Мнения за Corolla E17 /2013-2018/ - Всички двигатели и ск.кутии
Да, разбира се. Просто ми е интересно дали и на други са се обадели на толкова малко според мен км.
Здравейте,
Купих 1,4 D4d корола миналата седмица. 140000 км, 2014 г. произход от ТМ ауто.Много прилична колица, но има 2 досадни проблема
1. На 1500 -1800 оборота вибрира при ускорение, като се усеща най-силно около жабката за очила на тавана, но и в цялото купе. Понякога, но само понякога при ускорение се усеща вибрация в цялата кола.
2. Тропа по паветата, като обиране на спирачката го преустановява, водачи на апаратите ли се сменят?
Като цяло много позитивно впечатление за 2000 км с разход под 5 литра. Колата е базово ниво, може ли да й се сложи круиз контрол?
Купих 1,4 D4d корола миналата седмица. 140000 км, 2014 г. произход от ТМ ауто.Много прилична колица, но има 2 досадни проблема
1. На 1500 -1800 оборота вибрира при ускорение, като се усеща най-силно около жабката за очила на тавана, но и в цялото купе. Понякога, но само понякога при ускорение се усеща вибрация в цялата кола.
2. Тропа по паветата, като обиране на спирачката го преустановява, водачи на апаратите ли се сменят?
Като цяло много позитивно впечатление за 2000 км с разход под 5 литра. Колата е базово ниво, може ли да й се сложи круиз контрол?
-
vir2l
- Автомобил: Toyota Corolla E17
Колеги, искам да сменя стоманените ми джанти 16" (205/55/16) с алуминиеви. Търсих информацията в коментарите, но не успях да открия линкове към БГ сайтове.
Моля дайте насоки откъде мога да си закупя оригинални джанти от България (може и от ТМ Ауто или доверен сайт в Германия или Англия). Ако няма оферти за 16" може и за 17".
Благодаря ви предварително!
-----------------------------------
Toyota Corolla facelift 1.6 бензин CVT
Моля дайте насоки откъде мога да си закупя оригинални джанти от България (може и от ТМ Ауто или доверен сайт в Германия или Англия). Ако няма оферти за 16" може и за 17".
Благодаря ви предварително!
-----------------------------------
Toyota Corolla facelift 1.6 бензин CVT
- alexander79
Здравей! Дилърите предлагат и 16, и 17 цола. Преди 6г години като търсих, най-евтините лети 16-ки бяха в Ником Русе, 440лв бройката без гайки. Във Варна бяха с 30% по-скъпи същите. Обади се и питай. Пращат оферти по мейл.
Явно още има такива Короли
Явно още има такива Короли
Toyota Corolla 50th Anniversary 2017
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 35 пъти
Като са монтирали алармата в ТМ АУТО са оставили гол свободно подвижен кабела между двата обемни датчика. Внимателно бръкнете над тапицерията на тавана откъм предното стъкло и извадете кабела. Можете да га увиете спирално с някакъв мек материал, за да не дрънчи по тапицерията.SLX написа: ↑11 Ное 2023 09:01 Здравейте,
Купих 1,4 D4d корола миналата седмица. 140000 км, 2014 г. произход от ТМ ауто
На 1500 -1800 оборота вибрира при ускорение, като се усеща най-силно около жабката за очила на тавана, но и в цялото купе. Понякога, но само понякога при ускорение се усеща вибрация в цялата кола.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
corolla_guy
- Автомобил: Corolla E170
Здравейте, моля за малко помощ!
Колата е Corolla E170 седан, 2016 г., 1.6 Valvematic (1ZR-FAE) с CVT Multidrive S — доколкото проучих, кутията е K313. На около 40 хиляди километра е, последните 2-3 години не е карана. Затова гледам обслужването по време, а не по километри. Гумите и акумулаторът са вече сменени.
Разпитах познати и ме посъветваха да направя следните неща в сервиз:
За CVT маслото — доколкото разбрах, пълната смяна е трудна и има рискове, а частичната е източване и доливане на същото количество, като за K313 процедурата на Тойота е източване-доливане-кратко каране и повторение. Машинно промиване не искам.
