях се задейства и блокажа на предният диф. По този начин се измъква колата от тежки ситуации, но не може да се кара с км така с блокажа, защото машината е трудно маневрена. Лендкрузера от тези години е със същата схема, но блокажа на предният му диф се включва допълнително с копче така че може да се кара по-дълго на бавни 4х4.
След 99 год вече силовата схема на Рънъра е Фул-тайм, или перманентно включен 4х4, има бавни 4х4 с блокаж на предният диф и възможности за блокажи на задният диф.

Публикувай отговор