Колеги спешно съвет за Авенсис 1.6 98г. 110PS

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Колеги спешно съвет за Авенсис 1.6 98г. 110PS

Мнение от nov » 05 Яну 2008 19:37

Изникна ми доста добро предложение за Авенсис с двигател 4А-FE, края на 98;Да питам хората от форума с такива точно автомобили скъпи ли са за поддръжка масла и ремъци от информацията която изчетох за 2 дена останах с общото впечатление че за друго не се налагат ремонти по колата ако е читава де, та цените как са?
И най важния въпрос как се справя с газта защото ще я газифицирам веднага ако я взема, има ли някакви опасности за клапани, колектори и т.н. Ако има хора във форума с такава на газ то нека споделят!!!
От информация по разни списания разбирам че колата се произвежда само и изцяло в Англия.Щом като е там мога ли да очаквам някакви неприятни изненади от това че не е в Япония?
Говоря за версията "Лимузина".
Предварително Благодаря на всички който ми отговорят :help: :help: :help:

diver

Re: Колеги спешно съвет за Авенсис 1.6 98г. 110PS

Мнение от diver » 05 Яну 2008 20:19

nov написа:Изникна ми доста добро предложение за Авенсис с двигател 4А-FE, края на 98;Да питам хората от форума с такива точно автомобили скъпи ли са за поддръжка масла и ремъци от информацията която изчетох за 2 дена останах с общото впечатление че за друго не се налагат ремонти по колата ако е читава де, та цените как са?
И най важния въпрос как се справя с газта защото ще я газифицирам веднага ако я взема, има ли някакви опасности за клапани, колектори и т.н. Ако има хора във форума с такава на газ то нека споделят!!!
От информация по разни списания разбирам че колата се произвежда само и изцяло в Англия.Щом като е там мога ли да очаквам някакви неприятни изненади от това че не е в Япония?
Говоря за версията "Лимузина".
Предварително Благодаря на всички който ми отговорят :help: :help: :help:
Ролка и ремък 100лв. Масло и филтри хубави още толкоз. Мисля, че си е нормално кат цена.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 05 Яну 2008 20:21

Imam syhthia Avensis 1,6 1998 godina . Ot poluvih godina ve4e go karam i za sega niamam nikakvi seriaozni problemi kolata prosto e hest . Otnosno gazificiraneto mislleh i az da slagam obe4e mi kazaha 4e za tozi dvigatel ne bilo hubavo da se slaga imalo problem s klapanite .Konsumativite sa malko po-skypi kato za vsiaka japan-ska kola .Otnosno sglobkata tozi model Avensis se slobiava samo v Anglia dosega ne sym karal kola s aponska sglopka samo zanam 4e sa mnogo dobri ama nevijdam i nedostatyci i v angliskata slobka

Аватар
nov

Мнение от nov » 06 Яну 2008 00:26

Колеги мерси за бързите отговори :thumbsup:
Дано каже и некои мнение с газифицирана такава че ако наистина е страшно ще се замисля за дизел макар че с газ е по-евтино, както и да е мерси за мненията :thumbsup:

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 06 Яну 2008 14:36

То дизела сега е по-скъп, а тези мотори са си достатъчно икономични.
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
dap

Мнение от dap » 06 Яну 2008 18:49

че аз на същия двигател си сложих газ.като майстора ми каза че може да е обикновенна или газов инжекцион.избарх инжекциона и мога да кажа че за близо 20к километри за сега нямам проблеми (чукам на дърво) гори ми съвсем малко повече от колкото на бензин и върви малко по малко, но не като топ спийд.освен консумативи съм сменил гарнитура на капака на двигателя(2 пъти ) ама си мисля че нещо не са както трябва biggrin.gif

diver

Мнение от diver » 06 Яну 2008 21:45

dap написа:...освен консумативи съм сменил гарнитура на капака на двигателя(2 пъти ) ама си мисля че нещо не са както трябва biggrin.gif
Абе бате, нали говорим за тойота не за опел?!
Изображение