Какво ще ме посъветвате за списъка? Пропускам ли нещо важно?
Обмислям като варианти Пит Стоп или ТМ Ауто, но съм отворен откъм идеи и коментари — не съм ходил на нито едно от двете места. Става дума за София. Tърся място, което може да направи всичко в същия ден, като изчакам на място (с предварително записан час, разбира се).
Държа на оригинални течности — ако е по-удобно за сервиза, мога да ги взема запечатани от Тойота по VIN и да ги донеса. 3D стенд за реглажа и прочие.
Благодаря за всички съвети предварително!
Колата е Corolla E170 седан, 2016 г., 1.6 Valvematic (1ZR-FAE) с CVT Multidrive S — доколкото проучих, кутията е K313. На около 40 хиляди километра е, последните 2-3 години не е карана. Затова гледам обслужването по време, а не по километри. Гумите и акумулаторът са вече сменени.
Разпитах познати и ме посъветваха да направя следните неща в сервиз:
- Смяна на спирачна течност (нивото е ок, но на 10 години със сигурност е събрала влага) — DOT 3/4
- Смяна на антифриз — оригиналния розов Toyota Super Long Life Coolant, готова смес
- Смяна на масло и маслен филтър — 0W-20, оригинален или Denso филтър (нивото е ок, малко километри с него, но самото масло е поне на 5-6 години)
- Опресняване на маслото на CVT кутията — по документация K313 иска Toyota CVT Fluid FE. 40 хил. са малко, но маслото е старо
- Преглед на спирачните апарати — чистене и смазване на водачите, накладките изглеждат леко ръждясали. Наясно съм, че ако дисковете са точени от стоенето, може да опре до нови накладки/дискове — ще помоля да ми покажат
- Регулиране на фарове, вероятно и нови крушки — през нощта видимостта напред ми е слаба, а старите халогенки губят доста светлина с годините
- Реглаж на геометрията — само при нужда: ако колата дърпа или гумите се износват неравномерно. Доколкото разбрах, задният мост е торсионна греда и реално не се регулира — правилно ли разбирам?
- Другите 2 филтъра — въздушен на двигателя и този на купето
За CVT маслото — доколкото разбрах, пълната смяна е трудна и има рискове, а частичната е източване и доливане на същото количество, като за K313 процедурата на Тойота е източване-доливане-кратко каране и повторение. Машинно промиване не искам.
Какво ще ме посъветвате за списъка? Пропускам ли нещо важно?
Обмислям като варианти Пит Стоп или ТМ Ауто, но съм отворен откъм идеи и коментари — не съм ходил на нито едно от двете места. Става дума за София. Tърся място, което може да направи всичко в същия ден, като изчакам на място (с предварително записан час, разбира се).
Държа на оригинални течности — ако е по-удобно за сервиза, мога да ги взема запечатани от Тойота по VIN и да ги донеса. 3D стенд за реглажа и прочие.
Благодаря за всички съвети предварително!
Последно промяна от Akima на 18 Авг 2026 17:00, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 108 пъти
- Получена благодарност: 176 пъти
Горивото го смени за мен не си заслужава да го изгаряш.
За спирачките - смени течността и направи профилактика. Като почнеш да я караш ще си покаже дали има проблем с дискове и накладки.
За фаровете - преди да купиш нови крушки виж как са рефлекторите, че ако са зле никакви крушки не помагат.
За спирачките - смени течността и направи профилактика. Като почнеш да я караш ще си покаже дали има проблем с дискове и накладки.
За фаровете - преди да купиш нови крушки виж как са рефлекторите, че ако са зле никакви крушки не помагат.
caryЦар
-
mirott
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Привет. Допълни с пресен, не изгаряй стария самостоятелен. Не си играй да го източваш. Смени масло, филтри и спирачна течност, и карай. Ще си покаже по-натам какво още иска. Не си харчи парите, остави нещата в оригинален вид, които разбира се са способни. Не сменяй на посоки, ще сгрешиш. Успех!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 498 пъти
- Получена благодарност: 492 пъти
Щом е запалила със стария бензин - ще си го изгори (да, също бих долял пресен както предлага mirott)
Аз също бях скептичен към 'стар бензин', но вероятно слагат някакви стабилизатори...
Покрай техниката на вилата винаги имам някакъв бензин, и първата зима бях сложил стабилизатор. След това обаче реших да експериментирам без допълнителен стабилизатор и понякога бензина престоява година, че и повече.. И при двутактовата и четиритактовата техника не виждам проблем или разлика- пали и работи нормално...
А в случая ти ще го издухаш за нула време
Аз също бях скептичен към 'стар бензин', но вероятно слагат някакви стабилизатори...
Покрай техниката на вилата винаги имам някакъв бензин, и първата зима бях сложил стабилизатор. След това обаче реших да експериментирам без допълнителен стабилизатор и понякога бензина престоява година, че и повече.. И при двутактовата и четиритактовата техника не виждам проблем или разлика- пали и работи нормално...
А в случая ти ще го издухаш за нула време
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 30 пъти
- Получена благодарност: 81 пъти
Аз 15 години не бях палил кола и на бензин, и на газ. Двигателят работеше безотказно и на двете горива. Разбира се, при първа възможност долях пресен бензин...
А в старата газова бутилка още има пропан-бутан от... 1990 година... 
- south
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
За круиз-контрола има специална тема, възможно е да има и за дизелова Corolla от периода, но предвид, че е базова, може би да не става, проверете все пак. В допълнение на горните коментари, бих сменил и антифриза, 10 години са все пак, колко и да е лонг лайф, но само с оригинален! Ако не е била гаражна, а я е пекло слънце, фаровете са си поизпечени, може да се пастират и после евентуално лак, халогенките не сменят горе-долу трудно от човек с по-малки ръце или в сервиза де. С полир и нови халогенки свети определено по-добре. Този дизел за 0W-20 ли е? Да не би да е 0W30?, за предпочитане, според мен, оригинално от TM, поне за бензиновото дето ползват има много молибден, вероятно и нещо друго, предвид, че е тънко.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 161 пъти
corolla_guy написа: ↑18 Авг 2026 16:50 Колата е Corolla E170 седан, 2016 г., 1.6 Valvematic (1ZR-FAE) с CVT Multidrive S
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- south
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
-
corolla_guy
- Автомобил: Corolla E170
Благодаря на всички за коментарите.
Относно круиз-контрол, потърсих в интернет как изглежда и явно колата няма такъв.
Бензина е зареден. Беше наполовина, напълних догоре.
За рефлекторите - много уместна забележка - ще проверя. Крушките със сигурност не са сменяни досега. Слънцето вероятно я е пекло.
За спирачките — четох, че при стара течност е добре смяната да е с вакуум или под налягане, а не с помпане на педала, за да не пострадат уплътненията на помпата. Правилно ли съм разбрал?
Има ли смисъл за всичко това да търся Toyota специалист? Както го разбирам — реално само частичната смяна на CVT-то е специфична и за нея трябва специалист(правилната течност + процедурата), а останалото може да го направи всеки свестен сервиз.
Бъркам ли някъде?
Относно круиз-контрол, потърсих в интернет как изглежда и явно колата няма такъв.
Бензина е зареден. Беше наполовина, напълних догоре.
За рефлекторите - много уместна забележка - ще проверя. Крушките със сигурност не са сменяни досега. Слънцето вероятно я е пекло.
За спирачките — четох, че при стара течност е добре смяната да е с вакуум или под налягане, а не с помпане на педала, за да не пострадат уплътненията на помпата. Правилно ли съм разбрал?
Има ли смисъл за всичко това да търся Toyota специалист? Както го разбирам — реално само частичната смяна на CVT-то е специфична и за нея трябва специалист(правилната течност + процедурата), а останалото може да го направи всеки свестен сервиз.
Бъркам ли някъде?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 498 пъти
- Получена благодарност: 492 пъти
Под налягане (с машина) просто е по-удобно и може да се прави от един човекcorolla_guy написа: ↑19 Авг 2026 16:44 За спирачките — четох, че при стара течност е добре смяната да е с вакуум или под налягане, а не с помпане на педала, за да не пострадат уплътненията на помпата. Правилно ли съм разбрал?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???