Аватар
nov

Мнение от nov » 06 Яну 2008 22:37

diver написа:
dap написа:...освен консумативи съм сменил гарнитура на капака на двигателя(2 пъти ) ама си мисля че нещо не са както трябва biggrin.gif
Бате преди тойотите имах един кадет и една Омега за кратко и това са пълни глупости че като са Опел видиме ли са боклуци,Опел са доста над Форд и VW примерно дори и в тестовете на Ауто Билд си го пише.
Кадет-а беше 85 началото търкалях го допреди година и за тези 10 години които беше при мен съм му сменял МАСЛО, ФИЛТРИ И РЕМЪЦИ САМО!!!!!!!А е с газова уредба?!?!?!? :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: Извинявай но супер много се дразня на такива изказвания като твоето - нищо лично wacko.gif .Ще ги видим тези Карин-и двете дето ги имами дано за в бъдеше Авенсис-а колко ще изкарат и дали ще минат само с тези консумативи с който аз минах за Кадет-а??????? mad.gif юАна хората които са отговорили по темата едно БЛАГОДАРЯ значи с газовия инжекцион нема да има никви проблеми супер :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 06 Яну 2008 23:07

nov написа:
diver написа:
Бате преди тойотите имах един кадет и една Омега за кратко и това са пълни глупости че като са Опел видиме ли са боклуци,Опел са доста над Форд и VW примерно дори и в тестовете на Ауто Билд си го пише.
Кадет-а беше 85 началото търкалях го допреди година и за тези 10 години които беше при мен съм му сменял МАСЛО, ФИЛТРИ И РЕМЪЦИ САМО!!!!!!!А е с газова уредба?!?!?!? :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: Извинявай но супер много се дразня на такива изказвания като твоето - нищо лично wacko.gif .Ще ги видим тези Карин-и двете дето ги имами дано за в бъдеше Авенсис-а колко ще изкарат и дали ще минат само с тези консумативи с който аз минах за Кадет-а??????? mad.gif юАна хората които са отговорили по темата едно БЛАГОДАРЯ значи с газовия инжекцион нема да има никви проблеми супер :thumbsup:
hahaha, пич, по-голем кенеф от омегата и по-чуплива коля няма, та може да се дразниш колкото си искаш. Аз говоря от собствен опит. Доколкото даже и в момента имам калибра мога спокойно да кажа - опел е пълен шит! Я покажи къде според аутобилд омега е на челно място, щото аз я откривам на 94-то
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 2005-4-5/2

П.П. Колите дет съм имал спрях да ги броя на цифрата 30, та може да си спестиш въпроси от рода на с какво ги сравняваш!
П.П.П. Ако ми покажеш опел дет да не му тече масло от капака на главата ще черпя.
П.П.П.П. Току що се сетих, че освен калибрата имам и един кадет пред блока!
Изображение

Аватар
dap

Мнение от dap » 06 Яну 2008 23:39

не знам какво значи да имаш 30 коли!!! според мен много дълго не си намерил твоята марка кола.на колко години си ако не е тайна, щото ако си на 30 или под 30 да кажем че имаш коли от 18 годишен това какво прави по колко коли на година(2.5) е тогава какво може да разбереш за една кола за 4-5 месеца особенно ако е минала през 10-на собственици.да не забравяме че всичко е и на късмет. със здраве biggrin.gif

diver

Мнение от diver » 07 Яну 2008 08:37

dap написа:не знам какво значи да имаш 30 коли!!! според мен много дълго не си намерил твоята марка кола.на колко години си ако не е тайна, щото ако си на 30 или под 30 да кажем че имаш коли от 18 годишен това какво прави по колко коли на година(2.5) е тогава какво може да разбереш за една кола за 4-5 месеца особенно ако е минала през 10-на собственици.да не забравяме че всичко е и на късмет. със здраве biggrin.gif
На 43 колега, като средно минавам 70-80000на година. Последните години минавам над 100000 на година, та за 6 месеца, вярвай ми може да се разбере много за един автомобил. На омегата помня, че правех окачване всеки месец, на калибрата за 70000км имам 2 глави една косуърд, една колбеншмид, последно си произведох дупки в буталата. На кадета не помня колко пъти е правена глава, последно е със спукан блок. Така и ще изгние. На всички опели дет са ми минали през ръцете течеше масло от гарнитурата на капака на главата, от там и почна "спора". Не ме разбирай погрешно. Не съм фанатик на тема тойота. Даже в момента нямам тойота, но от сичко дет ми е минало през ръцете, съм имал 2 тойоти, 1 субару и 1 БМВ по които не съм правил нищо!
Изображение

Аватар
nov

Мнение от nov » 07 Яну 2008 11:45

diver написа:
dap написа:не знам какво значи да имаш 30 коли!!! според мен много дълго не си намерил твоята марка кола.на колко години си ако не е тайна, щото ако си на 30 или под 30 да кажем че имаш коли от 18 годишен това какво прави по колко коли на година(2.5) е тогава какво може да разбереш за една кола за 4-5 месеца особенно ако е минала през 10-на собственици.да не забравяме че всичко е и на късмет. със здраве biggrin.gif
На 43 колега, като средно минавам 70-80000на година. Последните години минавам над 100000 на година, та за 6 месеца, вярвай ми може да се разбере много за един автомобил. На омегата помня, че правех окачване всеки месец, на калибрата за 70000км имам 2 глави една косуърд, една колбеншмид, последно си произведох дупки в буталата. На кадета не помня колко пъти е правена глава, последно е със спукан блок. Така и ще изгние. На всички опели дет са ми минали през ръцете течеше масло от гарнитурата на капака на главата, от там и почна "спора". Не ме разбирай погрешно. Не съм фанатик на тема тойота. Даже в момента нямам тойота, но от сичко дет ми е минало през ръцете, съм имал 2 тойоти, 1 субару и 1 БМВ по които не съм правил нищо!
Извинявай ама ти тия Опел-и дето само гарнитури на глави правиш и тем подобни да не са сглобявани в некоя морга, айде да нсе заяждам мой човек я виж къде е тойота Авенсис във Ауто Билд И после хубаво се загледаи къде е Вектра C в това списъче?????
Яд ме е че немам скенер иначе веднага ти го качвам това списъче че дори и БМВ 7-ма серия е зад него(Вектрата)
Така сега ще кажеш ми кат те кефи Опел що не си караш Опелите, ами исках да сменя марката млако пък и несъмнено японеца си е японец макар че напоследък само маздите се представят достойно като Японци но кат и да е.
Исках да кажа че Опел въобще не са такива боклуци за каквито си мислиш или всъщност мисли си фото искаш това е твой избор.
Асамо да вмъкна еъ така между другото че Астра Г я сравняват с Тойота Корола по надеждност?!?!?!?!?!?!?!?!Да поясня Королата има 4 звезди и половина по надеждност според Билд-а а Опела е с 4етири?!?!
За Омегата казах че съм карал малко около година за тази година колата се оказа железна нищо не съм пипал 2.0 136 коня мотор перфектен, не пипа грам масло идеална работа равномерно разпределение на тягата във всички обороти.Тежка кола проблемите с окачването поне аз не съм гио имал за който ти споменаваш а трябва да ти кажа че където съм ходил с Омегата ти там Тойотата нема да си я вкараш никога.
Не съм некъв защитник на Опел но фразите че ръждясвали че били боклуци че тем подобни вече се поизтъркаха малко.
А пък Кадета ни теч от капаци ни от гарнитури ЖЕЛЕЗНА кола но остаря вече за съжаление пък за окачване да не говориме wacko.gif
И с риск да стана многословен имам приятел който кара Примера края на 96 че той за едно лято смени почти всичко каквото се сетиш то не беха гарнитури, карета, отодолу беше абати гнилоча а все пак е почти 97-ма и той се отказа от Нисан като марка малко тъпо, аз го ориентирах и си взе една корола!
Искам да кажа че мноо зависи и на какви коли ще попаднеш.
Апък Калибрата неам думи хем дизайн хем вървеж, а товяа с главите ами каято и кола да прегрееш все ще сменяш тези работи!
Айде със здраве

diver

Мнение от diver » 07 Яну 2008 17:54

Какво ще ми сканираш точно не разбрах?!

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ta-avensis
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... pel-vectra

е ти авенсис, имаш колонка compare да си ги гледаш успоредно. Пусни го с вектра и стига цапа темата! Ако не схващаш табличката ще се опитам да ти обясня. Най-близко вектрата е била до авенсиса 2003 съответно с 4.3 на 4.5% проблеми и 22 на 25 място в полза на авенсиса. Интересното иде на следващата година когато авенсиса става 25 а вектрата отива на 85 където си и е мястото. По следващата година авенсиса се качва на 18, вектрата отива на 88 та може да ми сканираш нещо, ще е интересно да се посмеем. Ако не си разбрал не съм слепия фанатик - сектант на тойота, при положение че имам тамън 2 опела в момента и нито една тойота. И би ли ме цитирал къде точно съм казал, че правя гарнитури на главите?! Гарнитура на капака на главата от където тече маслото не е гарнитура на главата.....Ама това от къде ли ще го знаеш....

П.П. Ако изключим МХ5, коя мазда е влизала в 10-ката?! От японките сузуки балено е там, хонда джаз и лого са корави. тойота старлет, карина, корола, ярис са неизменно ако не в първите 10 поне в 15-те. субару също, та опелчетата има бая да папкат и слушкат докат вллезат в класирането.
П.П.П. Изключвам Opel Meriva ма е прекаленно нов, та да изчакаме няколко години викам.....
П.П.П.П. И изобщо не виждам смисъл да срваняваш авенсис с вектра. Той е от класа на омегата а там е смех смех смех...
Изображение

Аватар
nov

Мнение от nov » 07 Яну 2008 19:42

diver написа:Какво ще ми сканираш точно не разбрах?!

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ta-avensis
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... pel-vectra

е ти авенсис, имаш колонка compare да си ги гледаш успоредно. Пусни го с вектра и стига цапа темата! Ако не схващаш табличката ще се опитам да ти обясня. Най-близко вектрата е била до авенсиса 2003 съответно с 4.3 на 4.5% проблеми и 22 на 25 място в полза на авенсиса. Интересното иде на следващата година когато авенсиса става 25 а вектрата отива на 85 където си и е мястото. По следващата година авенсиса се качва на 18, вектрата отива на 88 та може да ми сканираш нещо, ще е интересно да се посмеем. Ако не си разбрал не съм слепия фанатик - сектант на тойота, при положение че имам тамън 2 опела в момента и нито една тойота. И би ли ме цитирал къде точно съм казал, че правя гарнитури на главите?! Гарнитура на капака на главата от където тече маслото не е гарнитура на главата.....Ама това от къде ли ще го знаеш....

П.П. Ако изключим МХ5, коя мазда е влизала в 10-ката?! От японките сузуки балено е там, хонда джаз и лого са корави. тойота старлет, карина, корола, ярис са неизменно ако не в първите 10 поне в 15-те. субару също, та опелчетата има бая да папкат и слушкат докат вллезат в класирането.
П.П.П. Изключвам Opel Meriva ма е прекаленно нов, та да изчакаме няколко години викам.....
П.П.П.П. И изобщо не виждам смисъл да срваняваш авенсис с вектра. Той е от класа на омегата а там е смех смех смех...
Явно па не мое да ме разбереш, както и да е като го сканирам това ще го постна незнам от къде ги вадиш тези статистики, най голямата статистика за мен е тази която карах, хаха и това че някой е казал че опел не са коли нали знаеш през къде ми е .
Сега за темата май ти започна да я цапаш със смотаното си изказване, темата я пуснах аз за Авенсис.Ако не те кефи не пиши в нея избора е твой.
Та за сканирането още един път да ти обясня - това е статистика за надеждност която се провежда от Ауто Билд Германия прави се 100к.км тест и въз основа на него обявяват коя кола колко дефекти е дала за този тест и как се е представила.
Назнам за какви Мазди ми говориш МХ5 аз ти говоря, за мазда 6 и тя не само че не е в дестката а забележи е с оценка 6+ тоест на първо място, ама както ти казваш по-горе"едва ли ще го знаеш това"
Невиждам смисъл повече да споря с теб фактите говорят, темата е отворена за всеки който може да ми даде инфо относно Авенсиса който е в заглавието на темата

diver

Мнение от diver » 07 Яну 2008 20:52

карай си омегата по-добра е....къде ще се сравнява с авенсиса...
Изображение

Публикувай отговор